Comença el curs.

by

Avui divendres començarà  el curs a l’Aula d’Extensió Universitària del Garraf a les 7 d ela tarda a l’auditori de Neàpolis . I ho farem amb la conferència de l’Andreu Català Mallofré: Estratègia Europea per a l’envelliment actiu i saludable: Impacte en la salut i el benestar. Realment un luxe de conferència i de conferenciant sobretot perquè de de fa temps que l’Andreu treballa activament per millorar la vida de les persones grans amb els sves investigacions ,treballs i dissenys pràctics.

L’Andreu Català fa temps que treballa activament en tasques d’investigació a l’entorn de facilitar el desenvolupament quotidià de les persones grans iha obtinguts el reconeixement públic pels seus treballs.

Hem buscat algunes dades sobre Andreu Català i el llistat ocuparia unes pila immensa de planes  però ens ha agradat aquest notes que sobre ell es va publicar al WEB de l’ADEG fa un temps:

Nascut a Vilanova i la Geltrú és Professor Titular d’Universitat Codirector del Centre d’Estudis Tecnològics per a l’atenció a la  Dependència i la Vida Autònoma

Andreu Català està molt vinculat al campus de la Universitat Politècnica de Vilanova i la Geltrú, com a docent, com a director de l’Escola Politècnica Superior d’Enginyeria i com a investigador.

La seva tasca de recerca es desenvolupa sobretot des del Centre d’Estudis Tecnològics per a l’atenció a la Dependència i la Vida Autònoma. Des d’aquest grup de recerca es treballa en tres àmbits: nous sistemes de teleassistència, nous recursos tecnològics al servei dels malalts crònics i, el tercer, nous suports per als àmbits socio-sanitari i de l’atenció social. L’objectiu del Centre, que aplega uns quaranta investigadors, entre tecnòlegs i professionals de la medicina, és ser reconegut oficialment com a Institut de Recerca en Tecnologies Assistencials.

Andreu Català afirma que “la usabilitat és una constant dels projectes del Centre i que és del tot interessant conèixer les experiències dels futurs usuaris; és a dir, d’aquells malalts, persones amb dependència o pacients sense autonomia, que són els que coneixen millor les necessitats i poden orientar les solucions”.
Andreu Català advoca per un canvi de filosofia en el sentit que els treballs i els grups de recerca vinculats a la Universitat puguin assolir noves patents -no només articles a la premsa i en revistes especialitzades- i generar uns actius de propietat industrial, a la vegada, com a font d’ingressos per finançar més investigació.

 Valdrà la pena escoltar-lo i seguir les seves reflexions sobre un tema que ens toca de prop i que socialment és sensible sobretot en un oment en que l’esperança de vida s’ha allargat de manera notable.  . Recordeu a Neapolis a les 7 de la tarda.

Començar el curs comporta sempre reiniciar el camí que es va deixar al mes de juny.

Una nova programació que pretén diversificar els conferències per eixamplar els gustos i per tant fer-ho el més ampli possible.

Les conferències programades pel primer trimestres són:

7 d’octubre.- Andreu Català Mallofré: “Estratègia Europea per a l’envelliment actiu i saludable: Impacte en la salut i el benestar”

14 d’octubre.- Gerard Llobet Sanchez: “Hotels al centre de la Ciutat?”

21 d’octubre.- Francesc Murgades Bardí: “La dieta mediterrània, mite o realtat”

28 d’octubre.- Socis de l’Aula: “Memorial de Don Juan Tenorio”

4 de novembre.- David Puertas Esteve: Encara no hi ha títol

11 de novembre.- Francesc Lozano Winterhalder: “L’Einstein tenia raó”

18 de novembre.- Carmen Tatxé i Jaime Dursteler: “La vida en el mar, 13 años en el Caribe a bordo de un velero”.

25 de novembre.- Joan Garcia Targa: Darró? Gran reserva de l’òpera: Vi i música

2 de desembre.- Ernest Abadal Falgueras: El llibre digital: amenaça o oportunitat

9 de desembre.- Xavier Duran Esteva: “El fascinant Egipte d’Eduard Toda”

16 de Desembre.- Concert de Nadal a càrrec de la Coral “La veu de l’Aula”

 

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s


%d bloggers like this: