Hotels al centre de la ciutat?

by

El proper divendres dia 14 d’octubre , a les 7 d ela tarda a la sala d’actes de la UPC, seguint el programa fixat l’AEUGG  comptarà amb la presencia del Regidor d’Urbanisme Gerard Llobet que respondrà a la qüestió Hotels als Centre de la ciutat?

Fa uns mesos el Ple d l’ajuntament va aprovar una modificació puntual del Pla General d’Ordenació Urbana per permetre l’ús hoteler al centre històric de la ciutat. La proposta  ha comptat amb el suport del govern local (PSC-CDC), ERC, PP, C’s i la regidora no adscrita Carmen Reina i amb el vot contrari de la CUP i Som VNG, que han reclamat que s’acceleri la redacció d’un nou pla d’ordenació urbana. Això permetrà l’obertura d’establiment hotelers en aquets part de la ciutat que històricament havia estat vedada a aquest servei. El Regidor d’Urbanisme va explicar llavors que establiments que hauran de complir amb diversos requisits, com ara, el límit d’un màxim de 16 habitacions per negoci i una reserva de places d’aparcament en funció del nombre d’habitacions

El regidor Gerard Llobet va argumentar en el seu moment  que la  modificació afectarà positivament “la rehabilitació d’edificis del centre històric, la creació de llocs de treball, la dinamització econòmica del sector i afavorirà la millor de l’activitat econòmica de la ciutat, reforçant l’aposta pel turisme familiar“.

El mateix  Llobet va explicar que “la modificació no comportarà l’arribada d’un allau d’hotels al centre de Vilanova, però creiem que és necessari regenerar urbanísticament aquesta zona de la ciutat. Hi ha edificis de catàleg que se’ns estant caient i que amb aquest nou planejament es poden convertir en altres usos. No ens podem tancar en banda i deixar passar oportunitats econòmiques”.

La proposta però no va assolir la unanimitat ja que alguns grups la van qüestionar. Serà interessant saber de primera mà els arguments del regidor que divendres ens parlarà sobre el tema.

Molts agents socials i econòmics s’han manifestat sobre la necessitat de places hoteleres. Són al  centre de la ciutat on  calen? Cal prioritzat un sector territorial davant d’altres?

En fi podrem conèixer més sobre el tema i plantejar els nostres dubtes i opinions en la xerrada del regidor Gerard Llobet.

El tema no és menor, per una banda és una modificació prou important de l’actual planejament urbà  i per altra pot trencar amb l’històrica mancs de places hoteleres a Vilanova que sempre s’ha considerat un handicap a l’hora de promocionar determinades activitats econòmiques  a la ciutat.

És evident que també pot generar alguns inconvenients creiem que menors pel tema de l’aparcament i la possibilitat de que hi hagi un encariment de  l’habitatge dels voltants però entenem que els avantatges són superiors ala inconvenients que pot generar la mesura.

Ara caldrà veure si hi ha iniciatives i capital econòmic per tirar-ho endavant i si hi ha possibilitats de que alguns edificis històrics es poden acollir aquesta mesura que seria sense dubte interessant.

El ponent ,el regidor Llobet és  advocat, Llicenciat en Dret i Ciències Polítiques i de l’Administració. També ha realitzat cursos de Postgrau en Dret Urbanístic i Dret Local i en Gestió del Territori (urbanisme, infraestructures i medi ambient) i Màster en Administració i Polítiques Públiques. Regidor de l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú des de setembre de 2011. Forma part de les Comissions Informatives de Serveis a la Ciutat i de Societat del Coneixement i Serveis Personals Sectorials i de la Comissió de seguiment del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal. Representant a PIVSAM (Promoció Industrial de Vilanova, societat anònima municipal). En la legislatura començada el 2015 és el Regidor d’Urbanisme.

El debat públic de mesures que pren l’ajuntament és molt positiu permet conèixer la voluntat del govern i posa damunt la taula la possibilitat de donar-hi la seva opinió.

.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s


%d bloggers like this: