Ja hi ha president

by

Després de 10 mesos ( 315 dies)  en funcions Mariano Rajoy ha aconseguit els vots suficients – i també les necessàries abstencions- per sortir del Congrés com a President del Govern.

Ha costat sang , suor i llàgrimes.

Un cop presa la possessió del càrrec es reactiva la política del govern .

Ara caldrà veure com s’estructurarà el govern i amb la seva composició ja es podrà veure si realment el tant esmenat diàleg s’intueixi amb els nous i noves ministres.

La segona sessió d’aquest tercer intent i definitiu d’investir president ha reeixit i per tant ara tot plegat , tot la maquinària sembla que es tornarà a posar en marxa.

Però la satisfacció que tenen a les files dels populars es converteix en neguit  a les files del PSOE.

Per una nada bona part del protagonisme de al jornada la va tenir Pedro Sánchez que poques hores abans de que Rajoy fos investit va renunciar a la seva acta de diputat i amb una sentida compareixença deixava clar que no votaria a Rajoy i per altra banda tampoc aniria en contra de la decisió del Consell Federal.

Aquí teniu l’acta i jo a tornar a  la batalla.

I llençava tres reptes a la nova gestora.

Que vagin en compte amb el PSC que no poden prendre cap mesura contra ells, que això és cosa del Congrés del partit i que ells no estan legitimats per prendre decisions que siguin després font de conflictes.

Que convoquin com més aviat el Congrés Federal que al seva feina un cop investit Rajoy ja no té cap mena de sentit i s’ha acabat la seva feina.

I que es llença a al carretera a trobar els suports necessaris per recuperar la secretaria general del PSOE que ha perdut de manera tant vergonyat.

Sánchez doncs amb ganes de brega i amb reals possibilitats de recuperar allò que alguns companys amb una mostra clara de deslleialtat li van arrabassar.

I naturalment veure que passa amb el PSC. Es van mantenir fidels al que havien anat anunciant i repetint. No és No. I amb ells alguns diputats i diputades de els Illes, bascos, aragonesos, gallecs i castellans  més els independents.

Vaselina, molta vaselina caldrà per intentar unificar criteris i posar-se  a fer oposició.

Aquesta segon volta de la investidura va tenir moments de tensió, fora  al carrer per una manifestació com altres hi ha hagut al voltant del Congrés però a  dintre de l’hemicicle per algunes veus que han volgut sobresortir.

I aquí ens trobem el cas del diputat de ERC Rufian que va llençar tota l’artilleria i la merda possible al PSOE.

Segurament va tenir el seu minut – o tres potser- de glòria però potser l’estratègia a la llarga no els beneficiarà.

Si ERC pretén acostar a part de la militància del PSC cap a posicions propers a les ves intervencions com les Rufian precisament no ajuden sinó que obren fractures difícils de superar.

Però vaja és ben legítim que Rufian faci el seu paper però quan tot està ja dat i decidit potser no és massa intel·ligent guanyar-se alguns quants “enemics.

I algunes afirmacions que intentava fer passar com a piulades d’altres persones dona una cerat visió de la categoria moral del diputat.

Tampoc el paper d’ERC en el Congrés tindrà segurament cap mena de rellevància en les discussions que hi haurà a la Cambra.

En fi que comença la legislatura.

Acabada la investidura ja veurem si hi ha capacitat ara de governar, de decidir i també d’aprovar els pressupostos que són la peça clau per poder governar.

I Brussel·les ja espera que el govern espanyol faci algunes retallades més per sitar el dèficit en els compromisos contrets.

Tot plegat segueix complicat, s’ha pogut superar l’escull, gran per cert, de tenir president però encara hi ha una allau de problemes als que s’hauran d’enfrontar amb una situació de feblesa parlamentària.

Temps és el que necessiten, uns per recuperar-se de la situació i altres per adaptar-se  a una situació de minoria que farà que governar no sigui fàcil.

Temps convulsos, parlamentàriament parlant, s’acosten.

 

 

 

 

 

 

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s


%d bloggers like this: