Vi i Música avui divendres

by

Bo vi, bona música i bona companyia.

Això és del que podrem gaudir el divendres a les 7 en la xerrada  organitzada per l’Aula a l’UPC  de la tarda que comptarà amb la presència de David Puertas que parlarà sobre   “Gran reserva de l’òpera: vi i música

David Puertas és músic i estudiós de la música amb una llarga trajectòria.

El seu currículum és envejable:  David Puertas Esteve nascut a l’any 1969 a Barcelona és també, a més de músic. Periodista.

Ha fet de professor de música de l’ Institut Can Puig de Sant Pere de Ribes. Ha impartit cursos a la Universitat Pompeu Fabra, a la Ramon Llull, a la Universitat de Barcelona i a diferents escoles de música i conservatoris de Catalunya. Ha estat responsable de documentació musical de l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC) i productor/conductor del programa “Fes ta Festa” de Ràdio 4, feina per la que va rebre el Premi Sant Jordi al millor programa en català.

Col·labora habitualment amb institucions com l’OBC, Ibercàmera, el Festival Internacional Pau Casals del Vendrell, la Fundació Camerata XXI, la Banda Municipal de Barcelona, el Palau de la Música Catalana, l’Orquestra Nacional Clàssica d’Andorra o l’Orquestra de Cambra de Granollers, tant ens els programes simfònics i de cambra com en els seus projectes educatius i divulgatius.

És Llicenciat en Ciències de la Informació per la Universitat Autònoma de Barcelona i Professor de Flabiol pel Conservatori Superior del Liceu de Barcelona.

Com a intèrpret (flabiol i flauta travessera) ha format part de diverses agrupacions –entre les que destaquen l’OBC, la Cobla Mediterrània i el conjunt de música minimalista Air Ensemble– amb les que ha enregistrat més de 40 discs.

Com a compositor ha guanyat diversos concursos, com el Premi Pallars (1992), el Premi Mollet (1994) o el Premi Dalí i Gala (1999), i ha rebut encàrrecs com el de l’Ajuntament de Barcelona per la presentació del Fòrum de les Cultures 2004, o el de Catalunya Ràdio en motiu del 10è aniversari de l’emissora.

És autor del llibre Música encreuada… Els enigmes musicals i de 5 llibres de Sidokus (el Sudoku musical) conjuntament amb el seu germà Bernat. Tres d’ells editats per Clivis Publicacions; els altres dos s’han publicat en alemany a Schott Musik Verlag.

 

Fa poc ha publicat el seu darrer llibre 100 coses que has de saber de l’òpera a l’editorial Cossetània, del llibre en diuen : 100 coses que has de saber de l’òpera el publica Cossetània Edicions en la seva col·lecció divulgativa “De 100 en 100”, i en fa el llançament simultani de l’edició en català i en castellà. El llibre, escrit en un estil planer i directe, recull cent perspectives clau per entendre l’òpera, entre les que no falten l’estrena dels títols més cèlebres, els secrets de les grans veus, dels gran teatres operístics, dels personatges com Carmen o Rigoletto, del mític Do de pit o,fins i tot, de la Castafiore, la soprano amiga de Tintin. Segons asseguren els autors: “Només són cent qüestions d’òpera, però n’hi podria haver cent més, perquè l’òpera no s’acaba mai. Però sobre tot, que la lectura d’aquest llibre no distregui de fer el que realment importa: anar a l’òpera!”.

 La seva trajectòria també ha tingut protagonisme en l’estudi de la música popular amb diverses peces i en el camp educatiu i en al formació de nous músics.

El podrem escoltar i gaudir de la combinació entre la música i el vi.

 

 

 

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s


%d bloggers like this: