Envoltant la ciutat

by

Sortida a caminar per l’entorn més immediat de la ciutat. Direcció Masia Cabanyes, moviment en els polígons industrial de la zona, molta circulació de camions però tot això s’acaba quan travesses la variant per sota un túnel i el paisatge ja canvia el Mas Sant Jordi, i el desviament que porta , travessant el torrent, a  una urbanització  – valent optimisme!- urbanització d’una precarietat evident.

Pugem pel camí i ben aviat trobem la tanca que dóna al bosc de la Masia  transformat en un picnic molt concorregut en dies festius i assenyalats. Unes quantes barbacoes i taules  disperses que poden aglutinar a diversos grups.

Explanada davant l’entrada de la masia amb les oliveres en mig de l’espai , deixem la cruïlla del camí ral i seguim cap el Pi Gros.

D’ençà de la darrera vegada que hi vam passar alguns cosa ha canvia, si estava encatifat de flors  ara el pi presenta una aparença no massa reeixida ja que bona part de les fulles presenten un aspecte esgrogueït que no fa massa bona pinta.

Potser la sequera a, potser la malura que diuen que l’afecta des de fa anys. Contrasta la solidesa del seu tronc amb aquesta sensació de fragilitat de les fulles que van canviant de color.

Segur que ja deu estar en tractament per part del experts.

Seguim cap al darrera de les caves Jaume Serra el camí es converteix en un corriol, ple d’herbes i també amb alguna zona amb tolls , sembla que novament hi deu haver hagut algun abocament de les caves. El camí té un ferm ple d’esquerdes i algun  que altre sot. Estem al llindar de l’abocar antic de Vilanova i segurament la superposició  de terres i fa que en alguns punt hi hagi encara processos de sedimentació i les pluges recents o abocament incontrolats fan que es filtri i deixi senyals com a  cicatrius  i esvorancs a la terra.

Arribem al camí de les Caves, molta activitat al moll de càrrega , potser ja ha començar la campanya de vendes del Nadal. També molta activitat a l’aparcament  , aquesta activitat contrasta amb la tranquil·litat de les vinyes que complerta la seva missió ara semblen descansar.

Ja van perdent ell verd i van passat al color marronós, ocre en alguns punts, el terra encatifats de vers o d’herbes. Aviat caldrà començar a  podar-les i treure’n els vergues.

El vi novell està ja a punt de sortir de la bota  mentre les vinyes descansen.

Deixem enrere les Caves però no les vinyes , ja que a banda i banda de camí la vinya senyoreja amb autoritat.

Arribem a  la cruïlla del camí del Mas de l’Artís, just on hi ha el pas per sota de l’autopista el seguim per anar a trobar el camí que puja des de Mas Tapet per desfer-lo.

Nota de color en algunes figueres de moro que trobem amb el fruit d’un vermell intens, deuen ser  ja les darreres, just comenci a fer una mica de fred ja desapareixeran.

Tornem doncs cap a Vilanova pel camí que just passa per Mas Tapet. Algunes visions diverses de les parcel·les. Hi ha noves tanques  que impedeixen la visió des del camí d’alguns espais, menys activats que en altres ocasions.

Arribem de nou al camí del Mas de l’Artís que havíem deixat abans  travessem per sota l’aqüeducte de  l’aigua que ve del Pantà i  a la nostra esquerra ja hi ha  una parell de camps llaurats. Camps en que  habitualment hi hem vist carbassons ara estan ben remoguts, com toca per l’època que estem.

A la cruïlla del camí ral ens desviem per fer  cap a  la Figuera. Just l’agafem hi ha un àmplia parcel·la que va començar amb una mena de petit magatzem d’electrodomèstics  per reciclar, ara s’ha convertit en gran magatzem on s’acumulen neveres, rentadores i fins i tot un cartell en que s’indica que es facilita la recollida d’aquets aparells.

Ha aparegut un nou negoci? Té les condicions de seguretat i higiene necessaris?

Ah! Dubtes, molts dubtes.

Poca activitat a la Masia de la Figuera i camí dels escalons avall i arribada a la Ronda a Vilanova.

Indicis de tardor més que evidents però també  encara amb una calor que no sembla pas del primer dies de novembre. Sembla però que això s’acaba i hem entrat en un dies d’una certa fredor, quan no directament fred.

Canvis doncs ben aviat en el paisatge.

 

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s


%d bloggers like this: