Einstein tenia raó. Divendres intens.

by

Avui divendres a les 7 de la tarda ( a la sala d’actes de l’UPC) compartirem la conferència de Francesc Lozano que sota el títol de “L’Einstein tenia raó” farà una exposició sobre la ciència i el món d’avui.

Francesc Lozano té un extens currículum em l’àmbit universitari és   Llicenciat en Ciències (Secció Biològiques) – Universitat Autònoma de Barcelona (1979). Màster en Humanitats – Universitat Autònoma de Barcelona (1995)
Imparteix diversos masters com Sostenibilitat i Responsabilitat Social (Màster en Adreça d’empreses Hoteleres)

Ha publicat Per la vida a la Terra – 2006 – Edicions a Petició (Universitat de Girona)
Ha treballat en el projecte de consultoria per a un desenvolupament sostenible basat en el ecoturisme a la província de Corrents (Argentina) i províncies limítrofes del Paraguai.

Professor de la universitat Ramon llull

Professor de sostenibilitat en ESADE.

Consultor en temes de sostenibilitat en CEC International (Boston, USA), consultoria basada en la implementació de valors a nivell públic i empresarial.
Conferenciant professional en temes de sostenibilitat a nivell mundial. Treballa per a diverses agències d’en els cinc continents.

Com a conferenciant ha intervingut en nombroses ocasions versant sobre temes vinculats al món de la ciència, el medioambient , la música i la cultura en general.

Tindrem doncs una bona ocasió d’apropar-nos al món científic de la mà d’un experimentat  expert.

Mentre hi hagi aquesta conferència al Centre Cívic de La Geltrú és farà un acte commemoratiu dels 40 anys de la vaga general al Garraf “La Vaga de la Fira del 76″,  organitzat pel sindicat CCOO. Va ser durant la fira de novembre en que  es va convocar aquesta vaga. La convocatòria va ser un èxit de participació però també va portar un seguit d’aldarulls i detencions.

Hi va haver una participació molt activa i que van secundar les grans empreses de Vilanova i van esdevenir una jornada de lluita i de repressió de la Guardia civil amb garrotades, detinguts – Joan Toledano de CCOO i Jaume  Casanovas, dirigentd el PSC – i diuen que algun tret -segurament de fogueig- al carrer dels Caputxins.

Repressió, contundència i assaig de revolta i segurament també la pèrdua de credibilitat de llavors alcalde Piqué que segurament no va ser capaç de controlar la situació.

Aquella data és molt significativa per les organitzacions sindicals  . Avui divendres doncs serà recordada amb un acte que comptarà amb la presència de Joan Toledana que ser un dels detinguts, Joan Rodríguez, dirigent del PSUC d’aquell moment i els historiadors Miguel Ángel Ayala i Mary Muñoz.

Coincidint amb aquest acte a l’Eix Diari en David Rubio  ha publicat un article molt interessant La Vaga de la Fira de 1976 del que reproduïm aquest paràgraf en el que assenyala les acuses de la vaga: Un dels esdeveniments més importants d’aquell any a la nostra ciutat fou la vaga general convocada en l’àmbit estatal per la Coordinadora Obrera Sindical (COS), organisme que agrupava les centrals sindicals CCOO, UGT i USO en contra de les mesures econòmiques del govern de Madrid, presidit llavors per Adolfo Suárez. Dies abans ja es repartiren exemplars del Vilanova Obrera, la revista de CCOO de la nostra ciutat a les empreses, convocant a la vaga general i es feien reunions dels enllaços sindicals al local de la CNS (Central Nacional Sindicalista), el sindicat franquista. Aquestes reunions eren convocades per persones vinculades a CC OO que ja feia temps que havien accedit a càrrecs del sindicat vertical per tal d’aprofitar les estructures sindicals franquistes i així poder arribar als treballadors i treballadores de les fàbriques.

Memòria col·lectiva doncs que ajuda a comprendre part de la nostra història..

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s


%d bloggers like this: