Noms propis XL

by

Ada Colau, Ningú no va dir que seria fàcil, però la gestió al front de l’alcaldia de Barcelona d’Ada Colau sembla un camí carregat d’esculls. Els casos més evidents són la impossibilitat d’aprovar els ordenances fiscals pel proper any i la negativa de tota l’oposició a donar el vist i plau al PAM.

Realment ho té malament, ara ve el procés de debat pressupostari, de moment no sembla que hi hagi cap aliat possible. Uns perquè ja els va bé la sensació de desgovern i altres per pures raons tàctiques. Sigui com sigui potser haurà d’anar a la moció de confiança vinculada al pressupost, una norma que permet a un govern municipal aprovar uns pressupostos sinó hi ha una opció alternativa de govern. De fet el  PEDC ja s’ha posat a estudiar una possible moció de censura, censura que avui sembla impossible es fa difícil pensar que ERC i PP puguin anat de bracet per tombar l’alcaldia de Colau., Però també és cert que en política no tot està vist encara.

La  mateixa ERC ha manifestat la seva disposició de facilitar l’aprovació dels comptes barcelonins si hi ha la correspondència dels grups del govern municipal amb els comptes de la Generalitat. Pur mercadeig. Unes xifres i les altres no tenen cap mena de correlació en funció de la seva aplicació.

Però aquí tot val per sortir a la foto.

Ara bé   Ada Colau, està disposada a repetir com a candidata de Barcelona en Comú per reeditar el seu mandat al capdavant de l’Ajuntament, tot i les dificultats que està tenint per acordar amb la resta de partits el Programa d’Actuació Municipal (PAM), les ordenances fiscals i els Pressupostos.

En fi que com a mínim estarem distrets amb al situació.

Quan no es discuteixen per exposicions i estàtues eqüestres de Franco ho fan per unes xifres que avui sembla impossible d’aprovar per la via habitual.

Confiança o censura a l’horitzó.

 

Teresa Cunillera. La Tere Cunillera sembla la persona del PSC que farà cap a al Gestora del PSOE. Quan es va formar la gestora no hi va haver representació del PSC ja que llavors estava immers en el procés congressual i de primàries, però també va quedar mig parlat ,que resolt el Congrés, algú del PSC s’incorporaria a l’òrgan de gestió de la crisi del PSOE.

Ara sona el nom de la Teresa Cunillera, veterana dirigent de les terres de Lleida. Té una llarga trajectòria al Congrés de diputats des de l’any 1979 i ho va deixar en els eleccions del desembre de l’any 2016 i curiosament el PSC no va obtenir representació a la Circumscripció de Lleida per sempre s’havia presentat Cunillera . Cunillera l’has ha vist de tots colors i coneix bé el rerefons de la política espanyola i sobretot el que es cou a Madrid. Ara al no ser diputada  i per tant lluny de les decisions que s’hagin de prendre al grup parlamentari la situa en bones condicions i sense implicacions directes en el sentit del vot dels socialistes catalans, la seva experiència, coneixements i dedicació la fa una molt bona representant en la gestora  – al marge de la consideració de si cal que hi hagi o no gestora- .

Conec a la Teresa Cunillera des de fa temps. Tinc una anècdota força divertida amb ella. Ella ha tingut diversos càrrecs en el Congrés, a la legislatura del 2008 al 2011 en va ser al vicepresidenta i en forces ocasions va presidir sessions quan Bono s’absentava  , va ser un 11 de  setembre, quan just havia arribat jo al Congrés i ella presidia , que en arribar a  l’escó em vaig treure l’americana  d’ús habitual en aquells temps al Congrés, feia calor i en el escons alts encara es notava molt més, just en seure sona el telèfon  de l’escó, cosa poc habitual i em surt una veu que em diu: le paso a la vicepresidenta. Carai , vaig pensar quin honor.

I quan s’hi posa la vicepresidenta , presidenta en funcions aquell dia em diu.

– Sixte posa’t l’americana  de seguida . Què et penses que estàs en una terrassa d ela Rambla de Vilanova.

Vaig intentar replicar però ja no vaig tenir ocasions, seguia el debat a l’hemicicle i ja havia penjat..

Jo disciplinat me la vaig posar , però sempre més quan ens veiem recordem el moment.

Ara no sé si s’atreviria a trucar a  tost els diputats que van amb mànigues de camisa o jerseis…

Tot canvia, evidentment i en això sortosament .

Si finalment és ella l’escollida per anar a la Gestora, bona feina i que li sigui lleu!

 

Terricabras, Maragall, Tremosa i Urtasun. Els eurodiputats d’Esquerra Republicana, Josep Maria Terricabras i Ernest Margall; el del PDECAT, Ramon Tremosa; i el d’Iniciativa per Catalunya, Ernest Urtasun, han denunciat davant la Comissió Europea que l’alcaldessa de Berga, Montse Venturós, va ser detinguda per “negar-se a retirar una estelada de l’Ajuntament”,

Detenir una alcaldessa per portar-la davant d’un jutge a declarar  és lleig i en el cas de la Berga una atzagaiada sense precedents i no té cap mena de sentit.

Així ho explica el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya que  va afirmar que es va practicar la detenció perquè “ha estat citada en dues ocasions, amb apercebiment en totes elles, sense que s’hagi presentat davant l’Autoritat Judicial, ni hagi donat raó per no fer-ho”.La detenció no ha tingut res a veure amb la naturalesa del delicte pel qual està sent investigada”,

Però els Eurodipuats haurien de filar més prim i no apuntar-se al corrent de la confusió. Ells precisament no hi haurien de contribuir.

La Sra. alcaldessa de Berga no va ser detinguda(?) per penjar una estelada sinó per haver-se negat per dues vegades a declarar davant del jutge. És ben diferent.

Si contravén la decisió de la Junta Electoral que et demana que treguis la bandera estelada d’un centre oficial perquè es pot interpretar com una decantació per una opció política ets ben lliure de complir el requeriment o no fer-ho. Però també crec que cal anar després a explicar amb ets i uts la posició política en que es sustenta la decisió.

Desobeir , si és que aquesta és al voluntat real de la Sr. Alcaldessa, es fa i punt. I en saps les conseqüències , però també cal explicar-ho amb claredat i evitar confusions, confusions que segurament ja van bé per enter un cop més en el victimisme més recurrent.

I quedi clar que segueixo pensant que obrir diligencies per penjar una estelada és una autèntica barbaritat i una estupidesa política.

I els eurodiputat que s’ho facin mirar.

 

Leonard Cohen. Ha mort als 82 anys.

Ens ha delectat amb els seves cançons i amb els seu llibres.

Record i homenatge agraït per les bones estones escoltant-lo.

 Al · leluia

Ara he sentit que hi havia un acord secret 
Que David tocava i que va agradar al senyor 
Però no m’importa la música, oi? 
Diu així 
El quart, el cinquè 
La caiguda menor d’edat, el major impuls 
El rei desconcertat compon · leluia 

Al · leluia 
Al · leluia 
Al · leluia 
Al · leluia 

La teva fe era fort, però que necessitava una prova 
Vostè la va veure banyant-se a la teulada 
La seva bellesa i llum de la lluna va enderrocar al seu 
Ella et va lligar 
A una cadira de cuina 
Ella va trencar el teu tron, i es va tallar els cabells 
I dels teus llavis ella va dibuixar el · leluia 

Al · leluia, al · leluia 
Al · leluia, al · leluia 
Vostè diu que va prendre el nom en va 
Jo no sé ni el nom 
Però si ho fes, així realment, què li importa a vostè? 
Hi ha una resplendor de llum 
A cada paraula 
No importa que heu sentit 
El sant o el trencat al · leluia 

Al · leluia, al · leluia 
Al · leluia, al · leluia 

Vaig fer el que vaig poder, no era molt 
No podia sentir, així que vaig intentar tocar 
Li he dit la veritat, no he vingut a enganyar 
I tot i 
Tot va sortir malament 
Vaig a estar davant del Senyor de la cançó 
Amb res en la meva llengua, però al · leluia 

Al · leluia, al · leluia 
Al · leluia, al · leluia 
Al · leluia, al · leluia 
 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s


%d bloggers like this: