Divorciar-se o aguantar-se.

by

Aquesta és la qüestió.

Dilluns passat PSOE i PSC van asseure’s en una taula per trobar una certa solució que complagui a les dues parts i eviti una fractura total i sense possibilitat de retorn.

Abans d’anar a al reunió una persona propera a Javier Fernández president de la Comissió Gestora del PSOE  deia : Fernández acude a la cita de este lunes con Iceta con la voluntad de “entrar a fondo sobre lo que ha ocurrido y plantear un nuevo marco de relaciones, donde todo sea más equilibrado y recíproco, con el fin de llegar a un acuerdo respetuoso con las dos organizaciones y que las normas estén muy claras para seguir trabajando juntos”

Per la seva banda la Secretària de Polits Municipal del PSC escrivia un article a Nació Digital (L’equilibri de Nash i el PSC. Núria Parlón. Nacio. Digital. 13.11) en el que deia: Tres elements són determinants per disposar d’una diagnosi acurada que eviti el trencament. Primer, fer fora al PSC per no fer president a Rajoy no és raó de pes suficient davant de les bases del PSOE. La decisió, malgrat ser legítima, no respondria a un plantejament unànimement validat. Segon, no està en qüestió la lleialtat del PSC en la cerca consensuada amb el PSOE d’un nou model territorial i social fonamentat en el diàleg, la negociació i el pacte. Recordem que aquesta lleialtat envers el PSOE en qüestions com el referèndum (dret a decidir) ens ha fet perdre una part de l’espai electoral, anàlisi que no fan alguns dels exlíders i líders territorials quan insinuen que som un llast pels nostres pèssims resultats. I tercer, trencar un protocol de convivència rubricat al 78 en una situació d’interinitat i en un moment de crisi passional no seria adequat en un partit amb més de 137 anys d’història i que creu fermament en la democràcia interna.”

Dues posicions  que en fons són coincidents , cal trobar una nova manera de relacionar-se entre els dos partits sense que es perdin els valors  que van fer que el socialisme compartís estratègies a nivell espanyol.

La trobada doncs entre Fernández i Iceta havia aixecat força expectativa però finalment s’ha buscat una no-solució immediata.  El PSOE i el PSC van acordar ahir crear una comissió integrada per tres o quatre membres de cada partit per abordar la relació que han de tenir després que els socialistes catalans trenquessin la disciplina de vot al Congrés i mantinguessin el no a Mariano Rajoy seguint el mandat del Consell Nacional del PSC.

Ja hi som , ja se sap des de fa anys i panys que en política quan hom vol allargar un tema i en el fons no vol trobar-hi una solució es crea una comissió.

Reunions, declaracions.

Més reunions, més declaracions.

I acabarem on érem. Des del PSOE , o almenys des d’una bona part dels anomenats “barons” el que volen és sang i una sanció exemplar per demostrar als socialisme català que qui mana és el PSOE, o almenys alguns del PSOE.

I els socialistes catalans el que els cal és mantenir una posició d e privilegi amb el PSOE per poder gaudir d’una estratègia compartida i per tant influir en els decisions que es prenguin a Espanya i , per tant, ara per ara a Catalunya.

La Comissió té un calendari aproximadament de dos mesos per treure conclusions de com pot anar a partir d’ara la relació entre els dos partits. Però sembla que per part de Javier Fernández també haurà d’aclarir alguns elements del marc ideològics del PSC. Així ha posat damunt al actual la necessitat de saber que pena el PSC del concepte de “Nació” aplicat a Catalunya si és estrictament cultural o vol tenir valor jurídic…

Doncs van  ben servits si ara . a aquestes alçades de la pel·lícula,  es tracta de debatre un tema que hauria de ser ja de manual i sense cap mena de dubte.

Però  no cal patir ja que el mateix PSC creu que la nació “catalana” no té ja capacitat per decidir el seu futur…. estaran contents al PSOE. De moment però el PSC exclòs d ela gestora per tranquil·litat de la Susana Díez que necessita l’absència del PSC si vol guanyar al PSOE.

En fi ja en sentirem parlar, mentre però a veure que passa amb els diputats del PSC si el PSOE decideix deixar passar els pressupostos de Rajoy….

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s


%d bloggers like this: