Que ve el llop

by

Que ve el llop! Que ve el llop!. I el caçadors i pastors d’enquestes no en feien cas. Potser només alguns veterans forjats en mil eleccions intuïen que  les orelles llop era allò que es veia a  l’horitzó. I ,patapam!, el llop ha vingut i els pastors s’amaguen o fugen esporuguits. I per sorpresa de molta gent la realitat s’ha imposat als desitjos, que possiblement era el que es reflectia a les enquestes.

I el llop és diu Donald John Trump i acaba de ser escollit President dels Estats Units d’Amèrica, serà el 45è president.

Hillary Clinton volia ser presidenta i passar a la història com la primera dona que arribava a assolir el càrrec  ara, dissortadament, passarà a la història també, però per haver perdut davant d’un candidat , xenòfob, fatxenda, misogin provocador, demagog, popularista i que es vanta de no pagar impostos, aquets qualificatius no ens els traiem de la màniga són trets de molts dels articles ,que s’ha anat publicant d’ençà les primàries del partit republicà i al llarg de la campanya electoral  en cada exabrupte que Trump deixava anar. Trump ho  ha resistit tot fins i tot el menyspreu públic del seu propi partit que l’ha rebutjat més d’un cop però ell s’ha sortit amb la seva i  a partir del 20 de gener ocuparà durant quatre anys la Casa Blanca.

Populista o antisistema, el que vulguem però finalment ha tingut els vots suficients per conquerir la majoria de vot presidencial. S’ha dit que en aquesta campanya presidencial s’han enfrontat dos candidats dolents, cap dels dos superava  un nivell d’acceptació raonable. L’acudit del Guate–mala i el guate-peor ha fet fortuna. Ha guanyat el millor dels pitjors?. Vet a  saber.

Desconcert, estupefacció, incertesa són estats en que ha quedat mig món però quan es grata una mica els experts assenyalen que hi ha hagut la capacitat de Trump de donar certeses a la molta gent descontenta ,tipa de l’establishment i de les elits de Washington i els entorn dels influents .

Han votat a Trump els sindicalistes que han vist com el lliure comerç castigava els llocs de treball, sigui veritat o no, l’han votat els pagesos de l’Amèrica profunda farts  de privacions i intromissions, han votat a Trump immigrants ja integrats que veuen en els nous immigrats un perill i volen tancar la porta ( valenta paradoxa!)  han votat a Trump dones que valoren la seguretat més que segons què, han votat a Trump negres convençuts que posarà ordre entre al policia que els mata molt més que a altres ètnies. En fi, que ha aconseguit aglutinar el descontent de molts sectors. Però podrà governar amb els descontents? Només el temps ho dirà. Veurem si Trump segueix fent urpades de llop o es posa la pell de xai i les seves mesures que ha anat propagant durant la campanya queden oblidades i governa amb realisme i amb la voluntat de no trencar gaires coses. El més paradoxal és que avui possiblement agrairíem que un polític no compleixi el seu programa electoral Per comptes de denunciar-ho ho celebraríem. De moment però en els primers moments sembla que el web per l’acollida d’immigrants del Canadà es va col·lapsar d’entrades buscant informació i algú ja proposava posar càmeres per observar si hi havia un augment de pas de EEUU al Canadà. Casualitat? .Conseqüència? No ho sabem però significatiu sí. Cantava l’inoblidable Nino Bravo “ Cuando Dios hizo el Edén Pensó en América”. El 8 de novembre Deu es va llevar amb el  peu canviat  o estava de broma i ens volia fer un mala passada, o havia perdut la memòria del que era l’Eden, o les tres coses de cop.

 

Publicat al Diari de Vilanova el 18 de novembre del 2016

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s


%d bloggers like this: