Per que no obrim també per la Puríssima?

by

“Fa setmanes” que té previst abordar aquesta qüestió ( tancar el dia de la Constitució) a l’executiva que celebrarà el proper divendres, ja que considera que és “lògic” debatre sobre l’obertura del 6-D després de la repercussió que va tenir el fet que alguns ajuntaments treballessin el passat 12 d’octubre”. Amb aquestes paraules recollides de la premsa la presidenta de l’AMI , Neus Lloveras, ajornava la resposta de si el 6 de desembre els ajuntaments  – els que vulguin clar- obriran les portes de manera simbòlica per constatar que el 6 de  desembre no hi ha res a celebrar.

De moment sabem que ni el Parlament ni al Generalitat obriran, l’AMI potser quan surtin aquestes ratlles ja ho hauran decidit.

I quan es parla d’obrir els ajuntaments com a mostra de desobediència davant l‘estat que ens oprimeix i com a mostra de suport a electes encausats per desobeir, per avançar al procés  i per solidaritat amb tot quisqui  que calgui cal matisar .Es parla clar  de fer una obertura simbòlica és a dir el  funcionariat  no treballaran i no es pot fer cap acte administratiu habitual ( podria no tenir valides formal). Per tant són els electes i potser els  càrrecs de confiança que a les 8 , o potser a els 9 d el matí tallaran una cinta i diran Ajuntament obert!! i després atendran atentament  a la ciutadania que s’hi acosti. Feina segur que en tenen, però  posats a fer els recomano alguna sortida pel poble, per exemple a veure els sots del carrer Coroleu, l’estat del carrer del Ciment o  que vagin al Parc de la Torre d’Enveja a copsar com els gossos , lligats i/o deslligats es caguen com si fos casa seva fora de l’espai habilitat per aquest us. Tres banalitats segur, però temes que són recurrents , però potser tenen altres feines més importants. Ah! i de tant en tant sortir a la Plaça de la Vila ( quan hi hagi més gent ) i estripar alguna constitució per donar emoció a la “performance” general.

Resistència a l’estat opressor i impostor…

La festa no interessa  a una gran majoria pel seu significat sinó per poder gaudir d’un dia fent el que hom vulgui i sobretot si a més es una de les festes que fan de pont i es pot arribar  a fer cinc dies seguits d’oci. .

Però obrir el dia de la Constitució no deixa de  ser posar benzina al motor del discurs èpic.

I en dies festius gairebé sempre alguns ajuntaments , sobretot els petits, han oberts sense fer escarafalls ni voler cap mena de protagonisme, obrir amb normalitat….

I sempre, sempre, i d’ençà molts anys molts regidors i alcaldes van a treballar dissabtes, diumenges i “fiesta de guardar” quan hi ha feina , o fent reunions, o atenent veïns al mateix carrer o participant en la vida social del poble o ciutat  però clar això no té cap valor ni és notícia si no es fa en un dia festiu “espanyol”.El que sembla que  te valor és fer-ho el dia d’una Festa espanyola.

La veritat és que a vegades aquestes informacions no busquen, naturalment,  altre cosa que la propaganda i sentir-se satisfet per haver fet un acte de  desobediència en però la nostra independència. .

Algunes   dades però: 20.894  (89,60 %)  vilanovins són que van votar sí a la Constitució( amb un cens de 31.571 i amb una participació del 73,56 %, segons dades recollides a l’edició del Diari de Vilanova del moment)), franca majoria doncs. Els resultat van ser clarament i notablement favorable al Sí, a la circumscripció de  Barcelona els resultats també van ser clar i entenedors amb un 91% per cent a favor de la Constitució.

Vagi per endavant que personalment vaig ser un dels 1.032 vilanovins o vilanovines  (4,44 %) que va votar No a la Constitució Franca minoria certament.

Avui aquetes dades són segurament obsoletes, i també segurament molts dels que van votar a favor avui renegarien del vot. I ja no cal dir que els nascuts posteriorment tot plegat els sona a música celestial.

Però tampoc podem negar que la constitució nascuda d’una transició – ara vilipendiada i  condemnada sistemàticament sobretot pels que no la van viure  – complicada i difícil va aportar alguns elements novedosos que van ajudar a situar a Espanya en una democràcia occidental més o menys homologable amb dèficits com hi ha arreu.

Que obrin o que tanquin més enllà del que pugui significar pel “procés” i la voluntat de tocar el voraviu a la pèrfida Espanya  potser també s’hauria de ser una mica  més consegüent i també cridar a  obrir els ajuntaments el dia al Immaculada Concepción de  Maria  que va er proclamada fa molts anys patrona d’Espanya i Reina de Catalunya pel nostre poeta nacional Jacint Verdaguer que li dedicava aquets versos

 

A LA REINA DE CATALUNYA
Donau abric a Espanya, la malmenada Espanya
que ahir abrigava el món,
i avui és com lo cedre que veu en la muntanya
descoronar son front.

 

A LA VERGE IMMACULADA
Oh María, hermosa estrella,
replendiu d’Espanya al front.

Quan sa Reina era María,
nostre regne era el més gran,
sa bandera el mon cobría
des d’América a Lepant.

Si a regnar torna María
ses grandeses tornarán
Vós d’Espanya sou la gloria,
Vos lo Sol del Principat;
nostra pàtria i nostra historia

 

Amb afany patriòtic  proposo que l’Ajuntament de la ciutat, i els de la comarca si pot ser, també obrin el dia de la Puríssima. Crec que amb la mateixa tacada assoliríem desobediència major, Per una part desobeiríem a l’església , pecaríem i això és també prou important, desobeiríem a l’estat que també conxorxat i concordat amb l’església va declarar el dia festiu i tocaríem el voraviu a l’exèrcit , recorden que la Immaculada és la patrona a més de l’arma d’infanteria espanyola  (por verte temida y honrada contentos tus hijos irán a la muerte.Ardor guerrero, himne de la Infanteria)  i a més del del Servicio de Estado Mayor y de los Cuerpos Jurídico Militar, Eclesiástico, Veterinario, Farmacia, Oficinas Militares y Servicio Geográfico del Ejército

Imagineu-vos,desobeir a l’estat  i  fer emprenyar a dos poders fàctics com són l’església i l’exèrcit. Demano que s’ho pensin els regidors i regidores de la ciutat.

Bé, al final ja decidiran ( potser ja ho han fet) quin dia obren, nosaltres estem per  obrir per la Immaculada  però tampoc cal preocupar-se gaire ni magnificar-ho excessivament , això ja ho faran a  TV-3 i segurament amplificat i anem seguint. Però posats a desobeir que sembla que  està molt bé ( també caldria desobeir altres lleis de l’estat que graven al ciutadà, o no?) pensem que haurien de veure que  la Constitució que ara ja alguns diuen que no serveix de res però que almenys es va votar ( dels del PSUC a CDC) i que la festivitat de la Immaculada Concepción de la Virgen Maria , no s’ha votat mai i perquè a més de deixar en un paper Galdós a Sant Josep  és difícil de creure la concepció immaculada . Celebrem doncs un dogma. Carai anem forts!

Total, pur “divertimento”

 

Publicat a l’Eix Diari el 21 de novembre del 2016

 

 

 

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s


%d bloggers like this: