Argelagues florides

by

Poc dies abans d’aquest episodi de pluges vam fer un tomb fins el peu de la Talaia per seguir després cap el Mas de l’Artís i tornada per Mas Tapet.

Un recorregut agradable per un matí de cel clar i un aire frecs que desperta.

La sortida pel camí dels Escalons cada cop freqüentat per vehicles i vianants , la profusió d’habitatge habitats en la urbanització de prop de la Figuera ha fet que el camí s’hagi convertit gairebé en una carrer més de la ciutat.

Ciutat que ben bé s‘estén fins passat el pont de l’autopista  prop del Mas Ricard, el continuum d’habitatges de les urbanitzacions fa allunyar cada cop la sortida real de la zona construïda. Això sí, també,  cada cop hi ha més habitacles a la venda.

Seguint la senyalització que ens mena a Portal d’en Roc i  la Talaia , constatem que el camí “natural” segueix totalment bloquejat pel creixement incontrolat de la vegetació, sobretot esbarzers que fa impracticable el camí. Cal entrar directament a la Urbanització que hi ha i seguir paral·lel a l’antic camí. Ja fa més d’un any que varem alertar al servei corresponent de l’ajuntament que ens van dir que netejarien , obririen i mantindrien el camí.

Tot en va. Que hi farem!

Seguim els carrers de la urbanització, Tarragona, Barcelona, 92, Nazarenos Lleida… i ens plantem just abans de travessar el pont de l’autopista. Aquí a  dreta abans del pont  hi ha una parcel·la gran ben cuidada amb un verd intens. Fa goig contemplar-la i encara ens crida l’atenció un detall , en un petit pal i ha penjada una  minúscula bandera espanyola també. Destacada en mig de la verdor la “rojoigualda”. Res a dir,però és com una mena de poema visual com diu un company de caminada.

A partir de travessar el pont el paisatge canvia radicalment , caminem entre pins i matolls, fins que arribem al Portal del Roc.

Aquí un cop més constatem el poc cas que ens fan. Fa també un any ( dia més dia menys) que van comunicar a qui corresponia que el senyal indicatiu està al revés, cap la Talaia assenyala Vilanova i anar fent..

El senyal encara està canviat. Pot induir a error a qui no coneix la contrada.

Altre cop: Que hi farem!!

Ens aturem a  esmorzar just on comença la pujada cap la Talaia. La visió dels camps del Mas Roig ja llaurats fa goig i se sent l’olor de terra, remoguda. Poca gent al Golf A diferència d’altres vegades poc jugadors aquets matí juguen. Seguim pel camí paral·lel a les tanques del camp que després s’endinsa a un bosc i acaba anat a petar just al camí d’entrada al Mas Roig. D’aquí anem fins  a prop del Mas Torrat on agafem el camí que s’endinsa per una petita vall on hi ha urbanització petita  i un sender que va vorejant els camp ben llaurats  i per sota de els Mesquites ens porta fins just el camí que porta al Mas de l’Artís. Les vinyes aquí estan ja perdent bona part de les fulles i els que queden són ja d’un marró fosc , ben aviat els ceps estaran pelats.

Algun arboçar amb els cireretes ben vermelles, petites però es fan veure i contrasta amb el groc de les argelagues florides que dominen el paisatge junt a amb el romaní també ben florit.

Al camí del Mas hi ha una retroexcavadora que va eixamplant el camí. Un camí que estava força arranjat potser hi ha alguna necessitat fruit d’alguna activitat futura en l’entorn. Aquest camí després de l’incendi de fa un any es va fer servir per treure la fusta cremada i estava amb un bon ferm i força ample. Alguns camions hi havíem vist circular.

Just quan el camí comença a  davallar desviem cap amunt pels costats de les vinyes fins a un senyal de prohibició de circulació d e vehicles des d’on surt una drecera que baixa amb un cert pendent fins el camí  que va al Mas de l’Artís des de Vilanova, el desfem passant pel maset Safont que va seguint amb la seva transformació.

Abans de travessar el pas de l’autopista ens desviem a al dreta per anar a trobar el camí que passa pel Mas Tapet un cop més.

Quan recuperem el camí principal just al costa de l’aqüeducte que baixa del pantà, veiem que els camps que hi ha  la dreta baixant hi ha una bona plantada de faveres, mentre que els de l’esquerra estan llaurats però de moment els han deixat reposant.

Arribada a Vilanova després d’un bona caminada.

Les pluges intenses d’aquest dies segur que hauran canviat en part el paisatge.

Ho comprovarem els propers dies.

 

 

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s


%d bloggers like this: