Estirar la corda

by

Un dels jocs més populars, del qual se’n tenen notícies des de l’antic Egipte, Grècia, Roma i Àsia. A la resta de cultures mediterrànies, hi té una tradició mil·lenària.

En aquest joc dos equips o dues colles se situen a l’extrem d’una corda i amb tota la força possible estiren de la corda fins aconseguir que l’equip contrari travessi una ratlla marcada al terra. També s’anomena estira i afluixa perquè hi ha alguna variant en la qual durant el joc es van afegint jugadors per reforçar l’equip que va perdent.

En algunes cultures, el joc té un component simbòlic, representant el canvi d’estacions, la lluita entre la pluja i la sequera, etc.

Tot i que ens pot semblar molt simple, aquest és un joc que alguns es prenen molt seriosament. Estirar la corda va formar part dels Jocs Olímpics des de 1900 fins a 1920. Des de l’any 1960 existeix la Federació Internacional d’Estira i Afluixa (TWIF) que organitza campionats mundials per equips nacionals cada dos anys.

(web El CAE (CAE, formació i serveis socioculturals)

Qui no jugat  a aquest joc

Qui no s’ha vist arrossegat per la força dels altres

Qui no ha deixat la corda coordinadament amb el teu equip i els altres han caigut de cul a terra.

Qui no ha estat molta estona sabent-sa amb tot al força del món i no hi ha manera ni d’avançar ni de recular…

Quants hem intentar fer alguna trampa per guanyar uns centímetres que semblen poc però a l’hora d’estirar són molts.

En fi que aquest joc podria ser clarament una imatge d ela situació política que vivim avui  al país i amb la seva relació amb Espanya.

El Tribunal Constitucional va anul·lant acords de manera gratuïta , això sí, preventivament  i d’ofici,  del Parlament , generalment aquells que fan referència al parlament. Tiben  per la seva banda

I aquí van convocant reunions i segueixen dient que no faran cas a la que digui el tribunal i tiben per l’altra banda.

En algun moment o algun equip arrossega  l’altre o la corda peta i tots afer punyetes.

Hi ha periodistes que han anomenat a tot el “procés” el hàmster , perquè va donant tombs i més tombs sense cap mena de solució de continuïtat.

La imatge també és bona.

Ara però, i com va succeint de manera freqüent ,i amb una certa cadència , no sé si estudiada, es van produint fets que assenyalen la tensió que va creixent i la corda es va tibant, ara sembla que els del TC han aconseguit guanyar uns metres, però potser d’aquí uns dies amb al cimera sobre el dret a decidir la corda tornarà a anar cap a l’altra banda i així anar fent.

Però algun dia caldrà trobar la solució o almenys els joc haurà de tenir un guanyador, cal que no hi hagi perdedors perquè sí és així no passarà gaires temps en que tornem a jugar a estirar la corda.

El jocs ja sabem que es divertit mentre els que hi juguen s’ho passen bé, però també pot arribar a avorrir i comença  de generar un cert cansament que pot, o bé generar desafecció a tota la història o bé emprenyament  que encara és molt pitjor.

Estirant i estirant encara prendrem mal.

 La providència acorda, com demanava el Govern central, advertir el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i la resta del Govern del seu «deure d’impedir o paralitzar qualsevol iniciativa que ignori o eludeixi la suspensió» acordada i els recorda les responsabilitats, inclosa la penal, en què podrien incórrer. ( El Periódico)

 Homs va titllar de «provocació» la resolució del Constitucional. «¿Aniran amb els tancs a treure les urnes? ¿Hi enviaran goril·les? Doncs es posaran. S’entesten en un carreró sense sortida» ( El Periódico).

I per arribar al clímax hem tingut a la Presidenta del Parlament entrant en olor de multituds,petons, abraçades, salutacions i càntics patriòtics  entrant a declarar davant el jutge, una imatge inimaginable i del tot innecessària  però alhora molt ben aprofitada per fer bullir l’olla.

Aquí  no hi ha ratlla al terra, aquí no hi ha terme mig.

Tibant, tibant a veure qui guanya o  a veure si la corda aguanta.

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s


%d bloggers like this: