Noms propis XLV

by

Joaquim Gay de Montellà El president de Foment del Treball,  ha posposat la proposta de suspendre temporalment al presència de la CECOT al sí dels organisme de la patronal catalana. La CECOT és la patronal vallesana i sembla que alguns moviments suposadament de voler ampliar el radi d’acció no ha agradat al president del Foment que per aturar-lo no ha tingut altre pensada que fer-los fora. Però en el fons no hi ha conflicte de competència sinó uns moviments de cara al proper procés electoral aj que l’actual president de la CECOT Antoni Abad vol aspirar al càrrec que avui ostenta Gay de Montellà. Així la Junta Directiva de la Cecot, en la seva sessió ordinària del passat 30 de novembre, va decidir donar suport unànimement la presentació de la candidatura d’Antoni Abad i Pous a la presidència de Foment del Treball i ho justificaven dient que  la candidatura d¡’Abad ha de ser “entesa en clau de reforçament i de potenciació de Foment del Treball per a recuperar el paper central que li correspon en el debat públic pel que fa referència als temes econòmics i empresarials, i per a fer-la realment representativa de tot l’empresariat català”.

El creuament de paraules i crítiques però han seguit malgrat la treva que s’ha imposat , almenys fins l‘any que ve.

Gay de  Montellà no te pèls a al llengua  «qui no vulgui jugar aquest nou rol i centrar-se en el seu ego i la seva supèrbia, que sàpiga que s’equivoca i que en aquesta casa no hi trobarà espai»

I Abad no es queda curt

«Espero que, amb els problemes greus que tenim al davant, no farem el ridícul parlant d’on fem un sopar. olem un Foment potent i millor, més dialogant i amb més presència en la societat que l’actual».

En aquí sembla que tothom està barallat fins i tots els empresaris que històricament sempre han anat a la una i amb objectius clars.

 

Miquel Iceta  veu un “error profundíssim” la cimera del 23 de desembre si serveix per convocar un referèndum “il·legal”

El socialista insta Puigdemont a apostar per un camí “més sensat i raonable”.

I evidentment el President no li farà cas.

Però Iceta ha anat encara una mica més enllà afirmant que el 9-N “ja es va fer una consulta il·legal” i ha afegit que “no tindria sentit tornar a fer-ne una altra”. Per això, ha dit que no entén el sentit d’aquesta trobada i ha demanat que tots els esforços que es dedicaran a la mateixa es destinin a una via “amb possibilitats d’èxit.

I després de la renyina Iceta fa una advertència:

“Tots cometem errors però tenim l’obligació de no repetir-los”,

S’ha plantejat Iceta si l’equivocat és ell, si l’error fos dels socialistes de no posar-se al costat de la defesa de la consulta ciutadana ( que per cert en els darrers enquestes publicades és una voluntat majoritària de la ciutadania del país) amb la voluntat de saber quina és la realitat de els perspectives que tenen la ciutadania sobre la relació entre Catalunya i Espanya.

Això sí Iceta ha dit que tindrà una “disposició permanent” a contribuir al diàleg  i afegeix el “camí més sensat i raonable” per solucionar el problemes entre Catalunya i l’Estat espanyol, que inclogui per exemple una millora del finançament i del autogovern però des d’un “diàleg a fons”.

Tot plegat molt complicat en el discurs d’Iceta.

Les posicions estan clares, però segurament el més raonable seria votar i acceptar el resultat i, si es vol, batallar peruq canviar en altres ocasions el resultat.

 

Jordi Jané. Jordi Janer estava tant tranquil fent de diputat a Madrid amb lloc a ala Mesa del Congrés i va i  l’anomenen Conseller d’Interior. I ell naturalment accepta. Fer de Conseller d’Interior deu ser el paper més incòmode que hi ha en un govern. Estar al davant de la conselleria que ha d’aplicar una certa violència legítima per defensar la legalitat i l’estat del dret no deu portar masses alegries ( quan n’ hi ha però deuen ser molt celebrades)

Aquestes setmana ha tingut un protagonisme que segurament no hagués volgut tenir a rel de la detenció d’alguns membres de la CUP per no haver fet cas del requeriment del jutge per declarar.

El Conseller  ha fet una afirmació clara, nítida i contundent: “Malament anirà la societat si els Mossos no compleixen el Codi Penal”

I ha sortit al pas de les declaracions de membres d ela CUP on l’acusaven d’haver donat ordres a la policia per fer detencions : “és fals, menteix qui digui que des del Govern, des del departament o el propi conseller hem ordenat als Mossos que obrissin cap tipus de diligència per la crema de retrats. Són funcions que fan els Mossos en tant que policia judicial, ens agradin més o menys”.
“La policia ha d’actuar democràticament i no a les ordres del govern de torn que digui a la carta quins delictes s’han de seguir i quins no. No canviarem aquesta manera d’actuar, seguirem amb aquests principis”,

Jané ha reconegut que “personalment, no m’agrada, no trobo encertat que es pugui interpretar com a delictiu que es cremin fotos. No em sembla bé que s’obrin diligències policials per aquestes accions, però no parlem del que m’agrada. D’acord amb un codi penal que, ens agradarà més o menys, estan obligats a complir-lo i fer-lo complir. I si en aquest àmbit decideixen obrir diligències ho poden fer, i el govern o el departament no poden ni ordenar que les obrin ni ordenar que les tanquin”

Realment el conseller Jané sap el que es fa i sap com defensar-ho.

 

Ferran Bel, alcalde Tortosa i diputat del PDEC ha afirmat a la Comissió d’Agricultura del Congrés : “el marc espanyol no garanteix la supervivència” del delta. “Només ens queda Europa” Referint-se a l’Ebre, clar.

I això ho diu un hereu d’aquella CiU que va votar a favor del pal Hidrològic del PP en el llunyà 2001.

Llavors s’entenia l’agressió d’aquell Pla al riu…

Però seguint amb aquesta lògica del Sr. Bel no tenim garantit

El manteniment de la raça del gall de pota blava del Prat

Ni el gall negre del Penedès

Ni el caganer del pessebre

Ni el tió de Nadal

Ni les mongetes de Santa Pau

Ni l’escarola perruqueta

Ni la gamba de Vilanova

Ni la col de la Cerdanya

Ni l’alçada de els muntanyes de Montserrat

Ni la neu a les estacions d’esquí.

Osti, osti quin estat l’espanyol, ni el dimoni es tant  dolent.

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s


%d bloggers like this: