I segueixen.

by

Els pressupostos han superat el seu primer tràmit parlamentari. S’han derrota les esmenes  ala totalitat amb els vots a favor dels grup de Jxsí, i de dos diputats d ela CUP.

Malgrat aquest primer pas les xifres no estan garantides perquè ara cal fer el debat per aprovar-los definitivament.

El debat va portar alguna que altre sorpresa per exemple que el Vicepresident i Conseller d’Economia el Sr. Junqueras en cap moment va parlar del referèndum, aquest pressupostos l’han de garantir però en la seva presentació ni s’en parla Fascinant.

Junqueras insisteix en allò de que són els pressupostos més socials de la història, Només s’ho deu creure ell, que va insistint a veure si convenç a algú més. De moment la Cup ha permès el tràmit els altres grups que se senten menystinguts ja que no han sigut cridats a negociar doncs ja ho tenen clar . Res de res.

Pel portaveu de ciutadans  Antonio Espinosa els pressupostos  no són reals i el no es queda curt en les crítiques : “El vaixell a Ítaca no s’ha mogut del port de Barcelona, però hi ha molta gent que li interessa que això segueixi i segueixi perquè han fet del procés al seu negoci que cal mantenir perquè dóna bons calerons”,

Per al seva part Joan Coscubiela de Catalunya sí que es pot li ha recordat a Junqueras que ja va aprovar els pressupostos del 2014 amb l’excusa de que eren els últims autonòmics i ha mantingut que segueixen fent xantatge amb el procés  al a CUP perquè els aprovi els pressupostos : “Aquest cop, fins i tot, amb més intensitat; aquest cop ja no és coartada, aquest cop ja és xantatge .No és la primera vegada que vostès utilitzen les aspiracions sobiranistes d’amplis sectors de la ciutadania com a coartada per imposar uns pressupostos socials”, 

La diputada del PSC Alicia Romero li va retreure la poca consistència de les respostes que va donar a  les intervencions de l’oposició “No creu vostè que a vegades li falta una mica el respecte a l’oposició?”,. “Potser el que ha de fer és escoltar-nos als quatre de nou i fer-se el resum del que hem dit, i a partir d’aquí, respondre’ns”, Romero també s’ha dirigit a Junqueras i li ha pregat que tingui “una mica més de rigor  i una mica més d’escolta activa quan venim aquí els diputats a fer valoracions polítiques”.

Mentre tot això passava a dins del Parlament a  fora hi havia qui es queixava de les xifres que es presentaven. Així ho deia la nota de suport del PSC a l’acte de mobilització.

Els sindicats majoritaris de l’ensenyament públic (USTEC, CCOO, el sindicat Professors de Secundària, la UGT de Catalunya, i la CGT) volen expressar de nou el rebuig de la comunitat educativa a l’acció de govern de l’actual Departament d’Ensenyament en el marc del proper debat dels Pressupostos 2017, amb una concentració avui dimarts, 20 de desembre a les 18h davant les portes del Parlament de Catalunya.

 

Les principals demandes dels sindicats són revertir les retallades en l’escola pública, que implica també:

 

  • El retorn a l’horari lectiu: 18h a secundària i 23h a primària.
  • Substitucions de tot el personal des del primer dia i des de l’1 de setembre.
  • Reducció de 2 hores lectives als majors de 55 i cobrament del juliol del personal substitut
  • Retirada l’extensió del pla pilot dels nomenaments i de la definició de perfils de llocs de treball específics.
  • Cap tancament d’aules a l’ensenyament públic i reducció de ràtios
  • Oferta pública suficient que garanteixi l’estabilitat del personal interí per reduir l’actual inacceptable taxa d’interinitat.

 

Creiem que des de la nostra sectorial, i també pel conjunt del nostre partit, hem de fer costat a aquestes demandes per reivindicar l’escola pública amb garanties, és per aquest motiu que us animem a que ens acompanyeu avui davant les portes del Parlament de Catalunya en la concentració que tindrà lloc a les 18h.

 Reivindicacions que semblen prou justes potser en el fons , en el fons els pressupostos  no són tan socials com diu el Vicepresident…

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s


%d bloggers like this: