Adéu 2016, hola 2017

by

Això s’acaba, cauen els darrers fulls del calendari del 2016. La persiana es tanca i acomiadem l’any i  n’esperen ja un altre que el volem carregat de bones notícies. És doncs temps de balanços de l’any que s’acaba i és també temps de desitjos i propòsits de cara a l’any que tot just començarà i encara està per conèixer. La cultura xinesa posa nom als anys, el 2016 , que li queden ja poques hores, haurà estat l’any del mico i el 2017 serà  l’any del gall, hi anys que porten noms d’animals com rata, bou , drac ,serp fins a dotze  i altres van combinant  els cinc elements com són fusta, foc, terra, metall, i aigua.

Aquí encara no hem batejat amb noms els anys i els deixem només amb la xifra comptada a partir del naixement de crist. Venim de la cultura cristiana i la numeració ens ho recorda. Però segur que en la memòria col·lectiva hi ha fets que poden definir l’any o recordar-lo per allò que va succeir o per allò que va tenir una major repercussió. A vegades  aquest record es merament particular i personal. Intentem recordar per fets ja siguin positius o negatius. Potser a la ciutat el 2016 ,i una mica banalment, serà recordat com l’any del “tingladu”, del sarau i del “tumultu” i com a conseqüència la realització del dos vots del poble un a la plaça de les Neus com sempre però més prim i escanyolit de participació  que altres vegades i un de  suposadament contestatari , laic i reivindicatiu  a la Plaça de Sant Antoni. Tant fàcil com era recordar l’any  com el vintè aniversari d‘haver posat l’àngel del campanar. Però en fi, què hi farem!.

I ara ens ve l’any 2017, any carregat d‘expectatives i propòsits personals, a nivell de la ciutat diversos fronts oberts, l’Eixample nord, el Pla general ,amb la mala notícia que  sembla que el debat s’ajorna un cop més, i naturalment  el tema  hospital que ja fa deu anys que ronda per l’imaginari col·lectiu. Aquesta any 17 es celebra el centenari de al fundació Abad ( titular de l’hospital), que promet un seguit d’actes prou interessants i prou diversificats potser , per trobar-hi un potser hagués etat bé  algun reconeixement a  la gent de la Plataforma pro hospital  i del representants dels treballadors ( que fan una xerrada) que van fer possible amb al seva tossuderia la permanència de l’hospital. No hagués estat de més, temps per fer-ho ja n’hi ha però la memòria es va perdent i creiem que això no és bo. Ens diu la primera autoritat municipal que l‘any que ve ( 2017) es fixaran les dates de la construcció del nou equipament. Perquè segons ens diu la mateixa autoritat “El nou hospital ja està dins del plans de la Generalitat”. No hi ha pla si no hi ha recursos, altre cosa són desitjos i el Conseller Junqueras ja ha dit que en el pressupost per l’any vinent  només hi ha partides per allò que el govern ha aprovat que és un manera de dir  allò tant nostrat i més aquest dies de grans àpats A la taula d’en Bernat, qui no hi és no hi és comptat però de manera més políticament correcte. Que està en els plans de la Generalitat ja fa anys que hi és, i si rebusquessin pels calaixos de la Conselleria trobarien , documents, convenis, i altres papers que així ho preveien sense cap mena de concreció mai.  Si tot això s’acomplís ( Concreció Eixample Nord, revisió Pla General, concreció de l’hospital . Ep! La llista la podríem engruixir fins l’infinit però no es poden deixar el referèndum per la independència amb portaveu de comissió vilanoví  ) sens dubte haurem d’anomenar a l’any 2017 com l’any de les meravelles i si són una mica crèduls l’any dels miracles. Amb miracles o sense que l’any 2017 ens sigui propici i amb salut, sobretot molta salut.

 

Publicat al Diari de Vilanova el 30 de desembre del 2016

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s


%d bloggers like this: