Noms propis (II)

by

Mario Jiménez portaveu de la gestora del PSOE defensa que els socialistes catalans i espanyols haurien de pactar les aliances a les eleccions al Parlament i a les municipals, perquè el PSC és “la marca blanca” del PSOE a Catalunya. Aquesta sembla ser la voluntat de la gestora del PSOE. Encara deu estar molesta per la posició dels diputats catalans en al votació a Rajoy desvinculant-se  de l’acord del seu Comité Federal.

El PSC està un cop mes en al cruïlla d’esdevenir només una federació del PSOE o bé donar un cop de timó i aprofitar al situació pera frenar la seva independència respecte al PSOE , malgrat hi pugin tenir, acord. Estratègies i d’implantació territorial i electoral.

El portaveu Jiménez sembla que ho tingui clar : el PSC és “la marca” del PSOE a Catalunya a les eleccions municipals i autonòmiques, mentre que el PSOE ho és del PSC en les espanyoles i europees. Així, ha argumentat que, en prendre una decisió en l’àmbit dels comicis autonòmics, el PSC “està decidint també pel PSOE”: “I pel PSOE només pot decidir el PSOE”, ha subratllat.

De moment la direcció del PSC es manté en un silenci prudent sense voler entrar en el joc de declaracions i contradeclaracions, però voldríem creue que el silenci no es premonitori de ‘acceptació fent bo allò de qui “calla atorga” . Tant sols un  breu : “El que passa a Catalunya ho decidim a Catalunya” ha volgut tancar el debat per part del PSC

Mario Jiménez també ha afirmat que tots els socialistes tenen “clar” que el camí és aconseguir l'”equilibri” entre les dues organitzacions alhora que ha advocat per “una relació harmònica i simètrica” entre elles.

Això no ha fet res més que començar. No venen temps fàcils per els relacions entre els socialistes espanyols i catalans, els primers no perdonen el vot del PSC en al investidura de Rajoy i el segons, els socialistes catalans, veuen que si segueixen amb aquesta dependència ho tenen negre  aquí.

Però potser la sang no arribarà al riu i les estratègies d’uns i altres trobaran un punt entremig on no es facin mal i seguiran una quants anys però la realitat a Catalunya segur que farà que altre cop hi hagi altres topades … fins que al corda peti.

 

Carles Puigdemont la revista ‘Politico‘ inclou Puigdemont entre els personatges europeus que poden “arruïnar” el 2017.

El motiu que al·leguen els de la revista és el referèndum que el President ha promès per aquest 2017 i el risc del famós xoc de trens que farà que d’alguna manera o un altre Europa , les institucions i els governs del diversos països s’hagin de pronunciar o ,si més no, dir el que pensen  sobre el famós procés.

Puigdemont té el “privilegi” d’estar entre les dotze persones  que poden arruïnar a Europa.

Privilegi que segur que possiblement no agrada massa al President.

Puigdemont és  al sisè lloc del llistat de dotze personatges que, segons ‘Politico’, podrien “arruïnar” aquest acabat d’estrenar 2017. Al reportatge, junt al president català, hi ha  personatges com l’assessor en Seguretat Nacional de Donald Trump, Michael Flynn; el líder del moviment italià Cinc Estrelles, Beppe Grillo; l’exprimer ministre polonès i ultraconservador, Jarosław Kaczyński; el futur secretari de comerç dels EUA, Wilbur Ross; o l’expresident de la república de França, Nicolas Sarkozy

El govern català però ha fet bo allò de que “es parli d’un encara que sigui malament”. Ja que consideren  és una mostra del coneixement del problema català i espanyol :“No deixa de ser curiós que, per una banda, es vol minimitzar i invisibilitzar tot allò que succeeix a Catalunya; però en canvi, i en virtut d’aquest article, el procés sobiranista i el president de Catalunya figura en una llista on també apareixen personalitats polítiques com l’expresident Sarkozy o la Comissària europea de la Competència o el cap de Gabinet de la UE”.

També hi ha hagut que ha volgut criticar la publicació en funció de la personalitat del periodista que la publicava, amic d’Aznar enter altres coses.

En fi ja ho diuen els clàssics Qui no es conforma és perquè no vol.

Susana Díaz “Els votants del PP prefereixen Díaz; els del PSOE, Sánchez”, titula El Mundo

Per altra banda el diari ”Abc’ assegura que l’andalusa  oficialitzarà la seva candidatura a la secretaria general del PSOE abans que s’acabi el gener i després que el comitè federal hagi convocat el congrés que ha de restablir la normalitat després de la defenestració de Pedro Sánchez. Si la sultana aconsegueix el lideratge, farà feliç el 70% dels votants del PP del 26-J però només satisfarà el 34,7% dels del seu propi partit, ja que el 53,8% de l’electorat socialista prefereix que sigui el decapitat Sánchez qui els lideri.

No sé si aquesta informació farà feliç a Díaz , però tampoc ens estranyaria que fos així. La seva posició al voltant de l’abstenció a la  investidura de Rajoy , mirant més en la seva supervivència política que en el que convenia al PSOE li ha porta una popularitat entre el “populars” però també ha fet augmentar el rebuig entre una part de la militància del PSOE que segurament no li perdona la seva actitud que va fer trontollar l‘estabilitat socialista i la possibilitat d’un hipotètic i difícil acord de Sánchez amb els forces de progrés per estructurar un govern a l’estat.

Si Díaz vol liderar el PSOE ho té difícil per això com tard sigui el congrés millor per ella. La Gestora li està servin en safata, retardant el Congrés li dóna més marge de maniobra.

Veurem com acaba.

Custodio Ballester. Hem sentit  moltes vegades allò que de tot hi ha  a la vinya del Senyor.

És veritat.

I el cas de Custodio ballester és la reafirmació de la dita. Segurament és un  personatge poc conegut. No té la fama dels personatges públics però s’ha guanyat una certa notorietat que ha fet que fins i tot els poder públics hagin volgut intervenir.

Custodio Ballester és capellà. Fins aquí res a dir.

Però un capellà peculiar perquè més enllà de l’atenció espiritual de la seva parròquia és un fervent partidari de les causes del franquisme. Convidar la Hermandat dels antic Legionarios a participar en la Setmana Santa de l’Hospitalet o fa poc va organitzar un homenatge a la Divisón Azul  a la parròquia de la Immaculada Concepció.

No sembla massa adequat homenatjar a qui va ajudar a l’exèrcit nazi però encara en el substrat d d’una part de l’església la que encara el sr. Custodio Ballester encara hi ha segurament al convicció que del feixisme és el sistema que més serveix a l’apostolat del nacional catolicisme.

En fi com dèiem al principi de tot hi a la vinya del Senyor…

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s


%d bloggers like this: