El ball ja ha començat.

by

“Los militantes tienen que ejercer su derecho a decidir y al contraste de ideas. Tiene que haber primarias, solo así este será el congreso de la unidad. Los militantes quieren participar y saber qué ofrecemos cada uno para reconstruir nuestro partido y presentarnos ante la sociedad con un proyecto que represente a la mayoría. Ya lo dije antes.

Entonces ¿no prevé que haya pactos más adelante?

Para conseguir la unidad del partido lo fundamental es que los militantes elijan, voten, si no, pensarán que es un apaño y se cerrará en falso la crisis, y la herida. Si no, será otro congreso fallido, como los dos anteriores. La unidad que yo busco no nacerá de la uniformidad sino del contraste del voto”

Qui així parlava és el primer candidat que ha obert el ball de candidatures per l’elecció del Secretari General del PSOE Patxi López.

López no és un nouvingut a la política, llarga trajectòria Patxi López (Portugalete, Biscaia, 1959), expresident del Govern Basc, Amb El Suport del PP; ex Líder dels Socialistes Bascos, ex responsable d’Acció Política de l’executiva de Pedro Sánchez; expresident del Congrés i actual Diputat per Biscaia.

El seu anunci no per esperat no ha deixat de sorprendre al sí del partit sobretot per haver-ho fet amb inusual rapidesa, just vint-i-quatre hores després del Comitè Federal i també  perquè fins ara havia donat suport a Pedro Sánchez i s’esperava que esperés a veure que decidia l’anterior Secretari General. Respecte a aquesta relació López ha dit : No sento que hagi traït Sánchez. He sigut lleial al secretari general. I ara soc lleial a un projecte en què crec”, ha dit aquest dilluns l”exlehedakari.

L’opinió generalitzada és que Patxi López  a favor seu té credibilitat i per tant una bona acollida entre dirigents , quadres i bases del  PSOE, sobretot per haver sabut generar aliances i complicitats que el van portar a presidir Euskadi, diuen que és una persona dura en la defensa dels seu postulats però també flexible a l’hora de negociar. Que gaudeix de simpatia i suports entre dirigents i quadres del seu partit.

López no vol considerar-se com el representant del sector crític per evitar segurament la seva assimilació a posicions que va defensar Sánchez i per altra banda també ha de deixar clar que no s’ha convertit en una llebre de Susana Diaz en al cursa per dirigir el PSOE.

Per altra banda la seva candidatura tampoc sembla que hagi agradat massa a la Gestora del PSOE, no tant per la seva configuració sinó per la rapidesa en que s’ha fet. La Gestora hagués preferit que les candidatures es presentessin més endavant i deixar un marge de temps per temperar ànims i tranquil·litzar esperits.

No és però segurament aquest el capteniment de la Gestora i més aviat amb la seva clara aposta per Diaz està molesta perquè López s’ha avançat i per tant qui es vulgui presentar a partir d’ara haurà d’anar a remolc del dirigent basc a l’hora de presentar-se i fer les seves propostes.

Sortir primer dóna avantatge de no tenir ningú per davant , però aquesta és una cursa de resistència i per tant cal dosificar molt els esforços i sabre els moment en que cal accelera o retenir els esforços a fer. Dosificar ritme i velocitat per arribar a la recta final amb possibilitats de vèncer.

Mentre però Susana Díaz vetlla les seves armes i la seva habitual actitud de càlcul esperarà`a veure com es rebuda la candidatura de López i quins suport recull abans de llançar-se  a l’arena. Sap que si perd s’acabaran el seu recorregut al socialisme estatal i potser fins i tot a l‘andalús .

L’altre i tercer en discòrdia  Pedro López. El temps juga en contar seu , la dilatant actitud de la gestora ha fet que perdés possibilitats.

Ara sembla  que està molest amb López perquè li barra el pas perquè poc pot diferir el projecte dels dos pre-candidats i per altra banda alguns dels barons com Armengol, Sara Hernández, Tudanca, Mendia i Luena li recomanen que no plantegi batalla i doni suport a López.

Sánchez sembla que ha dit als seus encara lleials i incondicionals : “No descarto res, i encara menys presentar-me a les primàries”. 

Però és evident que la seva força ha minvat i aquells , com es habitual en política, que semblava que li eren fidels s’han buscat al vida , cosa també lògica, al costat d’altres candidats.

Res que no hàgim vist abans ni res que no veiem en endavant

Però en tot cas la musica ja sona i el ball ha començat.

 

 

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s


%d bloggers like this: