Sant tornem-hi

by

Hem entrar en la darrera setmana per pactar els pressupostos abans de portar-lo al Ple del Parlament pel tràmit final.

És un ritual que funciona cada any, primer hi ha el debat en comissió on de moment s’han salvat tots les esculls a base d’esmenes, a voltes però esmenes que serien lògicament acceptables són eliminades pel corró entre Jxsí i la CUP. Després la CUP haurà, en assemblea el dia 28,  de decidir si finalment es compromet amb les xifres o les torna al govern.

El fiasco de l’any passat ha alerta al govern i va traient del calaix propostes que inicialment no estaven previstes. I ara resulta que es poden contractar més mestres i també es pot parlar de la Renda Bàsica, això sí , res de moment de tocar impostos però tot arribarà si cal.

És lògic que el govern faci tot el possible per poder aprovar els comptes anuals és la manera que té de fer política i de posar en marxa aquells projectes del que fa bandera.

 

També és cert que s’estan reproduint les pressions sobre la CUP. Des de la premsa més partidària el procés, des dels entorns de ERC i PEDCAT es començar a usar els mateixos arguments de sempre ,sense pressupost no hi ha referèndum.

La demanda de deixar el debat ideològic  per més endavant és un argument retirat i recurrent.

És allò del no toca pujolià aplicat ara a consentir que el govern faci el seu pressupost i no fer massa soroll.

De les pressions que en algun moment la mateixa CUP ha qualificat de xantatge s’ha passat a accions que semblen més d’un egocentrisme exagerat . és el cas del diputat del Jxsí  “si no s’aprovessin els pressupostos, jo me’n vaig” perquè no hi hauria continuïtat possible”. Des de JxSí vam renunciar a molts paràmetres ideològics des del principi”.

Bé, doncs, adéu i bon viatge.

Gràcies per haver vingut però si ell marxa altres vindran a fer la seva feina sense tant personalisme  i transcendentalisme.

Sempre s’ha dit que el debat de pressupost és el debat més important de l’any polític. Es treset de posicionar-se  sobre prioritats i voluntats.

Aquí però com que hi ha la causa suprema de la independència el que es demana un xec gairebé en blanc , confiança cega en el govern i combregar si cal amb rodes de molí tot per un procés que ja veurem com acaba  ( ei i que acabi bé , eh!).

Però no es pot exigir que les altres forces , sobretot aquella que dona la majoria, renunciï a els seus plantejament per donar llum verda a unes xifres que no considera encara suficients per les necessitat que hi ha al país.
Però vaja si no s’aprova Llach se’n va  però més important encara és que anem de cap  unes eleccions i aquí l’actual coalició de govern hi té les de perdre ( en part) i per tant hi ha una certa temença als resultats que pugui tenir.

 

Però a l’altre banda també hi ha declaracions que no deixen de sorprendre així el diputat de la CUO Saladié ha manifestat que estan “lluny d’exigir allò que per pes es podria exigir”. “N’hi ha que diuen que fem la revolució bolivariana i això no és cert”.

I apunta que la formació està plantejant uns documents de mínima entesa amb el Govern que tampoc són el model que a la CUP aplicaria si governés

Vaja home!

Resulta que no demanen allò que podrien demanar , carai i que fem doncs… donar peixet? Vendre la pell de l’ ós abans de caçar-lo? El paripé?

 

La CUP apunta que no hi ha línies vermelles per acordar els pressupostos i que l’entesa dependrà d’un paquet global de mesures que les assemblees de la formació prendran de manera lliure. D’altra banda, la formació afirma que mouen partides de 700 MEUR, una xifra que representa el 3% del pressupost de la Generalitat, quan el pes de la CUP dins de l’arc independentista al Parlament és del 14%.

Doncs esperarem a veure que decideixen…..

I mentre que Llach prepari les maletes per si de cas la CUP decidir exigir allò que podria exigir.

 

 

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s


%d bloggers like this: