Diamants.

by

 

‘Mercat del diamant. Ahir i avui”. Aquest és el títol de la conferència del divendres dia 27 de gener que anirà a càrrec de  Joaquim M. Nogués i Carulla

 

El diamant (del  grec adámas, que significa “apropiat” o “inalterable”) és un mineral, al·lòtrop del  carboni  en què els àtom estan configurats en una variació de l’estructura cristal·lina cúbica centrada en les cares anomenada  reticle diamantí. El diamant és la segona forma més estable de carboni després del grafit.  Aquesta podria ser la definició tòpica del mineral.

Però tots i totes sabem que el diamant és molt més.

És sinònim de luxe i riques.

És un element que ha generat violència, contraban i altres misèries humanes.

És un element que ha generat fortunes immenses.

És un element amb el que s’han fet joies excel·lents

El diamant genar una moviment econòmic molt lat i ara per ara,el mercat mundial és dominat, bé que amb competència creixent, per la companyia sud-africana De Beers Consolidated Mines Ltd; Tel Aviv, Amsterdam i Anvers són els principals centres de talla, Londres, el mercat de distribució del diamant en brut i Nova York exerceix influència sobre el preu de les gemmes grosses.

 

Joaquim M. Nogués i Carulla Doctor en Geologia i Professor Titular de Cristal·lografia i Mineralogia a la Facultat de Geologia de la Universitat de Barcelona. Professor de l’Escola de Gemmologia de la Universitat de Barcelona des de l’any 1972. L’Escola es va crear a l’any 1971. Director de l’Escola de Gemmologia des de l’any 1985 al 1992. Vicedirector i cap d’estudis des del Juliol de 2001 al 2007. Actualment és el director de l’Escola des de l’any 2007. Vicedegà de la Facultat de Geologia de la Universitat de Barcelona des de l’any 1993 al 1999. Vicepresident de la Federació Europea d’Escoles de Gemmologia (FEEG) des de l’any 1994 al 1999. President de la Federació Europea d’Escoles de Gemmologia (FEEG) des de l’any 1999 al 2005. N’ha estat un dels principals impulsors. Participa des de l’any 1999 en les Aules Universitàries per la Gent Gran (AUGG). Imparteix xerrades de temes gemmològics i geològics. Ha participat en nombroses escoles d’estiu del Col·legi de Doctors i Llicenciats de Catalunya, sobre l’ensenyament de la Cristal·lografia, Mineralogia i Geologia, dirigides a professors d’ensenyament secundari. Autor d’un diccionari de Gemmologia en català, amb equivalències en castellà, francès, anglès, alemany i italià. Publicat per les Edicions de la Universitat de Barcelona i el TermCat. (1999) Col·laborador del Diccionari de Geologia dirigit pel Dr. Oriol Riba i Arderiu. Publicat per les Edicions 62. (1997) Coautor amb Teresa M. Correig, dels articles de Cristal·lografia i Mineralogia de la Gran Enciclopèdia Catalana. Col·labora habitualment amb el grup de treball de Materials i Gestió Ambiental (MATGA) del Departament de Cristal·lografia i Mineralogia de la Facultat de Geologia, on desenvolupa la seva tasca de recerca. Autor del llibre “Pedres precioses. Introducció al món de les gemmes”. Publicat per Edicions Cossetània al Novembre del 2013. ( perfil de conferenciant  a la Societat Andorrana de Ciències)

De com ha evolucinat aquest mercats erà interessant sobretot peruqè n alguns momenst hi ha ahgut canvis subtancials en els seus prues segons d’on venien.

Al voltant del diamants també hi ha tota una llegenda negre sobretot pels sistema com eren extrets a les mines de Sud-àfrica gairebé en un sistema d’esclavatge. Això i les llegendes que s’han anat creant al voltant d’aquestes pedres fa que el tema tingui força interès per saber-ne més coses.

Ja varem esmorzar amb diamants , hem anat  a la Plaça del Diamant i també hem pogut veure el Diamant de sang títols mítics del cinema i la literatura…

Ara podrem saber més coses sobre el mercat d’aquestes joies…

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s


%d bloggers like this: