Noms propis VI

by

Artur Mas, Irene Rigau , Joana Ortega. Avui s’asseuran al banc dels acusats.

I ho faran per haver completat el compromís de fer una consulta sobre el futur del país.

No comparteixo els seves idees sobre el model de país que vull.

No els he votat mai ni els votaré mai.

No m’agraden les parafernàlies que s’han muntat al voltant del judici.

Però vaig votar el 9-N i no em sembla ni lògic, ni normal, ni políticament adequat que se’ls jutgi.

Evidentment és un judici polític. Del tot innecessari. Incomprensible.

Per tant tot el meu suport a que era President de Catalunya i a les seves conselleres.

Des de l’absolta discrepància de model polític i social fer-los costat davant el que sembla una clara revenja de l’estat espanyol que no té cap mena de proposta per Catalunya.

 

Francesc Homs El cap de files del Partit Demòcrata Europeu Català (PDECat) a Madrid,  ha presentat una denúncia contra el president del govern espanyol, Mariano Rajoy; l’exministre de Salut, Alfonso Alonso; i la secretària d’Estat de Serveis Socials i Igualtat, Susana Camarero; per un “possible delicte de desobediència i prevaricació administrativa”.

La vella dita de que la millor defensa és un atac.

I l’ ”atac” està ben pensat i plenament justificat quan en un informe recent s’ha sabut que més de vint sentències del Tribunal Constitucional han esta incomplertes per l’estat.

I quan les sentències li han estat contràries doncs ha canviat el reglament i endavant!

Molt democràtic.

Homs ha estat prou clar en la manera i el temps de la presentació de la demanda contra Rajoy : “Porten deu sentències consecutives buscant subterfugis jurídics per exercir unes competències que no tenen. Ara tindran la prova del cotó per saber si ens persegueixen per idees polítiques o per fonaments de dret”, no tenint  clara quina decisió prendrà la Fiscalia ha reblat: “Tenim opcions i hipòtesis de treball”

“Hem fet un exercici de transposició”, ha determinat Homs, en referència a la denúncia i a la semblança argumental que hi ha entre el text i la doctrina que fa servir la Fiscalia per anar en contra dels responsables polítics catalans. “No tinc cap mena de dubte que ens en sortirem. És fonamental que els que tenim convenciment demòcrata desemmascarem coses. Ara tindran una prova per interposar querelles contra aquells que han desobeït sentències fermes. Si no, és que ens persegueixen simplement perquè hem posat urnes”,

 

Fátima Taleb, La regidora de Guanyem Badalona en Comú a l’Ajuntament de Badalona ha denunciat que ha esta víctima d’atac racistes i ho ha fet a través d’una carta publica:

 El racisme i la xenofòbia destrueixen i no construeixen!

 Companys i companyes, veïns i veïnes, ha arribat el moment de denunciar públicament els actes de racisme i islamofòbia que porto patint des de fa un any i mig.

 Per què ara?

Perquè aquesta setmana ja van dos episodis. El dilluns, a primera hora del matí, mentre caminava cap a la parada d’autobús per anar a complir amb el meu deure com a regidora, un home de manera brusca em va insultar, em va escopir i va marxar sense que tingués temps de reaccionar.

El dijous, una jove em va insultar de manera agressiva, a la qual cosa es van unir familiars seus i persones alienes que passaven pel carrer pensant que tenien dret a insultar-me i jo, el deure de callar, simplement per ser diferent i ser musulmana. Sóc conscient que aquests atacs es deuen al fet que sóc membre destacada i visible d’una comunitat minoritària de Badalona.

Els dic a totes i a tots que tornaré a denunciar aquests actes, racistes, xenòfobs, islamòfobs, que molta gent pateix cada dia en silenci, veïns i veïnes musulmanes i d’altres col·lectius minoritaris d’origen estranger i gitano. Actes, fruit de la política del senyor Albiol del Partit Popular, que es va dedicar durant el seu mandat a sembrar l’odi i a dividir la ciutadania, vinculant els problemes com la pobresa, l’atur i la falta de seguretat a l’arribada de persones de procedència estrangera o fins i tot vinculant el terrorisme a l’Islam.

Seguiré denunciant

Seguiré denunciant fins que la justícia es desperti i faci justícia!

Seguiré denunciant perquè les veus silenciades i oprimides arribin a la comunitat badalonina!

Seguiré denunciant perquè som diferents però som iguals!

Seguiré denunciant perquè la convivència sigui el nostre pilar principal en la construcció de la Badalona plural!.

 Ja n’hi ha prou! Totes i tots som Badalona!!

 *Fátima Taleb Moussaoui. Sóc mediadora comunitària, llicenciada en lletres modernes. Regidora de Participació i Convivència i regidora del Districte 6 de Badalona, que comprèn els barris d’Artigues, Sant Roc i El Remei, per la candidatura ciutadana Guanyem Badalona en Comú.
La regidora explica dos casos en les que ha estat víctimes d’agressions verbals per la seva condició e musulmana., ha atribuït bona part d’aquets situacions a Xavier Gracia Albiol i a al seva política a Badalona: “Durant els seus mandats es va dedicar a sembrar l’odi i a dividir la ciutadania, vinculant els problemes com la pobresa, l’atur i la falta de seguretat a l’arribada de persones de procedència estrangera o fins i tot vinculant el terrorisme a l’Islam.” Tot i així una de les persones presumptament implicada en els fets ha manifestat que la baralla va ser per un tema de transit però que no hi va haver cap mena d’intercanvi d’insults racistes…

Sigui com sigui que hi ha un racisme latents és evident i com un degoteig constant es van coneixent casos diversos i arreu del país.

Cal tallar-ho d’arrel i amb contundència.

Eulàlia Reguant ,diputada de la CUP, ha manifestat  a Els Matins de TV3, “hi ha la possibilitat que el govern nomeni de forma temporal personal pel referèndum”. Segurament deu tenir raó però més enllà d ela raó ihi ha la percepció. I clar en un referèndum hi ha d’haver una neutralitat total i absoluta del govern.

Ni una sospita de possible decantament.

Si el govern anomena  les persones que hi ha d’haver a els meses o que ha de fer el recompte del vots  es trenca em sembla aquesta neutralitat.

El paper del funcionariat és molt clar, no estan al servei del govern de torn sinó de la societat i per tant han d ‘estar lluny de tota sospita i lluny de ser aprofitats per interessos que vagin més enllà del compliment de les seves funcions.

La validesa del referèndum es guanyarà com més claredat hi hagi en tost els seus aspectes.

Canviar qui habitualment fa rutllat els processos consultius ja siguin eleccions ja siguin referèndums per persones posades a dit pel govern de torn li fa perdre credibilitat i solvència.

Referèndum sí, clar però ni amb voluntaris que facin recomptes ni amb personal anomenat pel govern.

 

 

 

 

 

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s


%d bloggers like this: