Olor vilanovina

by

En política, com en tantes facetes de la vida, existeixen enormes contradiccions. Disconformitat entre allò que penses i el que fas , o el que hauries de fer. La contradicció es inherent a la persona i de com es trampegen aquestes situacions es pot viure amb major o menor coherència personal o cercar justificacions tranquil·litzadores d’ algunes actuacions. Diem això perquè en aquets darrers dies alguns dels nostres dirigents politics deuen haver entrat en contradicció en el debat del pressupost de la Generalitat . En els esborranys coneguts i que han passat a tràmit i debat en les comissions a l’espera d’anar al Ple  ni la nostra ciutat ni la nostra comarca no hi surten gaire ben parats.  Ja sabem que els pressupostos tenen aspectes diguem-ne globals, de país,sanitat, educació, etc que tenen una distribució més o menys en funció  de la realitat establerta. Però hi ha la part més territorialitzada  que hauria de servir per generar un cert equilibri  i de millora les oportunitats de cada territori. Es fa difícil entendre que la xifra destinada al Garraf  sigui d’un 46% menor que la del 2015. Significa que el Garraf és la penúltima comarca  en relació entre €/habitant,  nomes per damunt de la Garrotxa, amb uns migrats 30 €/ habitant. La senyora Alcaldessa de la ciutat i alhora diputada del Jxsí que és el grup que presenta els pressupostos als que haurà de votar que sí, i que situen la ciutat i a la comarca a la cua del país,  ha  dit amb tota la raó que els “pressupostos van  seguint la tònica de fa molts anys”.  Té tota la raó. Sempre i amb qualsevol govern, fos  del color que  fos, coincident o no amb el que governava  la ciutat sempre hi ha hagut una certa penalització del territori. Tant és així que al Sra. alcaldessa segons podem llegir aquí mateix , al Diari,  “ja va denunciar l’estiu passat aquesta situació al president de la Generalitat”, i ara sembla que hi ha tornat  La ciutat de Vilanova i la comarca del Garraf, ho hem d’acceptar, històricament ha estat de les comarques més castigades pel pressuposts de la Generalitat . Amb tots el governs fos del color que fos i manés a Vilanova qui manés.

Hem aprés a acceptar aquesta mena de discriminació des de la lleialtat institucional. Fa uns dies el diputat de la CUP Benet Salelles deia que per aprovar els pressupostos volia que tinguessin una certa olor a CUP. Tenen  la clau de volta de la seva aprovació i la volen  fer valer. Ja sabem que els alcaldes  i regidors  són insaciables en les demandes per la seva ciutat. Saben que el pressupost  no és un pou sense fons però no paren de demanar. Al ple municipal hi ha, amb algun matís de confluència, els mateixos partits que hi ha al Parlament. Si des de tots els partits es presentessin per una banda esmenes i per l’altra s’acceptessin en aquells temes en que ben segur es posarien d’acords per algunes – les fonamentals- inversions a la ciutat potser seria la manera de que les modificacions pressupostàries trairessin la ciutat d’aquesta mena d’estigma històric de tenim ,la inversió més baix per càpita del país.

Segur que hi ha tres o quatre projectes per la ciutat i del territori que generarien unanimitat entre els grups polítics. Seria el moment de treballar-los conjuntament  perquè cada formació política  local convencés als grup parlamentari del seu partit i aportar-ho com a proposta o esmena segons en quina part de la línia es situïn al govern o a l’oposició  . Convèncer els grups polítics perquè fos efectiu potser acabaríem “colant” algunes temes importants per la ciutat . Posaríem olor vilanovina al pressupost. No estaria malament.

 

Publicat al Diari de Vilanova el 3 de febrer del 2017

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s


%d bloggers like this: