Relacions.

by

És l’associació entre els elements d’un o diversos conunts.

Es poden definir mitjançant una regla general o especificant les regles entre els elements una a una.

( dels diccionaris).

Alguns exemples pràctics.

La relació entre el PSC i el PSOE encara s’està negociant. La història del socialisme català té a l’any 1978 la data en que es van arribar a  un acord entre els socialisme català unificat al voltant del PSC Congrés i el socialisme espanyol. La relació va acabar amb la pràctica desaparició del PSOE a Catalunya i el reconeixement del PSC com a partit dels socialista en l’àmbit territorial català.

Va tenir fins i tot grup parlamentari…

Ha plogut molt, han fet tempestes, i hem patit sequera.

Hi ha hagut moments complicats i s’ha hagut de navegar sobre aigües turbulentes més d’una vegada.

Però tot va petar com a conseqüència de la defenestració de Pedro Sánchez i la consegüent decisió d’abstenir-se en al votació de fer president a Mariano Rajoy.

Els diputats del PSC van votar que “no” i aquí va començar la crisi.

Crisi que tothom ha volgut minimitzar perquè la sang no arribés al riu.

Però la confiança es va esquerdar i veient que anaven als estre en la relació van cerra un comissió per refer llaços.

En el fons hi ha , sens dubte, l’elecció de nou secretari del PSOE i aquí els vots de la militància del PSC es fonamental per l’elecció.

Hi va haver amenaces de que els militants del PSC no podrien votar. Ara però s’ha refet una mica  aquesta relació i els militants dels PSC podran votar , però , això sí, prèviament s’hauran d’inscriure en un cens. O sigui que el del PSC no val.

Queda en encara per resoldre el tema de qui decideix els pactes des de la Gestora del PSOE reclamen competència absoluta i aquí els del PSC diuen que tururú .. que aquí fem el que volem.

Relacions difícils …

 

Com difícil és la relació entre l’exèrcit i alguns municipis. Vet aquí que els ajuntaments de Girona i de Celrà estan indignats perquè una vuitantena de soldats i algunes vehicles faran uns exercicis , sense foc això sí,  a les Gavarres.

La relació tensa i gairebé inexistent entre aquets ajuntaments i l’exèrcit es degut a que fa temps que reclamen que no es facin aquesta mena de maniobres en el seus temes municipals i en aquest sentit han aprovat algunes resolucions en els plens de l’ajuntament. I , clar,sembla que l’exèrcit ha dit que molt bé però que ells seguiran fent maniobres.

El tema : és una qüestió de convicció antimilitarista o bé és perquè és l’exèrcit espanyol – Potser força d’ocupació?- I si fos el futur exèrcit català què faríem. Diríem que no tambe´?

La relació exèrcit societat aquí no és una relació de respecte, almenys aquí. Sempre s’ha vist l’exèrcit com una força repressora i reaccionària fruit del seu paper durant la guerra espanyola i encara en la postguerra.

Han passat molts anys, avui l’exèrcit té un altre paper i unes altres missions, però encara segons qui ho veu diferent legítimament .

Que si els tancs entrant altre cop per  la diagonal, que si vol intimidadors per sobre el ripollès….

En fir elació complexa i gens fàcil i segurament amb raons potents que ho fan així.

A la majoria d els capitals i ciutats importants d’Europa i ens centres claus de comunicacions i d’infraestructures  hi veiem cada dia soldats desplegats.

La xarxa del terrorisme ha fet que els militars facin funcions de protecció a  la ciutadania de manera excepcional a molts indrets.

Tant de bo aquí no calgui arribar  a aquest extrems però si fos així l’alcaldessa de Girona s’hi oposaria?

En fi la complexitat de les relacions és un fet recurrent.

Costa relacionar-se amb una certa objectivitat.

Som així.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s


%d bloggers like this: