Hi a o no hi ha negociació?

by

L’antologia del guirigall :

Artur Mas fa una conferència  Madrid i alguns opinadors consideren que fa una oferta de tercera via inèdita en el llenguatge de l’expresident.

Les seves paraules són mal interpretades o bé és una estratagema més en allò de ser astuts davant  de l’estat hi potser ha volgut per crear de nou una sensació de  possible entesa.

Això, aqueesta mena de sensació de desgel sembla que continua amb d’hipòtesi de diàleg. Així, coses que s’han dit,

El delegat del Govern central Enric Millo al Tres vint-i-quatre: “Les converses, les trobades, es produeixen, i de vegades són públiques però no sempre. De fet, perquè les coses es puguin parlar amb la serenitat que requereixen, fer-les públiques ho dificulta”,”El diàleg existeix i estem treballant per trobar un camí de sortida, que no és el referèndum”. 

la consellera de Presidència, Neus Munté. La Generalitat no ha rebut del Govern central “cap oferta de diàleg ni cap proposta d’asseure’s i parlar com a persones civilitzades com en un estat democràtic ha de ser”.

“L’única cosa que rebem són amenaces d’inhabilitació i que el diàleg s’ha de limitar a parlar del que ells volen”

President Puigdemont : “No hi ha cap negociació ni privada ni oficial. I creguin-me, ens agradaria. Seria ja hora que si el Govern espanyol té ganes de parlar sobre alguna proposta concreta posi alguna cosa sobre la taula”.

Sobre l’aposta pel diàleg expressada en reiterades ocasions pel Govern,  Puigdemont  l’ha comparat  l’Esperit Sant: “Tothom parla d’ell, però ningú ho ha vist”.

 Gabriel Rufián,  portaveu d’Esquerra al Congrés va admetre que Raül Romeva, conseller d’Exteriors del govern català, parla amb ell després dels seus viatges. “Hi ha coses que s’estan fent i no es poden dir. I dit això, el que sempre diu el Raül, que sempre diuen el mateix a tot arreu. ‘Però aneu de debò?’. I tant que anem de debò. I això no és fer un altre 9-N, sinó fer un referèndum vinculant, on passin coses al dia següent “. 
Xavier Gracia Albiol , coordinador del PP a Catalunya ha assegurat que el govern espanyol no està portant a terme “reunions secretes” amb el Govern i ha mantingut sobre la taula la proposta de diàleg però deixant el referèndum a banda.

Mariano Rajoy , President del govern espanyol: “No hi ha hagut reunions privades, però sí hi hagués converses secretes o discretes no les explicaria perquè aleshores deixarien de ser discretes o secretes”.

I ho acaba d’enredar el primer secretari del PSC, Miquel Iceta, quan assegura en un esmorzar informatiu a  Madrid en el club Siglo XXI  que hi ha hagut contactes “discrets i al més alt nivell” entre el govern espanyol i la Generalitat. Ha afegit que : “Tenia constància dels contactes entre els dos executius
“Si no parlessin caldria treure’ls la targeta vermella als dos ja que fins i tot per barallar-se cal parlar”,.
Iceta també ha dit que creu que el president Carles Puigdemont i el president espanyol, Mariano Rajoy, s’han reunit En qualsevol cas, ha admès que “per desgràcia” les posicions que s’estan fixant són les conegudes.”

A partir d’aquí més llenya al foc.

Peixet per la premsa.

Desig no fet realitat.

Batalla intestina del PP entre “sorayos” i “cospedals” per fer-se la traveta

Partida tennis taula.

Tres negatives.

Quiquiriquic! Quiquiriquic!

I el gall va cantar, i ho va fer a través de la Vanguardia d’ahir en que en una informació signada per la Lola Garcia, generalment molt ben informada, explicava que Rajoy i Puigdemont van dinar a la Moncloa el dia 11 de gener. Dos paràgrafs de la informació de la periodista :

“El dinar va tenir lloc a instàn­cies de Rajoy. El president havia recuperat la conferència de presidents autonòmics, que es reuniria el 17 de gener. Volia convèncer Puigdemont perquè hi assistís. Li semblava un primer pas per reconduir les relacions i respondre a algunes reclama­cions catalanes, com el finançament, la dependència o la pobresa energètica. Així ho va plantejar al seu interlocutor durant la trobada.”

“Els dos presidents van decidir ser discrets sobre el seu dinar i mantenir la cita oficial que tothom espera i que encara continua pendent. Rajoy va informar del contingut de la trobada Soraya Sáenz de Santamaría, i Puigdemont, el seu vicepresident, Oriol Junqueras. A partir d’aquí, la informació sobre l’existència d’aquesta reunió s’ha anat ­escampant com una taca d’oli.”.

 Ara el debat és si ens van mentir o no. Tant se val ,el que comptaria fos que entre plat i plat haguessin pogut resoldre algun dels temes plantejats. Mentre  no sigui així tampoc cal especular si s’han fet reunions secretes, discretes o púbiques perquè si no serveixen per res es com si no existissin.

Es tracta de fer veure que ‘altre és més intransigent que tu.

Molt bé. Així anem.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s


%d bloggers like this: