Ressaca carnavalesca

by

Pesadesa de cap produïda per una ingestió massiva o excessiva d’alcohol o d’una altra droga. Aquesta definició de l’IEC la rebaixem una mica i entenem que el Carnaval ha estat una mena de droga tova. Sí, certament la ciutat ha patit  com sempre la ressaca del carnaval. Que si quantitat de gots de plàstics escampats pels carrers, que sí les sabates s’enganxen amb el caramel mig fos – la humitat!!, segons el regidor- i sovintegen les caigudes, si el sermó ha estat inaguantable i només salvaria la interpretació del Carnestoltes que m’ha agradat força, que si l’arribo és llarg i el nivell  etílic avança a mesura que es pujant rambla amunt, que si el Vidalot va reeixint i que l’enterrament ens ha portat una notable escenificació del vot del poble que pot substituir perfectament  la real i, per tant, enguany ,el dia 5 d’agost, ja ens podem estalviar el vot. Ja hem “votat” a la mare de déu.

Ressaca de la festa, vòmit de la festa i dies de cremar-ho tot i amb la cendra començar la quaresma. Però ja sabem que això el Carnaval és universal i que cada cop la realitat i la ficció dels dies dedicats al Rei Carnestoltes s’assemblen cada cop més. Què ha estat sinó l’escenificació del judici al Sr. Homs al Tribunal Suprem?, disfressats amb togues han representat un bon arribo,i bon enterrament  amb frases èpiques del sr. Homs al final de la causa que ha invocat fins i tot al poeta Maragall Sois cuatro inocentes, cuatro locos, cuatro criminales de lesa patria –nos contestarán, incoherentemente: pero ¡ay! de vosotros; porque nosotros somos los ministros, nosotros los consejeros, nosotros los generales, nosotros los jueces (…) A lo cual contestaremos riendo: –Pues nosotros somos los que hacemos patrias nuevas. (La Patria Nueva, Diari de Barcelona setembre del 1902), i encara corpresos per tota l’escenificació madrilenya  hem saltat al judici del Cas Palau. Elements per fer-hi una certa conya, un llarga llista de possibles lletres pels “coros” del Carnestoltes  n’hi  ha i  molts, des de les declaracions de Millet dient que estava molt , molt fotut fins els sr. Millet amenaçant en aixecar l’estora i engegar a parir l’oasi català. Sembla que està ara disposat  a involucrar en el repartiment de comissions al tresorer de l’antiga CDC. Però el tresorer si els rebia , se’ls quedava els calers? S’haurà de provar. Montull vestit de Carnestoltes col·laborador  vol passar revista a qui sigui per salvar la filla de les acusacions. Amor paternofilial. Descobrim que també els espoliadors tenen sentiments. Serà interessant escoltar-lo a veure quin testament llega al futur. I qui són els hereus. I encara mentre aquí a al ciutat vivíem emocionants vidalots, gegants de la “Cuyna ,coros i lletres  – s’hauria d’exigir un mínims per cantar- al Parlament sembla que també van de carnaval i es comencen a enarborar  el ànims i l’amic Rabell deixa clar que segons com es faci la reforma del reglament per votar  la desconnexió “muntaran un pollastre quan toqui i en el lloc que toqui”. Va fort.

I el mateix dia de l’enterrament arriba a la ciutat el Conseller de Sanitat, potser si hagués confirmat d’una punyetera vegada  que això de l’hospital ja va i millores de les llistes d’espera haguéssim pogut salvar al Carnestoltes del seu dramàtica final. Res, pilotes fora i   final explosiu. Del Carnestoltes ni la cendra en va quedar.

I tot això i  molt més que ens deixem en el tinter la mateixa setmana del Carnaval. Certament aquells que creuen que al crisi del Carnaval és deguda a que la mateixa realitat, la quotidianitat ja té una semblança tant gran amb el carnaval autèntic que ja tot  s’amalgama  i ens confon. Potser pura ressaca tot plegat. I ja se sap per Carnaval tot s’hi val

 

Publicat al Diari de Vilanova del  10 de març del 2017

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s


%d bloggers like this: