Noms propis (XII)

by

Oriol Junqueras . “A mi no em fotreu” , deuria pensar el Vicepresident Junqueras quan va anunciar a RAC-1 . (potser per sorpresa?) “compromís que aquest tipus de decisions les farem de forma col·lectiva , la implicació de tothom, dóna confiança a tothom”.I afegeix “El millor és que tothom s’impliqui, que sigui el conjunt del Govern que ho firmi”.

El decret de convocatòria del referèndum és una de les opcions més guardades i reservades  que  té el Govern i que haurà d’aclarir  la futura llei de transitorietat jurídica, Junqueras va ha dit  que la signatura serà compartida. I vet a sabre perquè, perquè no se la vol jugar ell sol o bé certament és una mesura per donar-hi més rellevància . Incògnita també en aquesta  situació .I sembla que no serà no serà aquesta  l’única acció col·legiada entre tots els membres del govern . A partir d’una esmena presentada per Junts pel Sí, la llei d’acompanyament dels pressupostos atorgarà al Govern la capacitat d’actuar com a òrgan de contractació en relació “als grans projectes estratègics de caràcter horitzontal i d’especial transcendència”. És a dir, amb un acord de l’executiu es podrà adjudicar un contracte, relacionat per exemple amb el referèndum, sense haver de recórrer a l’òrgan de contractació de la Generalitat. Més transparència impossible.

Exemplar oi?.

La sortida de Junqueras ha rebut ja el suport dels consellers d’Interior i de Treball, la resta no ha piulat. La rumorologia política fa temps que va plena de comentaris i insinuacions, que si la delegació del tema del referèndum a Junqueras és una transferència enverinada. Si el PEDcat està fart de tenir només ells imputats.. etc, etc. Que l’anunci de la col·legiació de al decisió l’hagi fet el vicepresident i no el mateix President fa un tuf estrany.

Però vaja, endavant els atxes!!

 

Susana Díaz  sembla que es concreta definitivament la seva candidatura a la Secretaria General del PSOE. Ja s’ha fet un preanunci de l’anunci. Sembla que serà el dia 26 de març quan Díaz es llançarà a l’arena i intentarà guanyar les primàries.

L’ambició de Díaz es prou coneguda i inacabable . Després de desestabilitzar al PSOE i aconseguir la gairebé expulsió del Pedro Sánchez no li quedava més opció d’intentar arribar a  dirigir el PSOE si volia mantenir una mínima credibilitat.

I tria Madrid per anunciar-ho, i possiblement ho farà  amb tota al vella guàrdia al seu voltant.

Díaz aclareix la incògnita que ha mantingut durant els darrers mesos suposem per genera una expectativa i fer que gairebé un part de la militància li demanés. Ho fa amb retard respecte als altres candidats, però al seva permanent presència  a la premsa l’ajuda sens dubte.

Díaz sempre havia jugat al gat i a la rata, a deixar-se estimar, a voler sentir-se cridada a ser al salvadora d’unes essències del PSOE que ja desprenen una olor rància.

Sempre llaçant allò de  “cuando llegue el momento”.

Ara sembla que ja arribat el moment, quan el PSOE ja hagi presentat el seu projecte polític ella sorgirà per fer-lo seu i oferir-se a la militància per liderar el socialisme espanyol.

Amb el vent ( la gestora, clar) a favor  i amb els enquestes en contra Díaz reclamarà tot el protagonisme polític.

La confrontació està servida.

 

Jordi Turull. Ratllant el cinisme el diputat de Jxsí proposa que es sancioni els grups parlamentaris que no participin en al ponència conjunta per la reforma “exprés” del reglament del Parlament per poder votar la llei de la transitorietat de manera directa i sense debat. En lectura única i només coneixent el text minuts abans d ela seva aprovació.

Forçar els reglament en mig del partit és de fatxenda

Amb allò que en diríem nocturnitat.

Però clar ho justifiquen dient que  Madrid ( l’invoquen quan volen i quan volen això de Madrid és tot dolent i malèvol)  això passa i posen l’exemple de la reforma de la Constitució  pel tema del sostre de dèficit. Però no diuen que com aquí aquesta opció de lectura única correspon a una prerrogativa dels governs. Per tant l’exemple grinyola una mica.

Naturalment la mesura ha rebut molta crítica per part del grups de l’oposició i ha estat especialment dur el portaveu de “Sí que es pot” Joan Coscubiela que s’ha despatxat a  gust entre altres coses ha qualificat la proposta de reforma de  “irregular i descerebrada” i que  “Anul·la el debat social i polític del Parlament”,  i encara afegeix “Cada vegada que JxSí intenta una astúcia, la qual cosa fa és degradar el Parlament”, i ho rebla dient   “amb aquesta mesura s’està “enganyant el poble”, per la qual cosa ha assegurat que no avalaran la proposta de cap de les maneres.”

Faran la reforma, venceran però un cop més no convenceran.

 

Narcís Serra L’Audiència Nacional acusa l’exministre socialista i  l’expresident de Catalunya Caixa de deixar un forat de 720 milions d’euros en operacions immobiliàries concretament els imputa un presumpte delicte d’“administració deslleial” que hauria causat un forat de 721,38 milions d’euros a l’entitat en una quinzena d’operacions immobiliàries. Operacions en un moment en que aj d’entrevia la situació de  crisi i es genera una desaforada activitat immobiliària. De les informacions llegides destaca aquesta de l’E-noticies

 Entre les operacions presumptament irregulars, es troba la compra -a través d’una societat participada per l’entitat- dels terrenys de La Seda d’El Prat de Llobregat, la reparcel·lació d’un polígon del Port de Badalona, o la compra d’uns terrenys annexos a la Llotja de Lleida. Anticorrupció també considera que es van dur a terme operacions immobiliàries irregulars a Portugal i Polònia.

La Fiscalia assenyala que Catalunya Caixa va donar “aval” i “fiabilitat” a la majoria d’aquests projectes confiant en la paraula dels socis que hi participaven, sense informes independents previs. Anticorrupció també indica que gairebé la totalitat de les operacions estaven condicionades a la consecució de tràmits urbanístics “ineludibles” i de “resolució incerta”. Tot això, conclou la Fiscalia, demostraria el “risc” de les inversions.

Realment la gestió de Narcís Serra no sembla la més adient i més encara si tenim en compte que hi ha obertes també diligències per haver pujat el sou de manera desorbitada a determinats  directius en moments de crisi que corresponen als moments d‘aquestes operacions avui investigades.

Valent fiasco!

 

 

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s


%d bloggers like this: