Acabarem essent la torna

by

La Malvinas  argentinas i Gibraltar Español.

Aquest consigna va ser cridat durant els manifestacions quant  la invasió de l’Argentina ales illes Malvines, fonamentalment eren grups ultres els que ho cridaven

D’això fa trenta cinc anys.

I recordo perfectament com en una processó de la Setmana del Mar, em va tocar anar al costat del Capità Marítim, ignoro el grau que tenia l’oficial ( o sub oficial) de l’Armada , però si recordo que tota el recorregut vaig ser alliçonat sobre l’estratègia de la guerra que havien emprat els anglesos, vaig conèixer fins el darrer extrem de les operacions militars…

En fi la guerra va ser un autèntic desastre humà i va costar, com sempre,  víctimes inútils. La sobirania anglesa perillava però perillava encara més la butxaca d’uns quants.

La guerra va tenir coma  contrapartida l’acceleració de la caiguda de la dictadura militar argentina.

Ara fa trenta cincs anys del fets de les Malvines i  els anglesos s’han posat nerviosos amb això del Brexit i amb la insistència pesada , això sí de l’autoritat espanyola sobre Gibraltar.

Tant que qui va ser un dirigent conservador d l’època de Tatcher,  Michael Howard,  deia en una  entrevista:   Hace 35 años que otra primera ministra hizo cruzar medio mundo a una fuerza militar para defender la libertad de otro pequeño grupo de británicos contra un país hispanohablante. Estoy absolutamente seguro de que nuestra primera ministra actual exhibirá el mismo aplomo a la hora de defender a nuestra gente en Gibraltar.

Osti noi, tots cagats!!

Però cal afegir-hi encara més declaració bèl·lica , aquest cop per part del ministre de defensa anglès: Michael Fallon, el  Gobierno protegerá a la población británica de Gibraltar “hasta las últimas consecuencias” frente a los cambios que pudieran ocurrir sobre su estatus de disputa con España durante o después de la salida de Reino Unido de la Unión Europea. “Vamos a proteger Gibraltar hasta sus últimas consecuencias porque no se puede cambiar su soberanía sin el consenso de su gente, quienes han dejado muy claro que no quieren vivir bajo el Gobierno de España”.

Però el que ha aixecat més emoció entre les forces sobiranistes han estat els paraules que escrivia  al Daily Telegraph Norman Tebbit, expresident del Partit Conservador i actualment a la Cambra dels Lords,  referits a l’estat espanyol advertint que  Espanya   “juga amb foc” amb la qüestió de Gibraltar. “La vanitat ha portat els polítics espanyols a jugar amb foc i fa falta que sàpiguen que això té els seus perills. “Si jo fos primer ministre”, ha afegit, “faria saber a Madrid que penso convidar els líders del moviment independentista català a Londres o fins i tot portar el seu desig d’independència a l’ONU“.

Ves per on ens ha sortit el primer aliat Europeu.

Encara que sigui com a elements de xantatge  a Espanya perquè no emprenyi amb el tema de Gibraltar.

Si Gibraltar va ser el preu de que els anglesos no fessin costat als catalans en la seva batalla contar els francesos a veure  si ara serem la torna e una batalla diplomàtica.

Això del procés és massa seriós – o ho hauria de ser- com perquè ara arribi un polític anglès i digui que si els espanyols els toquen la era doncs a defensar els catalans.

Amb amics com aquets no cal anar enlloc ja que el dia que li convingui ens deixarà més  penjats que un pernil.

Això del Brexit ,i tot just no ha començat,  ja veurem com  porta sorpreses impensables fins el moment.

Amenaces bèl·liques dels demòcrates anglesos. Ens pensàvem que allò de Todo por la patria era patrimoni dels espanyols però ja veiem que no.

Però que vagin em compte que aquí no es mamen el dit, que aquí tenim experiència en penyals, que recordin Perejil ! I l’antic ambaixador a Londres Federico Trillo frisa i  ja està a punt per tornar a dir allò de : “Al alba y con tiempo duro de levante …. con fuerte levante, 35 nudos de viento, salieron cinco helicópteros, tres helicópteros Coughar que transportaban dos equipos de operaciones especiales, con un total de 28 soldados que llegaron a la isla Perejil, y otros dos helicópteros Bolkov que se quedaron sobrevolando la zona en misiones de apoyo” .

Que la pèrfida Albion vagi en compta!

Ah! i aquí no volem ser moneda de canvi, el “procés” és massa seriós per no ser la torna de res ni de ningú.

Apa els bel·licistes anglesos i també els d’aquí a cagar a la via!

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s


%d bloggers like this: