De “referendisme”

by

Llegim que Artur Mas segueix fent campanya pe referèndum a Europa

El govern no ha fet cas de les recomanacions d ela CUP que demanava que Mas deixés de fer d’ambaixador pel món.

El govern no sabem perquè no ho diuen fins a quin punt finança els viatges de Mas  a fer conferències pro-referèndum,

Si fos així, el govern que  representa a tot els catalans – o potser hauria de ser així en teoria- estaria bé que proposés al President Montilla que també anés per Europa a explicar la posició no referendària de forces catalans també.

El govern s’hauria de mostra equilibrat , o no?.

En el decurs  d’aquest viatges l’expresident de la Generalitat, Artur Mas en funció d’ambaixador del procés ha realitzat  una gira  per Brussel·les, París i Ginebra, sota el títol ‘Un référendum pour la Catalogne?‘. En una d’aquestes xerrades ,l’expresidet  va assegurar que estaria disposat a votar en referèndum “un projecte espanyol per a Catalunya”.

Mas va defensar la celebració d’un referèndum com a solució per resoldre la relació entre Catalunya i Espanya, però es va mostrar disposat a incloure en la votació l’oferta que pugui provenir per part del Govern espanyol. “Si tenen alguna cosa a oferir, si hi ha un projecte espanyol per a Catalunya, que no existeix, si hi ha alguna cosa a oferir, la nostra condició és que ho puguem votar en un referèndum directe”.

Aquí tothom va posant el seu matís i poca cosa s’aclareix , quan el més senzill i també més arriscat  és dir :serà el dia tal i la pregunta serà aquesta. I a partir d’aquest moment que s’obri el debat, la confrontació i a veure com acaba tot plegat.

El camí comença a fer-se cansats i perquè no dir-ho avorrit. I ja sabem que aquesta posició una mica de decebut ens fa ser possiblement mal catalans i poc patriòtics , però ja s’ha perdut bona part de l’entusiasme que podrien haver generat algunes propostes inicials  de com fer els coses.

Derrotista?  Potser.

I si a sobre  per endolcir la píndola fan sortir a TV-3 a l’Abad del monestir de Montserrat i clar, només faltaria, cal preguntar pel referèndum i pel procés , si no es fes ja no caldria.

Total que el Papa està corrent de tot , el mateix abat li ha explicat i que naturalment el Vaticà ens reconeixerà com estat independents. Finançarà també les nostre crèdits com Israel?. La Banca Vaticana comprarà el deute exterior…

Però si tenim la benedicció del Vaticà s’haurà complert la dita de Torres i Bages “Catalunya serà cristiana o no serà” Visca!!

Vet aquí la realitat

Però qui ja ha dit que reconeixerà una Catalunya independent serà el President Maduro que ha sortit retrata amb una colla de patriotes catalans aguantant una estelada.

Imatge de gran prestigi internacional.

Ja tenim doncs les benediccions “urbe et orbi” del Papa i el petroli de Maduro.

Amb això podem tirar una temporadeta.

Però sobre el referèndum més coses.

El pacte nacional ja té enllestida la recollida de signatures que ara sabem que aniran a l Moncloa amb una ctat del President Puigdemont  fent el darrer intent per buscar un acord per la celebració del referèndum, de fet però ja Rajoy ha dit per enèsima vegada que “ni puedo, ni quiero”. En fi doncs ja tenim més “madera” per seguir funcionant.

I la sortida de Coscubiela? La proposta per demanar que la Comissió de Venècia intercedeixi en el referèndum català ja està per escrit. CSQP l’ha presentat aquest divendres, un dia després que el seu portaveu, Joan Coscubiela, l’hi demanés al vicepresident del Govern, Oriol Junqueras, a l’hemicicle del Parlament. Coscubiela ha remarcat que la voluntat dels comuns és “internacionalitzar la solució al conflicte amb l’Estat“.

Per fer-ho, l’aval internacional és “imprescindible”. ” El referèndum es pot fer amb l’oposició del govern espanyol si disposem de suport internacional, però suposo que tothom acceptarà que és difícil que es pugui fer i tingui garanties si es fa contra l’Estat i sense tenir l’aval internacional o tenint una posició contrària de la Comissió de Venècia”, ha indicat.

Referèndum per donar i vendre.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s


%d bloggers like this: