Vindrà un altre juny.

by

Les enquestes han fet bo el pron`tic.

Macron 65 % i Le Pen 35 % mig punt amunt, mig punt avall.

Macron ha doblat en vots a Le Pen

L’abstenció la més alta des del 1969.

Però amb les dades  la mà Macron esdevindrà el nou President de França però serà un president que haurà de revalidar la seva victòria el més de juny.

La paradoxa és que Macron sense cap partit que el recolzes sinó amb el seu moviment En Marche! s’ha imposat sobre Le Pen amb un Front Nacional , partit estructurat , disciplinat i que ja ha anat deixant aquella imatge de perill. Tot i que ho és , tres de cada 10 votant li va donar confiança.

Macron  hauria de ser també conscient a l’hora de governar que ha rebut forces vots de persones que han fet un vot contra Le Pen i el que significa sens e combregar amb els postulats que el nou president defensa.

Ser conscient d’això l’hauria de fer els moviments necessaris perquè aquets majoria no quedés decebuda. En el seu discurs de victòria amb l’esplanada del Louvre certament ja va ser conscient d’això i va llençar el repte de la unitat republicana.

Va  manifestar haver entès «la còlera, l’ansietat i els dubtes» i en conseqüència es va  comprometre a «lluitar contra les divisions que minen França»”Uniré hi reconciliaré perquè vull la unitat del nostre poble i del  nostre país”.. Això d’entendre el missatge ja ho coneixem aquí quan Felipe González va guanyar ajustadament les eleccions del 2986 , després la caiguda  va ser clara potser ho havia entès però no ha va saber o poder portar a al pràctica. Macron té on prendre exemple del que no cal fer.

També ha tingut clar que els seus volts ren vots deixats per altres opcions per barrar el pas a  Le Pen. I en aquets sentit els seves paraules primeres han estat ben clares quan ha agraït :  “els que ens  han votat  sense tenir les nostres idees  aquest no és pas un  xec en blanc. La confiança dels electors m’obliga i n’estic d’ara endavant en sóc el  dipositari , treballaré per estar a l’altura d’aquest repte  i portar durant els cinc anys que vénen l’empenta que és el vostre vot, l’empenta que representeu”.

Ha demanat així mateix respecte pel votants de Le Pen i a ells s’ha adreçat dient-los que  « Faré tot en els cinc anys que vénen perquè no hagin més cap raó de votar pels extrems. »

Macron ha refermat el seu compromís amb el treball presidencial :  “us serviré. Us serviré amb humilitat, amb força. Us serviré al nom del nostre lema : llibertat, igualtat, fraternitat. Us serviré en la fidelitat de la confiança que m’heu donada. Us serviré amb amor ».

 Ja cal que l’encerti en els primers passos que farà i també amb quin primer ministre pretén afrontar l’enorme tasca de servir.

No creiem que tingui el cent dies de gràcia. Perquè Le Pen ja ha fixat el rumb cap les legislatives de juny i amb la força de fons i demostrada i amb l’estructura de partit pot tenir un bona picossada de diputats que facin la feia  presidencial més complicada del que ja és.

 

El juny vinent que ja està a la cantonada nova nada a les urnes per les eleccions legislatives. Macron ha d’estructurar amb rapidesa i amb possibilitats reals de guanyar el moviment en candidatures per poder fer front no sols a l’extrema dreta sinó tambe als insubmisos de Melenchon . Els partits clàssics Els Republicans i Socialistes veurem quin paper juguen si han aconseguit aturar el seu descens de vot o segueixen essent innecessaris per generar majories.

Macron ha allunyat el fantasma, el llop de l’extrema dreta, ha derrotat a Le Pen , però ha de tenir clar que el llop no és mort i que ja està esperant a que d’aquí cinc anys si no hi ha un redreçament polític i social encara serà més prop del govern que ara , o ja governarà.

Ja li hem vist els orelles…

Ve un altre juny.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s


%d bloggers like this: