De deixes i mares superiores

by

Primer va ser la deixa de l’avi Florenci.

Després hem sabut que hi havia una latra deixa l’avi Josep, pare de la Sra. Marta Ferrusola.

Deixes i més deixes

Qui no voldria tenir avis així…

I a més tenir fills o germans grans que en tres i no res fossin capaços de transformar els deixes en u a quantitat que segurament cap treballador no cobrarà als llarg de la seva vida laboral.

Però ja sabem que a la vinya del senyor hi ha de tot…

I ara tenim al primogènit dels Pujol, el Jordi  junior a la garjola i noves informacions que fan pesar que tot plegat estava carregat de merda.

Des dels anys 90 una deixa convertida en  més setanta milions d’euros que han anant i vingut , amunt i avall , de compte corrent  a compte corrent i tiro porque me toca.

Però encara hi ha més qüestions que superen la més fèrtil imaginació.

Ara s’han fet públiques algunes notes manuscrites que fan pensar que la senyora Ferrusola era qui manegava el tema.

Que deuria pensar el banquer quan rebia la nota que  textualment deia : “Reverend Mossèn, soc la mare superiora de la Congregació, desitjaria que traspassés dos missals de la meva biblioteca a la biblioteca del capellà de la parròquia, ell ja li dirà a on s’ha de col·locar. Molt agraïda. Marta”.

Es podria tractar d’un missatge xifrat a l’estil del que feien sevir la resistència per comunicar-se entre sí , es podria pensar que era un joc de pistes , una endevinalla o una juguesca, però no, tot plegat era un missatge xifrat per traspassar diners d’un compte a un altre.

L’ús del llenguatge religiós i d’usurpació del càrrecs de mossèn i mare superiora és lleig , molt lleig , perquè involucrar als religiosos en una trama per recol·locar diners  sense denota una manca de moralitat total, d’aquella moralitat que el President  anava predicant i  exigint per fer un país més lliure, ric i feliç.

Realment el nivell d’hipocresia és alta , realment la capacitat d’impostura és notable perquè quan la nota dels missals va ser escrita la senyora Ferrusola ja era la “primera dama” de Catalunya i exercia de dona del President amb influència i intervenció , aquella que sortia a la televisió i també llençava missatges d’austeritat i pretenia inculcar valors als seus conciutadans.

No sabem si hi ha encara més materials que pugui donar més informació del cas de la família Pujol que ja sembla confirmat que actuaven a la una i dirigits per la Mare Superiora que feia i desfeia en funció dels interessos econòmica de la “família”  i deixant clar que la família que estafa unida  segueix unida … davant el tribunals clar.

Costa estirar el fil, costa esbrinar l’origen del diner, costa de sabre el perquè Pujol va fer al declaració explicant que tenia alguns diners fora del país fruit de la famosa deixa i que estaven fora pel que pogués passar en moments d’una certa inestabilitat política. Tot això seria fins i tot creïble i potser acceptable  sinó fos perquè a partir d’aquí ha sortit molta , molta porqueria i els diners s’han anat multiplicant com els pans i els peixos bíblics.

Costa ara de creure cap de les excuses  més o menys imaginatives , justificacions complicades d’entendre  i explicacions a mitges  que hem anat sentit en els darrers temps.

La funció de “mare superiora” de la matriarca dels Pujol posa en evidència tot una manera de fer de determinada gent que es pensa que pot fer qualsevol cosa en benèfic propi sense tenir en compte cap sentit de la moralitat . Recordar-la ara al Parlament dient que havien marxat i vivien amb una mà al darrera i una la davant fa riure , bàsicament per no plorar.

Tot plegat d’un nivell esfereïdor pel país.  .

 

Deixa un comentari