Els misteris del Palau.

by

El cas Palau és com una mena de Guadiana informatiu, va ressorgint de tant en tant.
Mentre és desenvolupa el judici amb declaracions i més declaracions amb més o menys fortuna es va intentar esclarir cap on anaven els diners que es desviaven de les aportacions que en teoria haurien d’haver servit per millorar la programació i la gestió del Palau.
Però de tant en tant esclata alguna “mina” no prevista.
D’ençà de les confessions de Millet i Montull impliqués a CDC i al seu finançament en tota la trama del desviament de recursos propis del Palau cap a la formació política.
Ara ha esclatat una nova polèmica ja que el Govern de la Generalitat present en el Patronat del Palau ha renunciat a acusar formalment a CDC en el judici. Aqueta decisió es va prendre en una reunió del Patronat en la que hi van deixar d’assistir els membres del patronat del Ministeri, en plena negociació d’alguna llei conflictiva a Madrid.
En una entrevista al Diario.es Joan Llinares que va ser qui va ser designat per gestionar el Palau transitòriament després que es destapés l’escàndol ha dit:

-Santi Vila ha dicho que ya verán lo que hacen cuando haya sentencia. ¿Se puede reclamar un dinero con la sentencia dictada, si no se ha pedido antes?

Después de la sentencia no se puede hacer nada si no se ha pedido antes. En las últimas semanas la Generalitat solo ha buscado la manera de eludir sus responsabilidades y librar a Convergència, a Daniel Osàcar y a Ferrovial. Su argumentario solo busca impedir que CDC devuelva 6,6 millones.
Se les han puesto sobre la mesa las periciales del juicio y la jurisprudencia existente. Nuestra obligación es defender los intereses de una institución, el Palau, que ha sido víctima de un saqueo. El Palau se usó como tapadera para perpetrar varios delitos. Si los 6,6 millones los pide el Consorcio o la Fundación es secundario, lo importante es que el decomiso se controle desde la institución y asegurar que el dinero se revierta en el Palau.

A partir de la decisió de la Fundació de no anar contra CDC s’ha aixecat una enorme polseguera i mentre l’alcaldessa Ada Colau reclama en una carta al President de la Generalitat que es reuneix d’urgència el Patronat i rectifiqui la seva posició i li recorda a Puigdemont que :”És el nostre deure col•laborar al màxim amb l’esclariment complet dels fets perpetrats i acusar a totes les persones o organitzacions sobre les quals recauen indicis raonats”.
De moment no hi ha resposta
Però la decisió presa pel representats de la Generalitat de no acusar a CDC també ha aixecat recels entre els socis de govern. ERC per boca de diversos representants malden perquè la Generalitat acusi a CDC- però no sona massa sincer- i al•leguen que la decisió no ‘s’ha pres en el sí del govern sinó que obeeix a una decisió de la conselleria de cultura , mentre des del PDECat s’assegura per boca del Conseller de Cultura que la Generalitat de votar contra la revisió de l’estratègia judicial del Consorci del Palau de la Música pel cas de l’espoli del Palau “no és política” sinó processal, i que va ser aconsellada pels seus serveis jurídics.
I la resposta ha vingut de la secretària general d’Esquerra, Marta Rovira, li ha contestat que “ERC pensa que s’ha d’anar fins al final, com hem dit sempre! El Departament de Cultura s’ho hauria de repensar”. “L’autonomisme ha mort!”, ha reblat.
Nova sacsejada en el govern aquest cop fruit d’una nova situació derivada del Cas Palau ,cas que ja ha aixecat molta polseguera i ara que aj entra en la seva darrera fase sembla que encara n’aixecarà més , i ara centrat en l’enfrontament institucional entre Ajuntament de Barcelona i Generalitat.
I el Ministeri que hi diu? Doncs sembla que no s’havien assabentat que es votaria aquets tema….. Renoi quin interès en l’ordre del dia…
Però hi ha qui no s’ho creu i creu més que és un intercanvi de favors…
Tot és possible i sobretot en el cas Palau,que de favors ja n’hem vist molts.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s


%d bloggers like this: