El socialisme espanyol  en plena ebullició

by

Contra el pronòstic.

Contra les elits del socialisme espanyol.

Contra l’opinió d’algunes editorials d’ alguns  diaris prou importants.

Contra la vella guàrdia i els barons apoltronats.

Contra la supèrbia de Díaz.

Contra les maniobres de la Gestora.

Davant tot això Pedro Sánchez guanya amb comoditat les primàries del PSOE.

La majoria de la militància no ha oblidat aquell Comitè Federal en que un grapat de vots van fer fora a un primer secretari que havia triat la militància.

Ara la militància ha reafirmat la seva posició i ha fet una gran botifarra a  aquells que maniobrant de  manera  barroera i mesquina van eliminar al primer secretari del Partit.

No és que Sánchez ho hagués fet tot bé, al contrari, va treure els pitjors resultats d e la història, però les formes van ser claus perquè la gent s’atipés de veure com els antic dirigents i els que avui detecten determinades esferes de poder eliminaven a un primer secretari , votat, per primera vegada pels militants del partit.

Ni Felipe González, ni Alfonso Guerra, ni Rodríguez Zapatero ni tutti quanti ha pogut frenar una onada d’una barreja entre indignació, il·lusió i ajustament de comptes.

A partir d’aquí ara s’obre una nova etapa difícil, complexa, enrevessada al PSOE, Sánchez ha guanyat , ha guanyat bé, ha guanyat molt bé però ara ve el Congrés i per tant una nova batalla que donin els delegats corresponent per poder aprovar el projecte polític i la conformació d’un nova executiva.

I ja ho hem dit no serà gens fàcil.

La nit electoral coneixent-se  els resultats el llenguatge gestuals del tres candidats ja ho diu tot. Mentre un Sánchez exultant però contingut assaborint la victòria , però també la derrota de Diaz naturalment, aquesta fa una cara de pomes agres que indica clarament que en algun moments buscarà la revenja. I Patxi López alliberat sobretot perquè amb un exigu 10% li permet seguir en el joc. I amés amb al consciència tranquil·la ha fet al seva feina, tothom el veia com un submarí de Díaz i els seus vots potser al final han estat claus en la victòria de Sánchez. Vet aquí la paradoxa.

Díaz en la seva més que breu intervenció no va esmentar en cap moment a Sánchez i es va posar a  disposició del PSOE però no a la disposició del primer secretari. Tot esta`dit, haurà d’empassar-se els gripaus però segur que no perdona , només cal llegir l’article   La tragèdia continua de la  Lola Garcia a  La Vanguardia : “Serà un embolic”. Amb la mateixa frase confessaven dos dirigents socialistes, un de partidari de Pedro Sánchez i un altre de Susana Díaz, el que esperen a partir d’ara. Tanta rancúnia i odi han professat que és impossible predir un desenllaç pacífic a una tragèdia que, de tan malvada fins i tot per a la política, produïa cert encongiment. Ha estat un combat de reminiscències caïnites que ha arrasat amb l’herència rebuda. Això ja és irreparable. I que reflecteix el bategant corrent de desencant i rebel·lió que corre per la nostra societat, sigui la catalana o fins i tot –qui ho havia de dir– l’andalusa.”

 El resultat a Catalunya dóna un cert aire al PSC , que massivament s’ha decantat per Sánchez. La victòria del madrileny pot servir per fer una lectura més oebrat del protocol que la “gestora” del PSOE va fixar com marc de relació entre els dos partits.

Però pel que fa a la necessària consideració respecte a la relació entre Catalunya i Espanya ara Sánchez hauria de concretar , què és un estat plurinacional, té alguna proposta que vagi més enllà de l’ambigu document de  Granada? Vol afrontar amb seriositat el repte del secessionisme i aportar una proposta que pugui convèncer?

En fi que ara comença de veritat el canvi de rumb del socialisme espanyol o ens tornem a abocar a una situació de crisi permanent  i potser la darrera abans de que el socialisme espanyol passi de l’ebullició a la implosió.

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s


%d bloggers like this: