Que parin un moment!

by

En tot això del procés de tant en tant cal aturar-se un moment intentar recapitular per saber en quin punt ens trobem si és que algú ho sap.

Referèndum o referèndum

No puedo ni quiero.

Aquestes dues afirmacions, matisades a vegades, rotundes en altres….són les que marquen el camí.

El passat dia 19 de Maig el Pacte Nacional Pel Referèndum, organisme unitari de tothom que vol votar ,sense necessariament identificar-se en el sí. acabava la seva feina. Semblava que això que en diuen  la societat civil tindria un  paper fonamental, però al final dalt de l’escenari les cares de sempre,.

El dia 22 els tres tenors de la independència  actuen a Madrid, però no aconseguien el ressò que haguessin volgut. El Molt Honorable President ve a dir que ell obert al diàleg ,com sempre, i que qui no vol parlar és Rajoy… que referèndum o referèndum i naturalment l’eco de la Moncloa arriba fins allà amb allò de Ni quiero ni puedo…

Más Madera…

Ara s’entrecreuen cartes. El gènere epistolar pren de nou força

Querido Presidente

Querido President

Referèndum o referèndum

Ni quiero ni puedo.

 

Mentre les cartes van amunt i avall es succeeixen declaracions que mica en mica van pujant de to. El partits, això sí, fan sortir a els segones espases per anar fent ambient  que el xup, xup no s’aturi.

I amb això alguns  empresaris el País reunits en el Cercle D’Economia fan les seves jornades habituals a Sitges i allà Puigdemont es rebut amb molta fredor i se li recomana que vagi al Congrés a explicar-se i Rajoy en el mateix escenari ja reitera el conegut “no puedo ni quiero” els empresaris li recomanen diàleg, diàleg i més diàleg…

Ni quiero ni puedo.

Ah sí, doncs ara es reuneixen els tren entitats sobiranistes – i ja tenen quota de pantalla per una setmana sencera-  seguin el guió escrit i després de trobar-se una estona , s’adonen i constaten amb gran lucidesa que Rajoy no vol negociarà! Quina sagacitat!.

I acaben sortint i davant el micròfons li diuen al President que digui ja el dia i la pregunta del referèndum.

El President que ja deuria estar al cas cuita corrent programa una reunió dels parts que donen suport al referèndum ,reunió per constatar que Rajoy no vol diàleg i que ell sí que en vol.

No calia tanta parafernàlia per arribar a la conclusió

Referèndum, o referèndum

Ni quiero ni puedo.

I a Palau falta gent! I sí aquest cop n’ha faltat els Comuns diuen que ells no hi van que si vol alguna coa que convoqui el Pacte Nacional, que per això és pacte i és nacional.

I A Plau a passar la tarda. Però sens els Comuna i això neguiteja

Alguna conclusió nova ? No

Alguna notícia de darrera hora? Tampoc.

Doncs que han fet a  Palau?

Doncs constar que Rajoy “ ni quiero ni puedo” i que “referèndum o referèndum” i que a més responen a Soraya ( quin esforç!) dient-li que no aniran al Congrés , que ja saben on és però que aquí no ens mamem el dit i que no caurem en paranys…

En fi, potser que tot pegat s’aturi , bàsicament per assenyalar  on som, Encara val el Pacte Nacional? La pantalla del referèndum pactat ja està superada? Anem a  al DUI altre vegada? .Nou, 9-N amb validesa ? Anem a  al Comissió de  Venècia? Llei de desconnexió primer o després  del referèndum?

Aturem-nos , bàsicament per saber on som.

Jo m’he perdut, potser perquè dec ser poc patriota.

Però de veritat algú sap on som?

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s


%d bloggers like this: