“Sigues fort”

by

Aquets del PDEcat tenen un problema.

Bé, potser en tenen més d’una.

Però ara per ara el problema que els pot generar més ansietat i també més batibull intern és el que ha generat en Germà Gordó.

Fa poc en el marc d’una Comissió del Parlament Germà Gordó deia :  “És clar que m’he reunit amb empresaris. Només faltaria. I amb sindicats, entitats culturals, collegis professionals, … Amb tots els que m’ho demanaven”.

Fins aquí raonablement normal.

Però el jutge del Vendrell  que investiga el cas de l’anomenat “3%” ha demanat per segona vegada  al TSJC que es pugui investigar  a Gordó i  el TSJC i  se li atribueix suposadament haver intermediat amb diverses empreses perquè la Generalitat els concedís licitacions a canvi de “donacions” a dues fundacions vinculades a l’extinta CDC, CatDem i Fòrum Barcelona.

Gordó l’aconseguidor.

Feina de cuina interna del partit.

Però clar la trajectòria de Gordó no és la d’un funcionari gris del partit, no és mindungui, no es un qualsevol. El seu currículum és exemplar : ara és diputat de JxSí al Parlament, va ser secretari del Govern de la Generalitat (2010-2012) i conseller de Justícia (2012-2016), després d’haver estat gerent des de 2004 fins 2011 de CDC i membre del consell d’administració de l’empresa pública Gisa.

I diuen, diuen, diuen que l’home de confiança d’¡Artur Mas…

Es repetirà allò de “Sigues fort , Germà” copiant al missatge de Rajoy a Barcenas….

Davant d’aquesta situació el PDEcat va fer pública una nota en que la reclamava  – ara sí- la presumpció d’innocència però al seva secretària general Marta Pascal va ser una mica més directa i en una piulada deia “El president Mas va fer un pas al costat pensant en el projecte comú. A vegades fer passos al costat serveix per avançar i demostra generositat”. Evidentment anava per Gordó, de manera fina i educada li deia que la situació ja no s’aguanta que el millor que pot fer és plegar i no ser un escull pel partit.

Gordó, però es resisteix.

De  moment deixa la presidència de la Comissió del Parlament però en canvi es fa el ronsa a l’hora de plegar com a diputat de Jxsí.

I com a resposta a la piulada de Pascal la plataforma impulsada per Germà Gordó, Nova Convergència, que precisament es va enfrontar a Pascal per la direcció ha demanat a l’exconseller de Justícia que abandoni el PDECAT i es passi al Grup Mixt com a diputat no adscrit. :“Confiant en la honestedat de Germà Gordó i constatada l’actitud de Marta Pascal, demanem deixi el PDECAT i el GP i passi al grup mixt”.

Possiblement aquesta no se l’esperaven.

Aquí pot començar un nou culebrot si no hi poden raó aviat.

El jutge investiga a Gordó perquè ah estat denunciat per alguns dels empresaris encausat en el tema del 3% i de suposadament per qui feia de mitjancer per fixar els quantitats a pagar per l’adjudicació d’algunes obres.

Està per demostrar , clar, però de els reunions que tenia el diputat Gordó després se’n desprenien algunes adjudicacions de manera molt continuada. I així ho explica el jutge que assenyala   l’aparició del nom de l’exconseller en agents i en llibretes amb anotacions manuscrites i altres documents, a més de les declaracions judicials de diversos dels investigats i testimonis.

En fi que el panorama està emboirat.

Alguns ja assenyalen també  Artur Mas , ja que Gordó era la persona de confiança i la seva ma dreta al partit que en qui sembla estaven delegades les funcions quotidianes. Fa dies que el perfil d’ Artur Mas s’ha anar difuminant.

Hi té alguna cosa a veure al investigació sobre Gordó?

L’anunci – insinuació per ara- de que Gordó vol passar al grup mixt és certament un desafiament clar i directe a la direcció del Jxsí i al PDEcat. Potser és una estratègia de defensa però posa clarament en l’ull de l’ huracà a tota l’estructura del partit. Perquè Gordó deu saber moltes coses, masses potser com per ara intentar fer l’aparença  que no hi tenen ers a veure.

Mala peça al teler.

 

 

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s


%d bloggers like this: