La Ginesta, escola en lluita..

by

Ja sabem que el panorama de les escoles no és el millor des de fa anys.

I no ho és perquè no s’han revertit les retallades que  es van fer d’ençà de l’any 2010.

Retallades en recursos.

Retallades en personal

Retallades en sous dels mestres

Retallades en els suports que calen per anar una mica més enllà en els processos educatius.

Retallades en formació

Tot això segueix malgrat les continuades declaracions de la conselleria negant tot això.

Els que estan al peu del canó cada dia són molt conscients de que encara queda molt camí per córrer pe situar-se als nivell dels 2010.

I mentre l’esforç dels professionals ha hagut de créixer l’esforç de la Conselleria ha anat minvant . Alguns , crec que optimistament, creuen que és un retall conjuntural , però a mi em sembla que hi ha una voluntat d’afeblir estructuralment l’educació pública per implementar el model d’escola que els governs conservadors del país intenten posar com a model a  seguir.

Ara en aquest capítol de retallades ha tocat a l‘escola La Ginesta de Vilanova, El Departament d’Ensenyament ha anunciat per al curs vinent, 2017-2018, la supressió d’una línia de P3 i de la denominació de Centre de Màxima Complexitat de l’escola, amb la conseqüent pèrdua de recursos que això suposa com, per exemple, la disminució d’hores de reforços i de desdoblaments de grups .

En fi una mostra més de la política que promou la conselleria.

Invoquen a l’índex de natalitat baix però la veritat és que pot contraposar-se amb una rebaixa de les ràtios que ajudin a millorar  l’educació.

En un capítol més de la misèria del país.

La comunitat educativa de la Ginesta ha elaborat un manifest  sobre la situació.

Denuncia i reivindicació.

L’ajuntament potser que es planti ja

Manifest de l’escola Ginesta

L’escola Ginesta enguany compleix 50 anys. Han estat cinquanta anys de treball constant per assolir un digne model educatiu, cinquanta anys que els distints claustres de mestres i equips directius han treballat per construir una escola pública de qualitat i oberta a la ciutat.
Professorat i AMPES han aconseguit el que avui és la Ginesta: una escola plural, especialment heterogènia i rica en diversitat. Una escola que malauradament el curs vinent patirà un greu revés a causa d’importants retallades en els seus recursos; unes retallades que han estat anunciades sense arguments que les fonamentin.
El Departament d’Ensenyament ha anunciat la supressió d’una línia de P3 de l’escola Ginesta per al curs 2017- 2018 perquè hi ha hagut poca demanda de places, tot i que se n’obren a d’altres escoles que cursos anteriors havien tancat línies de P3.
Ens preguntem: no seria més òptim mantenir totes les línies de P3 i equilibrar la demanda?
No seria més lògic baixar les ràtios de cada classe i garantir un aprenentatge de qualitat als infants?
El Departament d’Ensenyament també proposa la supressió de la denominació de Centre de Màxima Complexitat de l’escola Ginesta i la conseqüent pèrdua de recursos per al centre que això suposa.
La pèrdua d’aquests recursos comportarà, per exemple, la disminució d’hores de reforços i de desdoblaments de grups, tan necessaris per mantenir la qualitat a l’escola.
Per què es treuen recursos a l’escola Ginesta, si el seu projecte educatiu avala els bons resultats i el bon ús que s’ha fet d’ells al llarg dels anys?
Entenem que ambdues supressions són arbitràries i que en cap moment s’ha tingut en compte ni el projecte educatiu de l’escola ni, sobretot, les necessitats del centre, que com ja hem dit parteix d’una pluralitat especialment diversa de la comunitat educativa.
Davant d’aquesta situació reafirmem que l’escola Ginesta necessita mantenir les dues línies de P3, per oferir una base educativa adient a l’alumnat que es matricula enguany, i
la dotació de recursos com a Centre de Màxima Complexitat, ja que compleix una funció bàsica per a continuar treballant en el projecte educatiu de l’escola.
Està en joc la qualitat d’una escola pública; una qualitat aconseguida amb molta constància i esforç, que ha convertit la Ginesta en un agent vertebrador del seu barri i en un referent educatiu a la ciutat.
No permetrem que es perdi el que s’ha aconseguit en aquests 50 anys!

Força doncs.

 

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s


%d bloggers like this: