Algunes notes col·laterals.

by

L’escenografia acurada com requereix la jornada històrica en que el govern anuncia que ja tenim data i pregunta. Una obvietat en un referèndum , però encara no es diu com es farà, qui disposarà del cens ( protegit) , qui formarà part de les meses, quin serà l’òrgan independent que formuli la celebració del referèndum. En fi un anunci, benvingut però encara hi ha moltes incògnites, potser masses.

L’anunci però ja comença a portar algunes conseqüència encara menors però possiblement significatives per entendre al situació d’incertesa que vivim, malgrat es vulgui dir que tot està lligat ( ben lligat). Enric Millo a través de RAC 1 anuncia que estarà amatents a l’actitud del funcionaris i que tenen clar que no hi poden participar si el referèndum no és legal. La resposta immediata ve per part de Marta Rovira , portaveu d’ERC ( que no és membre del govern) anunciant que el govern formarà agents electorals que són els que marca la normativa electoral. Però l’ordre públic no està en mans dels funcionaris?  O és que es formarà un “sometent” “ o una milícia electoral? Qui gestionarà el vot per correu? Quin òrgan  vetllarà pel procés transparent de la de votació? Els nomenarà el mateix govern? Hem de fer confiança en les seves decisions?….. A veure com es desenvolupa tot plegat. La credibilitat està en joc

L’anunci de la data i el referèndum deu haver omplert de testosterona a alguns què són sinó els cartells que han aparegut a la ciutat de Lleida amb que es veuen  els líders d’allò que en diem unionistes i  i el titllen d’ “enemics del poble”els líders polítics contraris al referèndum. “Els qui neguen el democràtic dret a l’autodeterminació són enemics del poble. Tractem-los com a tals”,

Ja veiem ara algun es dediquen a  criminalitzar a l’adversari.

La revolta dels somriures es comença a fer un pèl més agre. I tot just comencem.

Es pot estar o no d’acord amb els retratats, Arrimadas, Iceta, Albiol o Rabell però d’aquí a tractar-los d’enemics del poble ( quin poble? )  hi va una distància molt llarga

Els seus votants que són molts també són enemics del poble.

Qui determina l’enemistat?

Però el missatge més esbiaixat no ve per part d’algun exaltat de torn ( n’ hi ha arreu) sinó aquell més sibil·lí que tracten d’antidemocràtics  a aquells que estan en contra de la celebració d’aquest referèndum per considerar que l’actual estatus ja els va bé o fins i tot que cal millorar-lo .

Hi ha qui creu en al unitat indissoluble i pot ser tan  democràtic com qui creu en la secessió.

Altres poden dir que estan a favor de la independència i que hi volen arribar a través d’un procés  de canviar el marc legal que avui ( alguns diuen que sí que es pot canviar i generar un referèndum ) tenim. Són antidemocràtics?.

Han passat de donar carnets de bon català que feia el pujolisme a al carnet de bon demòcrata.

Potser exageradament he qualificat en algunes ocasions a TV-3 com el modern NODO català, però vaja la constant reiteració de notícies favorables a l’ independentisme m’arriba a cansar  – i ei, que quedi clar que votaré  que sí- per la seva reiteració. I sempre que ho comento amb alguns periodistes em diuen ràpidament : i les altres què. Però a mi els altres me’ls miro amb major distància, però aquesta la pago i voldria que fos una mica més neutral en determinades coses, i si  més no més objectiva.

Perquè una de les garanties del referèndum hauria de ser l’exquisida equidistància i neutralitat  dels mitjans públics en la posició que  ha de prendre davant el referèndum

Es garanteix ara aquest equilibri. A mi  ( i a més, segur) em sembla que no.

L’entrevista al duet Puigdemont Junqueras , hauria de ser correspost amb un altre tàndem Arrimadas  Iceta. O no?

És el moment més important i per tant de com actuï alguna estructura informativa  es podrà validar o no l’equilibri i la necessària neutralitat.

Ara sincerament no crec que sigui així.

Arribada ( si arriba) la convocatòria del referèndum qui ens garantirà la igualtat d’oportunitats en les poisicons ? Tv-3? . Malament.

 

 

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s


%d bloggers like this: