1-O, no tinc por!

by

Si la ciutadania de Catalunya escull, a través de les eleccions del 27S, una majoria de diputats a favor de la independència, s’iniciarà un procés cap a la creació d’un Estat independent. Votar la candidatura de Junts pel Sí significa atorgar el mandat democràtic per fer efectiu el full de ruta que exposem tot seguit. El procés cap a la creació d’aquest Estat independent s’ha definit i consensuat a partir dels principis de sobirania, legitimitat democràtica i participació, seguint les recomanacions d’experts en l’àmbit del dret constitucional, el dret internacional, la ciència política i la Realpolitik internacional. La pulcritud democràtica és present des de l’obtenció del mandat democràtic a favor de la independència —en les eleccions d’aquest 27S—, fins la ratificació de la constitució del nou Estat mitjançant un referèndum final, passant pel procés d’elaboració de la nova constitució, elaborat de forma democràtica. D’altra banda, el rigor i la voluntat d’aportar seguretat jurídica és un element fort del procés per evitar que en cap moment no es produeixi cap buit legal o de poder, sinó que hi hagi una continuïtat institucional, jurídica, política i legal que permeti gestionar amb absoluta normalitat la proclamació de la independència. El procés cap a la creació d’un Estat independent consta d’un procés constituent en dues fases:

  • Una primera fase que comença després del 27S amb una declaració d’inici del procés d’independència, amb la creació de les estructures d’Estat necessàries des d’un govern de concentració i l’inici del procés constituent de base social i popular. Posteriorment es procedirà a la proclamació de la independència, que suposarà la desconnexió respecte de l’ordenament jurídic espanyol vigent, i a l’aprovació de la llei de transitorietat jurídica i de la llei del procés constituent.
  • Una segona fase de caràcter institucionalment constituent, que comprèn la celebració d’unes eleccions constituents, la culminació del procés de creació de l’Estat independent amb l’aprovació de la Constitució i la seva ratificació mitjançant un referèndum.

 

Aquest text està extret literalment del programa de Junts pel sí per les eleccions del 2105 aquelles que el mateix partit va definir com a plebiscitàries.

No hi va haver declaració ni res que s’hi assembles Ja veiem , ni piu del referèndum.

Si recordeu allò del referèndum deien que era una pantalla passada.

Potser el resultat ha fet que tornessin a la casella referendal i deixessin de complir el seu programa electoral.

No passa res. Programa incomplert i aquí tothom apropa lògicament l’aigua als eu molí.

Avui se sabran els detall- veurem amb quina concreció- sobre com es farà el referèndum i amb quines garanties podrem comptar.

Però aquí sembla que valgui tot. Interessant el que afirmava el periodista Enric Hernández al Periódico en un article comentant la reunió d’alcaldes de Catalunya a favor del referèndum : “Tots els catalans, votin el que votin, haurien d’escoltar les paraules pronunciades pel president Carles Puigdemont i el vicepresident Oriol Junqueras davant mig miler d’alcaldes i regidors independentistes. Perquè els dos discursos il·lustren clarament la percepció que té el Govern sobre Catalunya. Segons Junqueras, només existeix una legalitat, la internacional, que a parer seu empara el dret a l’autodeterminació dels catalans malgrat que l’ONU el circumscrigui a les colònies. I només existeix una legitimitat: la que els catalans van atorgar a les forces independentistes en les eleccions autonòmiques o plebiscitàries del 2015, encara que les guanyessin en termes autonòmics però perdessin el plebiscit. 

Puigdemont va menystenir el manifest firmat per un centenar de personalitats contra el referèndum unilateral i la premsa que se n’ha fet ressò, cosa que no és estranya després que el Parlament acordés discriminar els mitjans que no es prestin a fer propaganda de l’1-O. El president va presumir del fet que, a diferència de la Transició democràtica, el procés sobiranista no ha sigut obra de les elits, sinó de «la gent». I va concloure que a l’Estat els catalans li fan «por».”

I segons el President  “Fem por i més que en farem. Per primer vegada, hi ha un procés transformador que no ve de dalt cap a baix, sinó que va de les persones cap a dalt”,.

Sincerament em sembla que no cal fer por per obtenir guanys polítics.

No en vull fer ni tenir.

Allò tan sonat de 1-O , no tinc por hauria de ser una realitat.

Por ?Ni per uns ni per altres.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s


%d bloggers like this: