O amb mi o contra mi.

by

l’Estat té tanta força que probablement no podrem fer el referèndum. S’aprovarà una norma legal catalana per què es pugui fer? Sí. Però en el minut 1 vindrà la suspensió. Hi aniran tant en contra que potser haurem de fer alguna cosa diferent, i alguna cosa diferent es pot assemblar a un 9-N,Per això quan bandegem el 9-N, quan diem que ara no farem un 9-N, a mi aquestes declaracions no m’agraden, ens tanquen portes…”,

Així és manifestava el Conseller d’Empresa Jordi Baiget en una entrevista i ràpidament van sorgir la política, tant ERC com La CUP demanaven la seva sortida el govern per mantenir aquets dubtes  – raonables , per cert- , mentre la Secretaria general del PEDcat , Marta Pascal defensa al Conseller , la seva feina i al seva fidelitat.

La resposta de Puigdemont és dràstica el  per qüestionar la celebració del referèndum.

“Pèrdua de confiança” Aquesta és al raó oficial.

O estàs amb mi o estàs contra mi.

El President dóna la raó doncs a ERC i la CUP i desautoritza al seu propi partit  i deix a  l’estaca a Marta Pascal.

Des del mateix PEDdac s’aixequin veus com al de l’exconseller Homs que critiquen el cessament de Baiget.

No comparteixo que es cessi Jordi Baiget. És lleial i compromès. I si per declaracions més o menys afortunades se’l fa fora, n’hi ha que sobren de fa temps. A més, políticament decisions així ni sumen ni fan gran el projecte, just el contrari. Finalment: com és que de moment només som els del PDECAT que ens condemnen els de Madrid i/o ens volen fora alguns de Catalunya? fins als ous (emoticona)”, ha escrit Homs.

Il·lustratiu d’un cert estat d’ànim.

O la ex consellera Ortega tampoc ha callat : . “Els que ens la vam jugar el 9-N volíem que tots poguessin opinar. També Jordi Baiget”.

Puigdemont ha foragitat del Govern a un company de partit del PDECat per pèrdua de confiança  però també a un home de la vella guàrdia de Convergència i proper a Mas i això ja és més significatiu. Baiget  era el

secretari del govern durant el 9 N i se li atribueix en part la bona feina que es fa fer llavors.  La destitució fulminant de Baiget, comunicada a través de les xarxes socials a última hora de la tarda d’aquest dilluns, també és un gest d’autoritat de Puigdemont sobre el seu partit, el PDECat. La coordinadora dels neoconvergentes, Marta Pascal, havia sortit aquest dilluns a defensar a l’ara exconseller i havia posat la mà en el foc pel “compromís inequívoc i sense cap fissura” de Baiget amb l’1-O.

Però en l’entrevista que va causar el seu cessament  Baiget també manifestava alguns dubtes sobre l’estratègia de com esporta el procés :
“Una part del govern no estem en el nucli dur de les decisions, i això… això genera el que genera… A mi, i a d’altres, se’ns consulta l’estratègia del que hem de fer? No. I en funció de l’estratègia que es decideixi, els qui no estem en el nucli dur de les decisions haurem de prendre’n alguna amb molt poc temps sobre coses que no haurem pogut madurar. I això, això…”

Puigdemont en una resposta a Miquel Iceta al Parlament li recomanava al dirigent socialista que respectes les decisions del seus alcaldes que ajudessin a la celebració del referèndum, doncs ara Puigdemont hauria de procedir com predica i no castigar al dissidència com en el cas de Baiget per mostra una certa, només una certa dissidència…..

Ja fa mesos que hi ha  retrets entre PDECat i ERC,  s’acusen mútuament de no voler córrer riscos amb el referèndum, es miren de reüll i procuren carregar sobre l’altre les responsabilitats. Ara bé   la decisió de Puigdemont suposa un avís clar i definitiu  per a la resta de membres del seu Executiu, especialment als del seu propi partit: a qui dubti de l’1-O se li agrairan els serveis prestats, però no té lloc en el Govern.

Mentre al Teatre Nacional l’expectació que generava el muntatge polític-teatral  de presentar la llei del referèndums segueix creant més dubtes…de fons i de formes també

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s


%d bloggers like this: