Eixamplem les bases?

by

En un altra situació parlaríem d’allò de “por terra , mar i aire” però rebaixant una mica el nivell potser només diríem per la tele pel diari i per la ràdio.

Doncs això per la tele, pels diaris, per les xarxes  i la ràdio hem sentit i llegit acarnissades paraules adreçades als Comuns i Catalunya sí que es pot.

Feia temps que no veiem uns atacs tant descarnats contra una formació polítics per una decisió que pren.

El Comuns van decidir que no serien agents actius del referèndum, l’entenen com una forma més de mobilització i no en reconeixen el seu paper vinculant. No és una posició fàcil d’explicar ni fàcil d’entendre.

Al·ludeixen aquests, – i no els manca raó- que de moment tot el que ha fet el govern ha estat exposat algunes idees però no han avançat : “norma legal, ni garanties”. I encara han afegit que seguiran batallant per un   “per un referèndum amb garanties“.

No sembla tant complexa la seva posició es pot deduir de la postico que el que volen és un referèndum pactat com reclamava el Pacte Nacional pel Referèndum ? No ho sé. Ja ho diran ells.

Però el que sembla fora de lloc ha estat aquesta mena d’ Inquisió que ha sortit a  demonitzar el grup polític , es pot entendre que no et plagi i fins i tot et molesti  que un grup polític  no s’avingui a subscriure les teves posicions, i més quan s’ha elevat a categoria suprema.

Que el tema del referèndum és clau en el moment polític català és ben cert, però en tot qui ha situat com un elements de “caixa o faixa” són determinats grups polítics , legítimament clar, però també altres grups legítimament poden tenir altres estratègies legítimes també, només faltaria, i triar un altre camí per assolir un objectiu. La celebració del referèndum pot tenir altres vies, i totes elles són complexes, difícils i encara desconegut pel que fa a la seva convocatòria.

No prendre posició sobre declaracions , no pronunciar-se mentre al llei no ha entrat en el registre del Parlament, més enllà de les performances teatrals i els bolos per els comarques.

Algunes floretes que hem pogut escoltar i llegir.

L’il·lustre diputat Llach: Em sembla que una força transformadora i d’esquerres, hereva del 15-M, fa una estafa semàntica de la seva funció social. El seu paper ha de ser d’intervenció. una de les garanties seria que els comuns participessin al referèndum. S’han d’aclarir. Algun dia s’hauran de definir i hauran de triar entre un referèndum o l’statu quo. No hi ha alliberament social sense alliberament nacional”, 

El també l’il·lustre diputat Rufian en la seva línia “No ho diuen de forma clara que el seu projecte és l’espanyol. Al final fan veure que no entenen res quan evidentment ho entenen tot” “Fa temps que no espero res de la cúpula, estic absolutament convençut que el votant de Colau o Domènech aniran l’1 d’octubre a votar sense tenir ni idea del que pensa Colau, Domènech i companyia” “És normal que un senyor de Vallecas i un de Saragossa no entenguin absolutament res del que passa a Catalunya, el que em sembla sorprenent és que no entengui res un senyor de Sabadell o una senyora de l’Eixample”, I ha afegit  “encara que Iniciativa es vesteixi de 15-M, Iniciativa es queda”. I tot com és habitual amb el seu to cortès i agradable.

I s’hi afegit també la diputada i dirigent del  PEDcat Marta Pascal afirmant   que tractar el referèndum  com una mobilització, en lloc de com a referèndum vinculant, és “deixar desemparats els seus votants” i ha assegurat que “cridar a la mobilització i no a la participació és de miopia política”. Quan els comuns són tous i generen dubtes, penso que això de la nova política és una cortina de fum”,

O el mateix Junqueras.”és lamentable que els comuns no facin el que està al seu abast per posar-se al costat de la democràcia i que d’aquesta manera facilitin l’acció repressiva de l’estat espanyol”.

Ja hi som amb la trampa qui està amb el referèndum i que està en contra i vol altres vies ja no és demòcrata.

Conseller de carnets….

I això podríem anar seguint , des dels editorials d’algues informatius radiofònics , al comentaris del opinadors sobiranistes  la majoria els retreu als Comuns la manca de coherència.

AH ! la coherència, aquesta mena de referent que es va servir en cada moment c¡quan convingui.

Quan els comuns defensaven el referèndum ,sempre l’han defensat i no més cal anar a  les hemeroteques i també han definits empre com volien el referèndum, quan ho deien molts dels que ara els ataquen els retreien que platejaven una pantalla ja superada.

Han passat els 18 mesos i encara no som independents . Qui ho deia això? Qui ho portava en el seu programa?.

Després grans mutacions per coherència oi?….

Vet aquí que ara aquells crítics han tirat enrere i els alter s’han mantingut en la seva posició.

Coherència en el seu màxim exponent , oi?. O no?

Esvalotar  el galliner i per anar seguint.

Si es tractava d’eixamplar les bases per tenir un gruix, múscul per afrontar el repte de  la decisió del futur  segurament no s’ha triat el millor camí, el somriure comença a  canviar a un rictus d’emprenyat, emprenyat perquè no es fa allò que alguns volen.

Ara també els giragonses – potser estudiada i meditada- dels Comuns també té tela….

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s


%d bloggers like this: