Noms propis(XXVIII)

by

PSOE i PSC  la permanent de les executives es van reunir a Barcelona per fer públic la seva alternativa   per desactivar el referèndum . Després de la reunió feien públic el  Declaració de Barcelona : Pel Catalanisme i l’Espanya federal. entre altres coses diu : Per superar l’enfrontament entre l’ immobilisme del govern central i la deriva independentista unilateral, cal obrir un nou escenari de diàleg i propostes concretes que, com és sabut, al nostre parer, ha de culminar en una reforma federal, que permeti unir un profund autogovern de les entitats territorials amb la unitat d’Espanya i el millor reconeixement de la realitat plurinacional del nostre país, sense afectar la sobirania del poble espanyol ni la igualtat de drets entre tota la ciutadania, i que alhora serveixi per aprofundir en el caràcter democràtic de l’Estat i per garantir el seu caràcter social. I assenyalen tres punts de treball.

  1. Realitzar una oferta política perquè, en benefici de tots els catalans i les catalanes, el xoc de trens de l’1 d’octubre no es produeixi.
  2. Implementar iniciatives parlamentàries per desbloquejar els més de cinc anys de discriminació de l’executiu central a Catalunya.
  3. Iniciar els treballs per a una reforma federal de la Constitució espanyola que ens uneixi de nou a tots. La nostra posició política.

Reforma que els socialistes sal veuen així  : Espanya necessita una reforma profunda de la nostra Constitució. Els i les socialistes portem anys apuntant la necessitat de 8 PEL CATALANISME I L’ESPANYA FEDERAL renovar el pacte polític, social i territorial que ens vam donar el 1978. A més de la necessària modernització i actualització del text, la transformació d’Espanya en un Estat plenament federal ha de servir també per aprofundir en la seva essència democràtica i per garantir el seu caràcter social, responent als anhels de canvi d’una majoria de catalans, així com d’una majoria d’espanyols. Aquesta reforma constitucional ha

El document té concrecions de derogació de lleis que afecten negativament a Catalunya, te aspectes clars de voluntat negociadora de els 54 propostes que va fer Puigdemont i algunes de caràcter simbòlic com la derogació del judici a Companys…En fi està prou bé , encara podrien anar més enllà, seguir però segurament això calia haver-ho plantejat després de que l Constitucional trenqués el pacte constitucional amb la sentència de l’estatut.

Oriol Pujol , fou el número dos de CDC i  semblava amb un brillant futur però el   Tribunal Superior de Justícia de Catalunya fes pública la interlocutòria on dictaminava prendre-li declaració en qualitat d’imputat pel cas de la ITV el 19 de març de 2014.

En aquell moment CDC va sortir a defensar a Pujol de les presumptes acusacions i en el comunicat es feien afirmacions com :

Oriol Pujol Ferrusola no ha format part, ni forma part, de cap trama corrupta amb intenció d’influir en l’Administració de la Generalitat ni sobre cap altra institució”. “Mai va sol·licitar i, molt menys percebre, cap contraprestació –econòmica o no econòmica- a canvi d’una votació al Parlament durant la tramitació de la Llei de Seguretat Industrial de l’any 2008”.

I demandava que  “la investigació judicial avanci amb la màxima celeritat per poder donar totes les explicacions necessàries que demostraran que Oriol Pujol sempre ha actuat dins l’estricta legalitat”.

Ara als 2017 el mateix Pujol, fora ja i allunyat de la política reconeix haver cobrat comissions per utilitzar la seva influència política per afavorir empresaris amics i intentar manipular una adjudicació d’estacions d’ITV i accepta dos anys i mig de presó pel ‘cas ITV” amb la garantia d ela que la seva senyora no hagi d’entrar a la presó.

Amb aquesta sentència Pujol hauria d’entrar a la presó però

el seu advocat, Javier Melero, ha anunciat que intentarà que això no passi apel·lant a la reforma del Codi Penal que permet la individualització de les penes. I és que l’exdiputat ha acceptat tres penes diferents per tres delictes. La màxima, d’un any i 15 dies.

En fi no sabem si ara hi haurà algun comunicat. El seu advocat ha manifestat

“Les circumstàncies del meu client i del seu entorn pròxim dificulten trobar un jurat imparcial per al seu cas”.

No sé si amb això vol dir que és innocent però tal i com estan les coses es declara culpable.

Coses més estranyes hem vist.

Ah! i seria ara interessant escoltar de nou els paraules que arran de la imputació pronunciava l’avui flamant Conseller de Presidència Des de CiU, i jo personalment, som testimonis directes de l’honestedat personal i política d’Oriol Pujol, i té tota la nostra confiança

Val!

Joaquim Gai de Montellà. president de Foment del Treball  va afirmar en un acte públic que Artur Mes “s’ho va jugar tot al desastre econòmic d’Espanya, i va perdre”.

Amb aquesta curiosa aportació Gai de Montellà analitza el procés i el que ah donat.

L’empresari va constatar que el govern actual ha estat condicionat per la presència d ela CUP i creu que l’1-O es transformi en un nou 9N i que el resultat sigui un avançament electoral.

I segueix amb el seu peculiar anàlisi. Manté que “un terç de la població catalana és “independentista, de sempre o sobrevingut; un altre, se sent català i espanyol sens dubte; i un tercer, dubte” i pot decantar la balança cap a un costat o l’altre”.

Reclama que el “Govern faci una proposta perquè aquest bloc central i dubtós pugui escollir” i fins i tot detalla els quatre punts en els quals s’hauria de centrar la negociació amb Catalunya:El reconeixement de la identitat que “possibilita el catalanisme de forma evident”.

Però tampoc va quedar callat davant el govern de Madrid i critica que  Rajoy hagi optat per una posició de laisser faire, laisser passer fins avui amb la qüestió catalana. Per l’estratègia de buscar el “cansament” dels catalans que portés al fet que les reclamacions independentistes morissin per si soles.

Curiós i interessant , ja veurem si els seva paraules tenen predicament.

Irene Rigau. La Consellera bregada en mil combats polítics i amb una llarga experiència no té pèls a la llengua i  “tot recau sobre el PDECAT”. Aquest tot vol dir el pes de la justícia sobre el tema del procés. Ella mateixa ja ho ha patit i potser encara ho seguirà patint.

En declaracions a El món a RAC1, ha explicat que “tenim una petició del Tribunal de Comptes per un valor de 5 milions d’euros a assumir de manera solidària quatre persones. Ens pot afectar a tots quatre. Patrimoni, nòmina i pensió”.

Això és molt fort però també la mateixa consellera “molta gent està disposada a ajudar” econòmicament en cas que la sentència afecti el seu patrimoni

I ho té clar: “Que tot recau sobre el PDECat és una constatació. Crec que és bo que si el govern és únic i solidari també ho sigui en aquestes qüestions. Els que han tingut impacte judicial, de moment, són membres del PDECat”
Doncs té raó la consellera de moment només han pringat uns quants i del mateix color….

I això no agrada , segur

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s


%d bloggers like this: