Castells i la festa major.

by

S’acosta la Festa Major i els Bordegassos inicien una campanya per poder , en aquest darrers cinc assaigs que els queden aplegar la màxima gent possible per poder fer provatures que requereixen una bona base.

Els Bordegassos al llarg dels darrers anys han fet campanyes publicitàries o de reclam molt interessants, ara la campanya porta lemes com   Més Sentiment, Més Somriures, Més Amunt i Més concentració amb lema genèric de MésColla.

La campanya lliga amb el procés que fan el Bordegassos l’any passat debaten el futur de al colla i les les seves línies d’actuació. La campanya MésColla pren el relleu d’una primera campanya impulsada per l’entitat, anomenada FemPinya, que lluita contra els estigmes socials i que ha tingut molt bona resposta a les xarxes. En aquell cas es tractava de fixar uns valors que la colla sempre tindrà presents, a la vegada que més enllà del posicionament l’entitat també ha iniciat treball coordinat amb altres entitats per tal d’organitzar actes conjuntament., expliquen els mateixos Bordegassos

És evident que la colla està en un bon moment pel que fa a las castells.

Ja sumen cinc quatres de vuit consecutius , fet que demostra que han consolidat aquest castell. Dominar els quatre de vull obre la porta a altres castells de vuit. I aquesta sembla ser l’objectiu de la colla per la Festa major una actuació completa de vuit i així ho afirma el cap de colla quan fixa l’objectiu  “portar tres castells de vuit a plaça per Festa Major”.I  avança que “un d’ells volem que sigui la torre de vuit”.

Ambició i coratge.

I per fer aquets castells cal que hi hagi una presència massiva als assaigs però també   a la mateixa plaça que és quan de veritat el castell es el protagonista. En aquets sentit repetiran la campanya LaPlaçaÉsGroga buscant al motivació de força gent que vesteixi una samarreta groga i s’acosti a eixamplar la pinya. La proposta és clar i la anuncia Marcel·lí Ferre el cap de colla, és d’un senzilla ec0vindet : Si a cada assaig podem guanyar 50 castellers esporàdics, les garanties a plaça seran encara molt més altes”.

I és que la jornada castellera de la Festa Major ja s’ha consolidat com una de les dates emmarcades del calendari. Sempre ho ha estat però darrerament amb la presència dels Castellers de Vilafranca li ha donat característiques de jornada  especial. La memorable actuació dels vilafranquins: 2de9fm, 3de10fm, 3de9fp, P8fm  fa difícil pensar que es pugui superar, però potser tindrem alguna nova sorpresa.

Cada colla ha de fer els castells que tingui consolidat si també òbviament en una data clau com és al Festa major cal arriscar , però arriscar amb garanties. Els Bordegassos tenen els quatre de vuit com un elements referencial en les actuacions, també han consolidat la torre de set i possiblement si els assajos s’omple poder posar-hi un folre no seria agosarat penar en  completar l’actuació  amb un tres de vuit que amb el quatre per la mà té menys complicacions.

Això són suposicions clar, després els tècnics i el cap e colla valoraran les possibilitats, l’estat anímic d e al colla i si es donen els condicions per enllestir una actuació sòlida.

Però els antecedents de les darreres sortides avalarien la possibilitat de tenir una bona, una excel·lent jornada pels Bordegassos de Vilanova.

I així ho esperem, perquè la colla del Bordegassos en els darrers anys s’ha mantingut com una entitat que més enllà dels castells fa una tasca social prou important a la ciutat, perquè han consolidat un model de colla oberta i permeable i després perquè tècnicament ha substanciat una millora notable.

Segur que a mesura que s’acosti la Festa Major – i ja està ben a  prop- aniran pujant el to del assaigs i aquesta assaigs seran clau per després poder veure a la plaça els castells. SI la campanya dels Bordegassos té efecte i es sumen a  la colla un seguit de persones encara que sigui esporàdicament es podrà , com a mínim, contemplar un graó més en els castells.

Endavant Bordegassos…

 

 

 

 

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s


%d bloggers like this: