Noms propis (XXX)

by

Joaquim Gay de Montellà. Altre cop portem al president del Foment del Treball. Aquets cop perquè sembla que s’ha excedit verbalment en referència l projecte de procés va assegurar  “ que el projecte de llei del referèndum que pretén aprovar el Govern suposaria de fet un cop d’estat jurídic contrari al dret intern i internacional, perquè imposa una declaració unilateral d’independència exprés amb una simple majoria de vots”.

Aquestes paraules es fonamenten degut a que  la comissió jurídica de la patronal en un comunicat aquest dijous, on també afirma que el text “se situa completament al marge i en contra del marc constitucional, de la doctrina del Tribunal Constitucional i dels principis de democràcia i de l’Estat de Dret”.

I encara el president de la patronal ha donat consells i ha manifestat que donar llum verda a un referèndum unilateral és “un exercici d’enorme irresponsabilitat política de conseqüències impredictibles. “Les reivindicacions sobiranistes només es poden exercir dins del respecte de la Constitució i de la llei”, i ha afegit que el projecte de llei del referèndum “no està legitimat ni pel dret internacional ni per el mandat democràtic de les eleccions al Parlament del 27 de setembre de 2015”.

Foment del Treball això sí , defensa que “la legítima reivindicació catalana del reconeixement de la seva singularitat dins de l’Estat espanyol ha de trobar la seva solució per la via de la negociació i dins del respecte dels principis de democràcia i legalitat”. “Una negociació a la qual s’ha d’acudir amb ofertes i voluntat de renúncies per les dues parts”.

Està bé escoltar a la patronal catalana però estaria bé que amb els seus nivells d’influència i relació amb el món empresarial espanyols fes que Rajoy mogués fitxa i com a mínim fes una proposta que  vulgues sortir de l’atzucac i que anés mes enllà de l’actuació de la guàrdiacivil i dels tribunals.

Sí, estaria bé.

Eduardo Madina. El diputat socialista, que en el seu moment  es va enfrontar a Pedro Sánchez en les primeres eleccions primàries del PSOE, ha anunciat aquest divendres que deixarà el seu escó com a diputat al Congrés a partir de setembre.

Era coneguda la seva discrepància amb Pedro Sánchez, després de l’enfrontament a les primàries,. Madina va ser col·locat en un número de difícil sortida a les llistes electorals per Madrid.

No deuria agradar massa això al polític basc ja que en les segones primàries per l’elecció del  secretari del PSOE es va arrenglerar clarament amb Susana Díaz i també va ser escollit per la Gestora com responsable de la ponència política pel Congrés del PSOE. La nova victòria de Sánchez el deuria deixar descol·locat i a més Sánchez va esmenar amb profunditat la ponència política.

Ara renuncia al seu escó , deixa el PSOE i s’allunya de la política tot i que diu que seguirà les principis del socialisme i així ho manifestava en la nota on anunciava la seva renúncia: “Sus valores y sus principios seguirán siendo los míos”. Todo es agradecimiento. “Representar a una parte de nuestra sociedad a través de las razones de la socialdemocracia, ha sido el mayor honor que me ha concedido el PSOE y todos aquellos ciudadanos y ciudadanas que confiaron en él”. 

Madina testimonia el seu agraïment als seus companys : “Trabajar al lado de mis compañeros y compañeras del Grupo Socialista, a lo largo de todo este tiempo, me ha dejado suficientes muestras de calidad humana, talento y capacidad como para saber que he tenido el enorme privilegio de formar parte de un grupo absolutamente excepcional. A todos ellos, muchísimas gracias por tanto”.

Madina va ser dirigent de les Joventuts socialistes va ser víctima d’un atemptat per part d’ETA.

Va atenir molt bona sintonia amb Rodríguez Zapatero que el va designar com a Coordinador dels Grup Parlamentari.

Una esperança blanca que mai s’ha concreta. Sempre una promesa.

És evident que la seva marxa convulsions una part del socialisme que creia que ell podria representar una nova imatge del PSOE.

Serà substituït per José Enrique Serrano un vetarà del socialisme i de l’equip de negociació del PSOE amb Podemos.

Casualitat?

 

Artur Mas L’expresident de la Generalitat, Artur Mas ha reaparegut després d’unes setmanes de silenci coincidint amb tot el terrabastall de la investigació  l’entorn de qui havia estat el seu home de confiança Germà Gordó. Ha reaparegut a casa . durant la inauguració de l’Escola d’Estiu de la JNC, on ha afirmat que el sobiranisme “vol fer les coses seriosament i no de qualsevol manera”.

Aquesta afirmació que després va ser seguida de comentaris a l’entorn de com de bé feien la contractació pública en la seva època en que va governar davant del que feia el tripartit .Coincideix, aquesta afirmació,  amb dues notícies no pas massa positives per Mas, la primera la sentència del cas Adigsa, aquell que va denunciar Pasqual Maragall, el famós tres per cent que ha generat una llarga corrua d’investigacions finalment hi ha hagut condemnes per finançament il·lícit i altres  a empresaris per pagar les corresponents comissions. La segona notícia és la investigació que el jutge de Vendrell està fent de molta adjudicació que es va fer a l’època en que Mas presidia el govern.

En fi la coincidència de declaracions  i fets ja dóna una mostra de com van anar els coses.

Això sí segons el president del PDECAT ha denunciat que “pretenen destruir segons quins símbols del món del sobiranisme perquè creuen que així poden carregar-se el procés independentista”.

I què més….

 

Joaquim Nin, un dels investigat pels actes preparatius del referèndum . Nin és un dels alts càrrecs que han estat cridats a declarar a la caserna de la Guardia civil. I a més dels alts càrrecs també han citat a Joan Ignasi Elena, que va exercir de coordinador del Pacte Nacional pel Referèndum.

En les últimes setmanes, la Guàrdia Civil ha citat a treballadors i funcionaris de la Generalitat dins de la investigació oberta sobre els preparatius d’un eventual referèndum sobre la independència de Catalunya, que porta el Jutjat d’Instrucció 13.

El 24 de març, la Fiscalia Superior de Catalunya va anunciar que obria diligències d’investigació per si la Generalitat estava preparant el seu anunciat referèndum d’independència, basant-se en notícies i a l’anunci publicat a la premsa d’aquesta campanya sobre el registre de catalans a l’estranger .

Diligències davant de possibles delictes de prevaricació, desobediència i malversació de cabals públics. El ministeri fiscal va enviar diligències al jutjat d’instrucció 13 de Barcelona en veure irregularitats en les dades fiscals dels catalans.

Entrades i sortides de la caserna.

Imatge que per una banda segurament porten atemorir  o fer respecte  a la ciutadania que veu que l’estat  – o potser la justícia?- actua amb rapidesa i sense cap mena de subterfugi…

Tot estaria molt bé si realment hi hagués claredat en qui ordena aquestes declaracions i com es passa de testimoni a investigat .

Sembla que una i altres neguen l’autoria, la Guardia civil diu que actua amb nom del jutge i aquets es treu les puces de sobre i diu que la iniciativa és policial.

En definitiva una mena d’embolic jurídic que acaba sorprenen a la gent normal, del carrer que no entén ni d ‘interpretacions de la llei ni de recargolades intencions.

I la trona. L’omnipresent Turull ja ens ensenya els papers de la denuncia que ha fet contar al Guardia civil i el jutge.

Embolica que fa fort. El sainet segueix.

 

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s


%d bloggers like this: