Cues.

by

Són dies de cues.

Les hem vist a l’aeroport amb una mena de vaga encoberta.

Les veiem a la sanitat pública.

Les veiem a les carreteres amb al fugida cap a les vacances de la majoria dels ciutadans que en poden fer.

Les hem vist la registre del Parlament de  Catalunya.

I els hem vist a al porta del tribunal Constitucional.

Però en ple Procés en la recta final ens fixarem en eles dues cues que hi fan referència.

Hi ha hagut cua per signar La llei del referèndum que  ha quedat registrada  dilluns al matí al Parlament, tot i que no es començarà a tramitar fins a mitjans d’agost, quan es reprengui l’activitat a la cambra catalana. El president del grup de Junts pel Sí, Lluís Corominas, la portaveu Marta Rovira i el diputat Jordi Robitch, amb els cupaires Benet Salellas i Gabriela Serra l’han entrat pels volts de les onze al registre. Però va signada per tots els diputats i diputades de JxSí menys els que estan a  la mesa, per fer veure que aquesta actuarà amb neutralitat a l’hora de debatre la llei.

És un gets simbòlic més de tants que en tenim aquest darrers dies. Perquè no cal que signi tothom però per una banda es vol, suposem, deixar clara la unitat i després perquè segur que cada un dels diputats se l’emmarcarà per penjar-la a casa seva. La seva signatura en la “ Llei” , en majúscules no és té cada dia i vet a saber si en un futur es cotitzarà molt alt. Jo ho faria.

Els dos dirigents els partits que proposen la llei ham fet les corresponents declaracions : Corominas de Jxsí ha explicat que “la proposició de llei es presenta per tràmit d’urgència extraordinària; sempre es farà dins el reglament i la legalitat”. També ha dit que el recurs del TC contra la reforma del reglament “no té en compte la base jurídica, sinó l’origen d’on ve, que és el Parlament”. “La democràcia avui a Catalunya no l’aturaran ni Rajoy ni el TC“, ha reblat.
Salellas de la CUP , per la seva banda, ha dit que “la llei del referèndum és una llei de país” i ha afirmat que “farem tot el que estigui a les nostres mans per implicar-hi més forces polítiques”.”Davant les amenaces, ni un pas enrere, presentem la llei del referèndum i la defensarem amb fermesa”, ha afegit.
La proposta de llei però ara descansarà al registre del Parlament perquè sembla que ha de descansar una mica , anar fent xup-xup tot i que  els dos grups diuen que enceten el tràmit per “urgència extraordinària”  i serà a partir del 16 d’agost, data en que el reglament suspès pel TC indica com l’ inici de les sessions La Mesa,advertida de la suspensió del reglament exprés,  haurà de decidir si l’admet a tràmit. En el cas afirmatiu, la llei del referèndum hauria de ser votada, com a màxim, la primera setmana de setembre, per poder arribar a l’1 d’octubre. Només un cop aprovada es pot recórrer al Constitucional.

I al Constitucional també hi ha hagut cua aquest dies per registrar els recursos contra l’aprovació al Parlament de la reforma del reglament que permet aprovar lleis amb discussions acotades , discussions retallades   i sense la possibilitats d’esmenes. Tota una paradoxa fer-ho en un parlament,

El govern ho ha fet, ho ha fet el PP català i ho ja, també,  fet C’s.

En fi caldrà demanar torn per presentar recursos.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s


%d bloggers like this: