Noms propis (XXXI)

by

 

 

Jaume Brichfeus   hem llegit la notícia a la premsa local : Dol en el món de l’art vilanoví. El pintor Jaume Brichfeus va morir aquest diumenge als 86 anys. Brichfeus es va inspirar sempre en temes propers, com ara el paisatge, sobretot dels entorns de Vilanova, del que en va apreciar la lluminositat i els colors. També estava interessat en els temes al voltant del món de la pesca.
Una de les facetes que també el van fer popular va ser la cartellística festiva. En diverses ocasions va ser l’autor de cartells de festes populars vilanovines, com ara el Carnaval o els Tres Tombs. Durant més de sis dècades, Brichfeus s’ha dedicat al món de l’art, amb dibuixos, aquarel·les, auques i ventalls pintats.

L’any 2011, Jaume Brichfeus va rebre un homenatge de la Penya Filatèlica, entitat de la qual n’era soci. En aquell moment van coincidir el seixantè aniversari de l’entitat amb el 60 aniversari de la primera exposició del pintor.

Brichfeux sempre va ser una artrista modest , que treballava amb constàbncia i amb ofici.

Jo el recordaré, més enllà de la seva presència pública amb exposicions i treballs per moltes entitats i per relacions institucionals que havíem tingut , com la persona que em va ajudar de manera definitiva per poder aprovar l’assignatura de dibuix artístic. La meva nul·la capacitat per dibuixar va ser l’objecte de posar a prova la seva paciència i finalment va aconseguir que fes com  a mínim quatre ratlles més o menys ben fetes per aprovar l’assignatura.

Tardes d’estiu a casa seva, suant de valent i intentant fer les quatre ratlles ben fetes.

Quanta paciència va tenir l’home.

La ciutat perd un artista modest  i sense extravagàncies i perd, sobretot,  una gran persona.

Vicent Sanchis, El director de TV3 ha negat que TV3 estigui al servei del procés i ha posat la graella de la nova temporada d’exemple. “Començant pel matí, on tenim una presentadora que es diu Lídia Heredia, i una altra que es diu Núria Roca. Després també hi ha els presentadors d’informatius, el Vador Lladó i la Ruth Jiménez. I, sí, també hi ha el Toni Soler”, ha recordat.

El Sr, Sanchis podrà dir missa però la percepció generalitzada és que TV-3 està esbiaixadament a favor del procés.

Només cal escoltar els noticies i les maneres com aquestes s’expliquen, acabés creient que hi ha bons , ja sabem qui són, i els dolents , naturalment espanta, Rajoy ( que deu n´hi do) i la justícia.

Sanchis ha dit que “si un presentador té perfil independentista -en referència a Soler-, i vuit no, doncs és una estranya manera d’estar al servei del procés… Qui diu això té moltes ganes de desprestigiar TV3 i no és cap novetat

No sabem quins presentadors tenen perfil independentista – ni interessa-  però per damunt dels presentadors hi ha sens dubte qui marca la línia de la televisió i  aquí el biaix és clar i evident.

No cal negar-ho , un seguiment de com es fan les informacions ja dóna prou pistes de com al “Nostra” televisió púbica decanta l’opinió i és ben cert com di el mateix Sr Sanchis: “el periodisme el que ha d’intentar ser és honest, però parteix sempre d’unes circumstàncies pròpies dels equips que els fan. I això es pot aplicar a qualsevol presentador o director”.

I tot això per justificar la contractació d’un programa – un més a – Toni Soler per fer un informatiu amb to irònic.

De debò és que li cal a TV-3 més frivolitats i conyetes de sempre…

I si calen sempre han de ser els mateixos…

Potser sí.

 

Enrique Sardà Valls . Els diu alguna cosa  aquets nom? A nosaltres poca cosa fins que varem descobrir que aquets senyor era el cònsol espanyol a Washington,  que va ser destituït per part del ministre d’Exteriors, Alfonso Dastis per  presumptament haver-se burlat de la Presidenta d’Andalusia la Susana Díaz pel fet que aquesta hagués triat un vestit com el de la “reina Letízia” “Verano tórrido. Hay que ver qué ozadía y mar gusto de la Susi. Mira que ponerse iguá que Letizia. Como se ve ke no sabe na de protocolo ella tan der pueblo y de izquielda. Nos ha esho quedar fatá a los andaluse. Dimición ya”.Això ho va escriure, volent imitar la pronuncia andalusa,  en un text al seu perfil de Facebook,, i ràpidament es de la Junta de Andalusia per mitjà del vicepresident, Manuel Jiménez Barrios, es va posar el crit al cel que va exigir una rectificació immediata del diplomàtic .

La resposta del ministre va ser ràpida i contundent i va destituir  al cònsol.

Enrique Sardà  Nascut a Barcelona el 1952, Sardà Valls era cònsol des del 2014 i anteriorment va ser vocal assessor a la Direcció General de Mitjans i Diplomàcia Pública del Ministeri (2012-2014) i ministre conseller de l’Ambaixada espanyola a Berlín. També va ser cònsol espanyola a Sidney i Hannover i cap de la secció consolar de l’ambaixada espanyola a Varsòvia, entre d’altres.

Possiblement si el comentari l’hagués fet qualsevol ciutadà hagués quedat com un comentari més dels milions que e s fan cada dia , agradaria més o menys però tampoc hauria de portar gaires conseqüències per qui el fa.

Però si et un diplomàtics potser has de fer més honor a la professió i evitar comentaris que de diplomàtic en tenen poc.

 

Martí Barberà és el nou director general d’Atenció a la Família i Comunitat Educativa de la Conselleria d’Ensenyament dintre del ball de càrrecs que hi ha hagut des del cessament e l’antiga consellera i la presa de possessió de al nova.

És normal que al nova consellera es creï un equip de confiança i amb els criteris que consideri.

Barberà no és un nouvingut a la polítics va ser militant d’ Unió  i diputat de CiU al Congrés entre 2011 i 2015 on va ser portaveu en la Comissió d’Educació, entre altres tasques, i des de 2003 és regidor a l’Ajuntament de Valls. Per tant coneix els procediments parlamentaris i alhora coneix la gestió.

Però vet aquí que el seu nomenament ha exasperat al diputat de Jxsí i militant i dirigent de Demòcrates a la Regió del Camp de Tarragona, Carles Prats, ex company de Barberà a Unió.

Prats no s’ha tallat i a acusat a Barberà  : “Barberà té un llarg recorregut contra el procés i la consecució de la independència de Catalunya, la qual cosa considera que no ho fan la persona idònia per formar part d’aquest càrrec en l’administració catalana.

Ep! A partir d’ara independentista és un nou element a valorar i meritar per formar part de l’administració.

Quant punts tindrà un independentista més que un dependentista

Es veu que Barberà va ser molt clar respecte al procés i això fa que el seu ex company d’Unió ho denuncia : “Conegut pel seu aferrissat  antiindependentisme, va acusar al president Mes d’impulsar tot el procés de l’Estat propi per mantenir la cadira i el poder i va acusar a JxSí d’enganyar a la ciutadania, entre uns altres.

Compte amb la quinta columna.

El diputat Prats ha actuat amb bona fe i defensar l’essència independentista o bé tot plegat és una manera d’ajustar comptes i fer pagar factures fins ara impagades.

Recordeu que la venjança és un plat que es serveix fred.

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s


%d bloggers like this: