Més cues.

by

Les imatges són evidents a l’aeroport cíclicament es van produint llargues cues per passar els controls d’accés.

Ja se sap els treballadors d’ Eulen fan vaga per aconseguir alguns calerosn més i millors condicions de treballs.

Subcontracta d’AENA, explotadora dels aeroports .

I la vaga naturalment s’ha fet en el moment en que podia molestar més, és al defensa davant la impossibilitat de resoldre el conflicte per les vies negociades i també per assolir millores en la feina.

Però el que fins ara era portada del diaris i notícia d’obertura de molts informatius s’ha convertit en una nova picabaralla política.

I la temperatura del conflicte pot seguir creixent si no s’arriba a un acord ja que el comitè de vaga ja ha expressat la seva voluntat de fer vaga indefinida a partir del dia 14.

Com dèiem però la vaga ha traspassat el marc estrictament laboral i s’ha convertit novament amb una excusa per intercanviar declaracions intentant empastifar i desprestigiar a l’altre.

La consellera de treball en resposta a Gracia Albiol: “Avui venir aquí després de 14 dies de no haver-se presentat, de no ser-hi mai, i dir que la culpa és de la Generalitat, és indignant .El senyor Albiol no sap de qui són les competències i no sap absolutament res perquè des d’un primer moment ens hi hem posat. De fet, la reunió de 12 hores de divendres va ser a instància nostra. Des del primer moment hem volgut mediar. Hi hem estat sempre. Jo estic aquí a Barcelona, no estic de vacances”.

L’alcaldessa s’hi ha afegit i  recordat que l’aeroport depèn de l’Estat espanyol. “L’Ajuntament lamentablement no té competències, però hem demanat que es convoqui una comissió de seguiment amb totes les administracions”, ha afirmat Ada Colau. Hi ha adjuntat les cartes enviades dijous per l’alcalde accidental Jaume Collboni al delegat del Govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, i el conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull.

I el conseller i portaveu   Turull no hi podia faltar  : Turull ha denunciat que l’Estat ha estat “absent” en aquest conflicte laboral fins que la situació “s’ha fet insostenible” i ha anunciat que el Govern es posarà en contacte amb consolats i ambaixades per explicar “com ha anat tot això” i “demanar disculpes per incomoditats que s’hagin pogut produir”.

I el delegat de Foment, Julio González Pomar  culpant als passatgers de part de les cues  perquè arriben abans d’hora per agafar l’avió. Sensacional la seva intervenció.

Tot plegat és un autèntic galimaties. Conflicte entre una empresa Eulen amb els seus treballadors que fan legítimes reivindicacions sobre la seva feina, un debat que segueix viu, però Eulen té subcontractat  el control de passatges per AENA, empresa gestora del aeroports amb participació de l’estat. El conflicte es produeix a Catalunya que té les competències de treball traspassades i per tant pots esdevenir àrbitre i mediador  en la solució.

I clar afecta a  Barcelona , però a tot Catalunya també. I en aquets sentit benvingudes els paraules de l’alcaldessa Colau, llàstima que no piulés tant quan hi va haver una vaga durant tretze dilluns seguits vaga al metro que va afectar a més gent de la que la vaga a l’aeroport afecta ara. Llàstima d’aquells silencis.

En fi ja veurem fins on arriben els cues, a veure si s’acabaran confonent amb els cues per anar a votar el 1-O

I dues anotacions finals, les declaracions dels representants dels treballadors demanant al partits i als governs que no instrumentalitzin la seva vaga per tirar-se els plats pel cap i la imatge de voluntaris de l’ANC repartint fulletons pel sí al referèndum, segurament  en aquella cua s’hagués agraït més un refresc que propaganda …

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s


%d bloggers like this: