Propostes que calia esperar.

by

Ja se sap que en tot “procés” més enllà d ela política hi juga l’èpica.

L’èpica dóna un valor afegit a qualsevulga acció o declaració.

També potser que les calorades que hi ha hagut aquets dies hagin pogut influir en els ànims i es facin declaracions un pèl exagerades per mantenir el nivell d’atenció.

Un parell de les perles d’aquets dies:

La primera ald el eurodiputat Josep Maria Terricabras d’ERC en una entrevista amb l’ACN / ACN que proposa fer : “una vaga de fam davant del Parlament Europeu” si l’estat espanyol impedeix el referèndum de l’1-O o fa “alguna bogeria”. “Cal una reacció contundent en defensa de les llibertats“.

Això sí L’eurodiputat diu que no vol fer “espectacle” i que la mobilització és un “últim recurs”, però que la plantejarà si és “necessari”. “El Parlament Europeu s’ha omplert sempre la boca defensant la llibertat dels pobles”, diu Terricabras. “Si el Parlament Europeu no fos capaç de defensar aquestes llibertats ja no ens interessaria, com a Parlament”, alerta l’eurodiputat republicà, que es mostra “convençut” que “no seria l’únic” que es mobilitzaria a Brussel·les o Barcelona per defensar el dret dels catalans a decidir el seu futur.

De Xirinacs només hi ha un a la història

La segona :  Puigdemont afirma que abans que renunciar al referèndum aniria a la presó. “Jo he pres tota la responsabilitat d’un procés que té un munt de dificultats, òbviament, jo haig d’acceptar-ne les conseqüències”

I això es pot llegir al portal financer “Bloomberg” que la premsa més addicta al processisme qualifiquen de “prestigiós portal”, darrerament tots esl mitjans que entrevisten al President són prestigiosos. Potser la seva presència dóna prestigi. Això d’anar a al presó no és nou el  President hi té com una mena de fixació ja a l’any 2016 deia al diari Die Welt després d’assegurar que  “la seva missió és assolir la independència en el transcurs dels 18 mesos, i que per això, estaria disposat a pagar qualsevol preu, fins i tot a “anar a presó”, i a assumir les conseqüències del mandat que li ha encarregat el poble català.”.

De moment no ha fet la independència en 18 mesos ni ha anat a al presó.

I confiem en que no hi hagi d’anar.

Segurament aquesta gestualitat el que vol és enardir als seus partidaris.

Ni m’imagino a Terricabras fent una vaga de fam perquè segurament més enllà dd l’anècdota no aconseguiria gaires propòsits polítics i pensar que Europa per la seva vaga de fam canviaria la posició d’ara respecte al referèndum és una mica il·lusori o creure’s molt important. Però vaja allà ell, si decideix fer-ho cap problema i tindrà uns quants seguidors ben segur.

Respecte a la presó , de moment hem vist que els càrrecs inhabilitats – amb un absurd procés diguem-ho també –  quan han arribat davant el jutge han intentat minimitzar el seu paper. D’aquella desobediència que proclamava Mas a dir que el govern no era responsables res hi ha un cert camí.

Tot plegat l’augment del volum de les declaracions anirà pujant de to i l’èpica també s’anirà expressant amb més intensitat i amb més gestualitat.

Mentre però la llei del referèndum està guarda  un cop registrada però diuen que els cancelleries europees la rebran abans que els altres legítims representants del poble de Catalunya que estan al Parlament. Exemplar oi?

Anuncis

Una resposta to “Propostes que calia esperar.”

  1. marijose Says:

    estic amb tu.
    salut i república

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s


%d bloggers like this: