Noms propis (XXXII)

by

Hamza Yalçin d’ençà del dia 3 d’agost en que fou detingut a l’aeroport del Prat el periodista Turc està a l’espera de que Turquia enviï les argumentacions sobre les acusacions que han et que tingués una ordre internacional de detenció. Quan arribi aqueta documentació l’Audiència Nacional tindrà un termini similar per decidir si li lliura a les autoritats turques perquè sigui jutjat, però serà el Govern qui tingui l’última paraula.

Yalçin va ser detingut el 3 d’agost en l’aeroport del Prat, durant una escala en el seu camí cap a Londres. Allí va saltar l’alerta a causa d’una ordre internacional de detenció cursada per Turquia a través d’Interpol, en la qual s’acusa a aquest escriptor de tenir vincles terroristes amb una organització d’extrema esquerra i d’haver escrit articles crítics amb el president turc.

El govern espanyol té la darrera paraula perquè Segons la Llei d’Extradició Passiva, la decisió d’extraditar-lo no és vinculant per a l’Executiu, que podrà denegar-la “en l’exercici de la sobirania nacional, atenent al principi de reciprocitat o a raons de seguretat, ordre públic o altres interessos essencials per a Espanya”. A més, si el Govern la rebutja, no cap recurs per part de Turquia i Yalçin quedarà lliure

I encara, la llei la possibilitat de denegar una extradició si existeixen “raons fundades” per creure que el veritable motiu pel qual se sol·licita aquest tràmit és “perseguir o castigar a una persona per consideracions de raça, religió, nacionalitat o opinions polítiques, o que la situació d’aquesta persona corre el risc de veure’s agreujada per tals consideracions”. Segons diverses organitzacions, aquest és el motiu pel qual es persegueix a Yalçin, la seva discrepància amb el règim turc, que des del fallit cop d’estat ha engegat una repressió massiva contra tots aquells sospitosos de ens ser adeptes a Erdogan.

En fi que el govern té una patata calenta i sobretot perquè la credibilitat democràtica d’Erdogan esta`més que qüestionada

 

CUP, un cop més el partit polític d ela CUP ha sacsejat el panorama polítics del país, aquest cop però ha estat una sacsejada provocada pel cartell en que animen a votar que sí en els referèndum del 1-0  . Els i els cupaire creuen que El referèndum no tindrà lloc sense mobilització popular i aquesta ha de seguir l’endemà perquè s’apliquin els resultats i per impulsar, en el procés constituent, “una República dels Països Catalans socialista i feminista”. Aquest és el missatge central de la campanya de la CUP i de diverses organitzacions de l’esquerra independentista -SEPC, Arran, Endavant, COS i Alerta Solidària- de cara a l’1-O en què, amb el lema “Escombrem-los!”, presenta un cartell on hi apareix un mapa dels Països Catalans amb una dona escombrant Artur Mas, Jordi Pujol, el garrot de Felip Puig, Mariano Rajoy, José María Aznar, Felip VI, un torero o Florentino Pérez a fora del país.

I segueixen explicant : el referèndum és el punt de partida, no d’arribada”, ja que “el dret d’autodeterminació és el que té cada poble per decidir per si mateix les seves formes d’organització política, social i econòmica”, fet que s’aconseguiria amb un “impuls d’un procés constituent popular de base”. En aquest sentit, han recordat el cas de Grècia, on la ciutadania va votar en referèndum en contra d’un memoràndum de la Unió Europea que “al cap d’una setmana ja s’estava aplicant”.

El cartell ha generat des de comparacions amb cartells de la revolució russa a comparacions amb al cançó del Sirex, “ Si yo tuviera una escoba”.

En fi tota un àmplia gamma de comentaris la majoria d’ells crítics sobretot per haver inclòs a Mas en la llista dels escombrables.

Ja és la segona vegada que al CUP escombra a Mas , allò de  a “la paperera de la història “ segueix essent vàlid i aquets cop és escombrat del  panorama polític d’uns Països Catalans independents….

La resposta del PDEcat: El coordinador organitzatiu del partit, David Bonvehí, ha titllat de “miserable” que s’equiparés l’expresident català al nivell de Rajoy. “Posar en el mateix sac Mas i Rajoy és miserable. Un condemnat per demòcrata, l’altre cap d’un estat que persegueix les idees. Feu pena“, ha piulat des del seu compte.

Ja veiem que un cartell genera de nou la confrontació en el front del sí.

Quantes en veurem més?

Actúa: nou partit polític en el qual participen el jutge Baltasar Garzón i el portaveu d’Esquerra Unida, Gaspar Llamazares. Actúa neix amb una “proposta de mínims”, com defineixen al seu programa, per unir a l’esquerra i treure al Partit Popular del Govern. L’organització s’ha registrat com a partit polític després de néixer com una plataforma cívica el passat mes d’abril. “L’electoral ni es prejutja ni es descarta”, va assegurar en Twitter Llamazares, que podria concórrer amb la seva nova formació i no amb IU, on encara milita. La formació explica ja amb el suport de diferents personalitats, com l’advocada Cristina Almeida, el exdirector general de la Unesco Federico Mayor Zaragoza, l’economista Lina Gálvez, el magistrat emèrit del Tribunal Suprem José Antonio Martín Pallín i l’antic secretari general de Comissions Obreres Antonio Gutiérrez, entre uns altres, malgrat aquest dos darrers se’n han desvinculat des del moment en que s’ha convertit en partit.

Actúa te la voluntat d’ agrupar a tots els partits que estiguin “en contra de les polítiques neoliberals de la dreta” i segons Garzón com es va fer a  Portugal. I a qui s’adreça el nou partit , doncs la resposta la dona el mateix Garzón : “Actúa interpela al millón de votantes que perdió la suma de IU y Podemos y a los cientos da miles que se dejó el PSOE por no evitar que el PP siguiera en el Gobierno”

Veurem si és possible.

Algú  ja ha definit el partit com el projecte dels vells rockers que mai moren…

El panorama  l’esquerra s’anima… i com sempre es fragmenta.

Eulen. Nom maleït avui per tots aquells que han d’agafar un avió a l’aeroport del Prat .

Però que és Eulen?

En la web corporativa hi trobem aquesta definició:

El Grupo EULEN, empresa familiar con capital 100% español, es líder nacional en la prestación de servicios generales a empresas y especialista en actividades de limpieza, seguridad, servicios auxiliares -logística, generales y telemarketing-, Facility Services & Management, servicios sociosanitarios, mantenimiento integral, trabajo temporal y medio ambiente.

Pioneros en el concepto de externalización, el Grupo EULEN se mantiene a la vanguardia gracias a la calidad de su trabajo y al compromiso de sus trabajadores y directivos avalados por las máximas certificaciones ISO.

El Grupo EULEN está adherido al Pacto Mundial y firmemente comprometido con la sociedad a través del desarrollo de políticas sociales responsables, mecenazgo cultural y protección del medio ambiente.

Ja ho veiem Pioneros en el concepto de externalización i fruit d’això va aconseguir la contracta de la segureta de l’aeroport. Però el tema està en que va guanyar la licitació amb un rebaixa econòmica que ha traslladat als sous del treballadors i també a reduir personal.

En fi , així és molt fàcil.

Segurament els treballadors tampoc han estat a l’alçada però els culpabels no són ells.

Aena, acceptant licitacions amb baixes temeràries i Eulen fent propostes que després es carreguen contar els treballadors.

Així van les coses.

 

 

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s


%d bloggers like this: