Noms propis (XXXVII)

by

Xavier Vendrell: Va ser Conseller d’Esquerra en el govern tripartit. Diuen que és un dels homes que forma part del pinyols que va dissenyant l’estratègia de l’ independentisme. Participa també els actes a favor del sí al referèndum i alhora aixeca el to i llença algunes paraules que hom pot arribar a interpretar com una amenaça en un d’aquesta actes va llençar un missatge adreçat al PSC :   “aneu amb molt de compte” perquè “estem en un moment històric i tots ens recordarem del paper que ha fet cadascun”. Vendrell va assenyalar, en aquest sentit, que els socialistes han d’escollir entre situar-se “al costat de la llibertat o al costat de l’aniquilació de la nació catalana”.

Alerta , que tremoli l’enemic.

Ja sabeu socialistes comenceu a tremolar que arriben els “vendrells” de torn a passar comptes. A repartir carnets de catalanitat i de patriotisme.

Salvadors de la pàtria.

L’exconseller de Governació  encara va subratllar que els independentistes han demostrat que treballen per a tots els catalans indistintament del seu origen o lloc de naixement.”No tenim cap problema en què una persona nascuda fora del país sigui el president del país”, va dir en relació al suport dels independentistes a José Montilla.

Vol dir que no independentistes no treballen amb tothom, que segreguen?

Apa , tonteries les mínimes.

No cal amenaçar per demanar el sí.

 

Esther Pujol. L’alcaldessa de Tiana del PSC ,  ha explicat que “L’insult més suau que he rebut ha estat rata”.

Les amenaces als alcaldes que no han volgut entrar en el joc del referèndum estan rebent pressions i insults d’allò més variat . Pujol ha diu que “He rebut pressions, he rebut amenaces, he rebut insults. Només per dir que no aniré a votar l’1 d’octubre l’insult més suau va ser rata”

I encara afegeix: “Els alcaldes i alcaldesses ens trobem prenent decisions que no ens toquen. Jo el que faig és seguir la llei. Quina seguretat tindrien vostès amb un alcalde o alcaldessa que se salta la llei quan vol?”.

Flac favor va fer el President Puigdemont quan va dir als ciutadans que volen votar que interpel·lin els seus alcaldes. Sempre es pot interpel·lar a un alcalde, no sempre a un president però no sembla que la funció presidencial impliqui  cridar a la ciutadania a carregar contar els alcaldes, perquè aquí interpel·lar és sinònim de carregar.

No ha esta la única alcaldessa que ha rebut insults per la seva posició , la Núria Parlon ha rebut també un missatge significatiu: “xarnega de merda no us volem a Catalunya. Aneu-vos d’aquí, moriu-vos de fam”.

Davant les pressions i els insults els i les representants dels socialistes als ajuntaments han elaborat un manifest del que destaquem dos paràgrafs.:

Reivindiquem, per a tots els ciutadans i ciutadanes de Catalunya, el dret  a la plena llibertat d’expressió, sense cap mena d’intimidació, discriminació o amenaça, vingui d’on vingui.

TERCER. Recordem que són exclusivament el Govern de la Generalitat i les formacions polítiques i entitats que li donen suport, els que impulsen el “referèndum” il·legal de l’1 d’octubre, les mobilitzacions que l’acompanyen i la desobediència a les lleis, a la justícia i als fonaments i valors de les democràcies europees i occidentals. El que podem anomenar “bloc independentista” ha escollit un camí extremista i de radicalització al qual pretén arrossegar tot el país. Per a això, i per difuminar les responsabilitats del Govern i amagar les seves febleses polítiques i organitzatives, s’ha plantejat com a objectiu traspassar als ajuntaments gran part dels preparatius de l’1 d’octubre i culpabilitzar hipòcritament aquells ajuntaments que han decidit complir la llei, actitud que no equival a donar cap mena de suport al Govern del PP a Madrid

Nosaltres creiem i continuarem creient que paga la pena lluitar dintre de les institucions i la democràcia per canviar les lleis, per fer fora democràticament el PP del govern d’Espanya i per transformar-la en un Estat federal que reconegui la seva plurinacionalitat, liderant la reforma constitucional que faci possible trobar un encaix just i generós per a la nació catalana i que garanteixi solidàriament la fiscalitat, les inversions i els serveis que assegurin el progrés de Catalunya i el benestar i la justícia social.

Repetim per demanar el sí no calen ni insults ni misèries. Sortosament aquest eixelebrats que amenaces són minoria, de moment.

No calen ni insults ni amenaces ni cal tampoc, per descomptat, ciar a més de 700 alcaldes i alcaldesses per la fiscalia. És una coacció innecessària, inútil, i que trenca amb la independència dels ajuntaments i amb les legítimes decisions dels seus plens..

 

Mònica Terribas. Ha hagut de ser el director de Catalunya Ràdio, Saül Gordillo, que intervingués al Parlament  per  rebaixar a “malentès” al seu parer de la posició que va mantenir la periodista de Catalunya Ràdio, Mònica Terribas,  que es va mostrar indignada amb Joan Coscubiela, durant el discurs del portaveu de Catalunya Sí que es Pot (CSQP) que va provocar que tota l’oposició es posés dempeus per aplaudir-lo. Terribas el va acusar en directe a Coscubiela de fer una “intervenció impròpia“.

Gordillo es va justificar dient que “Si això va donar a entendre que estava jutjant el contingut del conjunt de la intervenció o si estava prenent partit per un dels dos, jo crec que és un malentès que lamentem perquè no era la voluntat“, ha manifestat Gordillo a, durant la sessió de control de la CCMA al Parlament.

La presentadora de Catalunya Ràdio durant la transmissió del Ple del Parlament en la que es debatia la llei del referèndum, la periodista es va mostrar indignada amb Joan Coscubiela, durant el discurs del portaveu de Catalunya Sí que es Pot que va provocar que tota l’oposició es posés dempeus per aplaudir-lo. Terribas el va acusar en directe de fer una “intervenció impròpia”. La intervenció de Coscubiela va ser aplaudida per la majoria d l’oposició i davant el aquest fet va afegir encara: “està acusant de hooligan al president de la Generalitat. És una intervenció impròpia perquè el president de la Generalitat no té capacitat per respondre en aquest ple. Per tant, és impropi, d’un portaveu d’una formació que s’adreci al president de la Generalitat quan aquest no té capacitat de resposta”.

El President sempre pot intervenir.

Però més enllà de la forma la posició de la presentadora hauria de s er una mica menys esbiaixada. Quan està al davant d’un programa en una emissora pública la seva posició no interessa, la pot tenir i expressar però el que no pot fer es desqualificar intervencions de diputats, cadascú ja té el propi judici per jutjar però sobretot perquè el diputat en qüestió no la por rebatre.

En fi , una més de la nostra ….

Ada Colau .L’alcaldessa de Barcelona diu que “sempre és temps pel diàleg”. I tant.

Un cop més l’alcaldessa s’ha mogut amb l’ambigüitat. Neda i guarda la roba, llisca per damunt l’onada sense esquitxar-se massa.

Hi haurà lloc per votar però qui en tindrà la responsabilitat seran els altres.

Denuncia amb tota la raó: l’Estat persegueix i intimida” els alcaldes i alcaldesses i a  aquest alcalde i alcaldesses els hi diu “Aquest ajuntament -ha dit- sempre és casa vostra i avui més que mai. Som aquí en una imatge inaudita que fa unes setmanes no podríem imaginar. Ens trobem en una situació inaudita en democràcia, estem aquí per denunciar aquesta situació, desgraciadament.

Ara es reuneix amb Millo per veure si pot modificar la posició de Rajoy , després abraça a Puigdemont, tot  per veure si pot mediar en el conflicte. Signa cartes amb les màximes autoritats de país reclamant diàleg…

En fi tantes giragonses fa que tot plegat sembli més evitar que l’esquitxi a ella mateixa que no pas agafar de veritat una posició i portar-la fins el final amb les conseqüència que siguin.

 

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s


%d bloggers like this: