Modestament demano

by

Diuen i hem llegit  que el portaveu de C’s a l’ajuntament de Vilanova , el sr. Francis Álvarez,   ha denunciat a l’Alcaldessa perquè li ha fet guardar – o retirat- la bandera espanyola que el grup polític tenia a la finestra del seu despatx.

Aquesta mena d’exposició de banderes a les finestres des grups municipals no ve d’ara, ja en l’anterior legislatura n’hi havia d’espanyoles i d’estelades penjades, potser era perquè els hipotètics visitants dels grups no s’equivoquessin i truquessin la porta inadequada.

Però començar ara una guerra de banderes ens sembla antic, tronat i sobretot inútil.

Aquesta mena de brega per una ensenya és una  pèrdua de temps i no ajuda a analitzar amb prou tranquil·litat els problemes que de veritat té la ciutat i que no són pocs.

Però cadascú tria les seves prioritats, res a dir.

No és la primera vegada que hi ha rebots per això de les banderes.

Si un dia l’espanyola va desaparèixer i només hi quedà la catalana hi va haver  queixes- si fos a l’inrevés seria una gresca espectacular- , fins i tot hi va haver qui presentà continues demandes ,entrant instàncies cada dia a l’ajuntament… fins que va considerar que ja n’ hi havia prou, que eren incorregibles.

Als balcons del nostre ajuntament s’hi ha vist una gamma amplia de banderes , hi hem vit la del Tíbet en homenatge al Dalai Lama i a la lluita  contra l’ invasió Xinesa, la de l’arc de Sant Marti en defensa de la igualtat i reivindicar els drets de la comunitat LGTB , la  de la República Sahrauí, la del poble Gitano i segur que ens deixem alguna altra a més de diversos símbols, llaços de  diferents colors etc. I naturalment la bandera catalana.

I ara per descomptat  l’estelada ,  que en el seu moment es va  aprovar  en un ple penjar-la com diu l’alcaldessa. Bé, però la pregunta també podria ser quantes mocions s’han aprovat per majoria absoluta i no s’han complert, però ja se sap que això de les banderes és molt prioritari i transcendent. I ja en el seu dia es va aprovar que  el seu penjament es faria  dia 6 d’octubre en commemoració dels fets de l’octubre del l’any 34. Posats a penjar banderes fraccionàries  ( de fracció) com l’estelada  personalment agriria  que també hi pengin les banderes roges que, aquells dia d’octubre també estaven als balcons de l’ajuntament.

I pensant-ho potser el millor seria no penjar-ne cap, perquè en aquest moments possiblement ,i més enllà del que diguin els textos legals, poques generarien una acceptació generalitzada. Unes per suposadament colonitzadores, altres per ser només d’un part i la que segurament seria un denominador comú que seria al catalana ,ara sembla que s’ignora sistemàticament.

 

Bé, ara resulta que el grup municipal de C’s ha presentat una denúncia davant els Mossos contra l’Alcaldessa de la ciutat per haver-los obligat a despenjar una bandera espanyola que tenien al balcó del seu despatx que dona al pati de l’ajuntament. No és al primera vegada que C’s endega alguna batalla per qüestions de símbols. Per tant entra en la seva lògica, i més en   aquest moments, burxar en aquest tema.

Ara bé si la resposta que Francis Álvarez  va rebre per justificar la retirada  és  : . “Ens van dir que ho feien basant-se en una normativa de la Generalitat que els donava la competència” i “que la bandera espanyola trencava l’ornamentació de les festes.” realment és d’un inconsistència preocupant. Tot plegat  embolica que fa fort.

I a més el regidor ciutadà afegeix:que s’havien “penjat dues estelades” a l’edifici que no han estat retirades en cap moment. I segurament aquests estelades trencaven també  l’ornamentació de la festa  per alguns ciudatans de C’S i d’altres adscripcions politiques o simplement ciutadans sense cap mena de militància i els podien molestar la seva presència en l’àmbit festiu..

Cadascú es fa seus els símbols que vol i pot anar fins a extrems inimaginables en  la seva defensa. Hi ha qui moriria per ells. Hi ha que sent un profund respecte pels mateixos .Altres que des del respecte no els usen, altres els vilipendien perquè han fet morir a massa gent inútilment i covarda, i per altres ens són realment indiferents des de que veiem la senyera fen de faldilles dels empostissats com a manera de reafirmar la catalanitat i després ja va ser així  per pura inèrcia.

En fi de tot hi ha a la vinya del senyor.

Tot té el seu temps, en els anys 60 tenia sentit penjar una monumental bandera catalana al cim del Pic de l’Àliga, com fer caure la bandera espanyola,en la celebració de l’onze de setembre de l’any 1977, del terrat de l’Ajuntament de  Vilanova, o desplegar una bandera catalana durant al marxa de la llibertat en un sostre de la Geltrú.

Aquestes “guerres” tenien un sentit en el moment que calia i així es va fer i entendre.

Ara però sembla que C’s vol començar una nova guerra de banderes que no té massa sentit ni massa interès.

I sobretot no el té perquè hi ha hagut una banalització extrema amb les banderes, puc pintar-me els ungles dels peus amb estelades, o portar unes sabatilles amb l’estel i els barres, puc comprar uns calçotets o unes calces amb la bandera espanyola i també la catalana eh!, , ens podem pintar també la cara amb al simbologia que ens calgui i fins i tot els “rambos” patriòtics d’aquí i d’allà les porten al  carregador de les pistoles. En fi sobre gustos no hi ha res escrit. I el merchandising sobre símbols, objectes i draps i drapets és infinit i fins i tot en alguns moments desprestigia  elements simbòlics ….

Per tant modestament i amb humilitat  aconsellaríem al Sr. Francis que ara que ha passat la Festa Major torni a  posar la bandera – potser ja ho ha fet-  i santes pasqües, i al govern, que quan hagi de treure banderes,  que busqui arguments, si ni hi ha, que no siguin tant frívols… ,

A Vilanova per banderes ja tenim les que fan voleiar les entitats pel carnaval,  encara més quan ho fan al balcó de l’ajuntament, aquelles són els banderes que cal penjar i deixar-nos de  picabaralles absurdes d’ara jo  penjo i ara tu depenges.

 

Publicat a l’Eix Diari el 13 de setembre del 2017

 

 

 

 

 

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s


%d bloggers like this: