Carta oberta a Miquel Iceta

by

Benvolgut Primer Secretari del PSC,

Els sotasignats i les sotasignades hem sigut alcaldes socialistes de les nostres viles i ciutats. No deixarem mai de ser socialistes malgrat que ja no exercim cap responsabilitat política, ni cap càrrec públic, ni pertanyem ja al PSC, partit al que vàrem fer donació, al servei de Catalunya, de molts anys de la nostra vida. Som socialistes avui i ja n’érem en els moments de la conquesta i la consolidació de les llibertats civils i polítiques inherents a la democràcia; de la incorporació del país a Europa, i de la fonamentació, des del municipalisme, d’una Catalunya orientada al progrés en pau, llibertat, igualtat i respecte als drets humans.

Professem consideració i respecte sincers als dirigents actuals del PSC -en especial als alcaldes i alcaldesses- i compartim amb vosaltres una part no pas petita de les nostres conviccions polítiques.

Per això, des de la ideologia que ens és comuna, et demanem que el PSC, essent com és el principal partit socialista de Catalunya  no doni suport intel.lectual ni polític a la prohibició del referèndum de l’1 d’octubre, i a les restriccions de les llibertats públiques que comporta; que no involucri l’ideari socialista en la persecució policial i judicial de parlamentaris, governants, activistes, professionals i mitjans de comunicació que l’impulsen o el recolzen en el context d’un moviment ciutadà massiu, pacífic i democràtic.

Et demanem com a Primer Secretari que n’ets en aquests moments històrics, que el PSC no recolzi, ni per activa ni per passiva, els procediments administratius i judicials que poden desembocar en penes de presó, inhabilitació, sancions econòmiques o confiscació de béns per als partidaris d’una causa que –encara que no compartiu- és plenament congruent amb els Drets Humans, com n’és, sense dubte, el promoure la determinació per mitjans democràtics de la voluntat ciutadana respecte la pertinença a Espanya o, alternativament, el veïnatge amb Espanya. Causa que, d’altra banda, havia format part explícitament dels objectius polítics del PSC.

Et demanem, finalment, que –com fem nosaltres ara, públicament, amb les reprovables pressions als alcaldes i alcaldesses que no cedeixen locals municipals per a la celebració del referèndum- el PSC condemni sense atenuants la laminació de les llibertats civils i polítiques que perpetren els poders de l’Estat en la repressió envers els organitzadors i col.laboradors voluntaris del referèndum de l’1 d’octubre. Que mantinguieu l’ideari socialista català ben lluny de capteniments que poden merèixer el judici negatiu dels tribunals internacionals i de drets humans, i que el posieu, sisplau, a resguard de la reprovació de la Història.

Una salutació fraternal.

Alt Penedès-Garraf, 23 de setembre de 2017

Sixte Moral, ex-alcalde de Vilanova i la Geltrú

Jordi Serra, ex -alcalde de Sitges

Àlexandre Jover, ex-alcalde de Sant Llorenç d’Hortons

Ramon Creixell, ex-alcalde de Sant Quintí de Mediona

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s


%d bloggers like this: