Noms propis XXXIX

by

Carme Forcadell. Presidenta del Parlament de Catalunya  que ha reaccionat davant la suspensió del  Tribunal Constitucional del Parlament que avui estat convocat per avui  de dilluns. L’alt tribunal admet un recurs d’empara del PSC que assenyala que, si es fa el ple, es violarien els drets dels diputats.

La seva reacció ha estat lògica lamentat que s’hagi suspès un Ple quan encara no estava ni convocat.

El TC ha actuat  després d’admetre a tràmit un recurs d’empara del PSC amb l’argument que, si aquest ple declarés la independència, hi hauria un trencament de la Constitució i una “aniquilació” dels drets dels diputats. De toat manera el PSC segons expliquen no volien al suspensió d el Ple sinó del punt concret i així ho han manifestat : “El portaveu adjunt del grup parlamentari del PSC, Ferran Pedret, ha defensat que el seu grup no havia demanat la suspensió del ple sinó de la compareixença del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, perquè en la seva petició es feia referència a la llei del referèndum, suspesa pel Tribunal Constitucional. El diputat ha defensat que els socialistes volen que se celebri un ple específic sobre què va passar l’1-O però ha rebutjat que es faci una referència “explícita” a una llei suspesa i que pugui suposar una declaració d’independència”

I aquets drets del diputats són també una de les invocacions de la Presidenta per convocar el Pe.

Però sorprèn ,tot i tenir la raó la Presidenta, que invoqui als drets del diputats quan ja es va veure que aquest drets nos significaven res per ella en el comportament que va tenir amb els diputats de l’oposició durant el Ple del 6 de  setembre.

Apel·lar els drets és just i necessari però preservar-los sempre i per tothom també.

 

Banc de Sabadell, Bancaixa, Agbar….. Ja ho sabíem que el diner no coneix a ningú ni té cap mena de pàtria ,no coneix lleialtats .

La primera empresa bancària que ha decidit marxar, posar la seu social fora de Catalunya és el Banc de Sabadell hi ho fa diu per garantir els drets del seus accionistes i impositors. No hi ah dubte que la pèrdua a al borsa que va tenir en dies posteriors al 1-0 és un factor determinant  l’hora de prendre la decisió,decisió que sembla que ja estava previst des de feia temps.

En fi el diner fuig i alguns volen treure significació a aquest fet.

La processó va per dintre.

Però la imatge que dóna tot el món financer fugint davant la possibilitat de que el President activi una DUI i entrem en una certa inestabilitat social, polític i econòmica.

Deia Artur Mas que cap banc marxaria de Catalunya en cas d’independència, i ja veiem que la seva profecia se’n anat en orris amb només el resultat de diumenge passat.

En fi que el diner no te ni pàtria i sentiment ja ho sabíem , però potser esperàvem una mica més de patriotisme del dirigents econòmics del país.

 

Manifestació : De la Wiquipèdia :Una manifestació és una forma d’activisme que consisteix en l’exhibició pública d’una opinió o reivindicació mitjançant la reunió de persones (els manifestants) al carrer. El propòsit d’una manifestació és mostrar que una part significativa de la població està a favor o en contra d’una determinada políticapersonallei, etc, i a vegades provocar un canvi de política i fins i tot de règim. L’opinió dels manifestants es pot expressar de diverses maneres, especialment amb el lema de la manifestació (si en té), la lectura d’un comunicat, l’exhibició de pancartes, la crida d’eslògans, els càntics, o la compartició i comentari a les xarxes socials.  

Portem unes setmanes manifestant-nos en les seves diverses formules, marxes, concentracions, casserolades, assegudes,….I sembla que encara haurem de seguir uns quants dies.. , setmanes o mesos més.

El passat dia 3 d’octubre varem assistir a la manifestació del dia de l’Aturada de País, que va sortir de s d ela plaça de les Neus iva seguir per bona part de la ciutat fins a la Plaça de la Vila, on cantats el segadors es va dissoldre i es tornar a  convocar per la mateixa tarda.

En el decurs de la marxa es va passar per davant al caserna de la Guàrdia civil, evidentment era una passada volguda i intencionada. Calia rebutjar al violència del primer d’octubre  La caserna estava “protegida” per una parella de mossos, i dins del reciten una dotzena de guardiacivils en posició d’espera i tranquils almenys aparentment, en vigília. Però el que va sorprendre va ser al barrera que van fer el suposat “servei d’ordre” de la manifestació. Un conjunt de militants de la CGT ,-almenys per les enganxines i banderes que  portaven- agafats pels braços fent una cadena que impedia que al manifestació s’acostés a la tanca de la caserna, tanca que estava protegida? Ocupada ? per coneguts membres vilanovins i vilanovines d els CUP. Imatges sensacional surrealista i per mi ridícula. Puc entendre que volguessin evitar alguna sortida de to , però també haurem de confiar en que la ciutadania ja sap el que es fa ,el que vol i com ho fa. No calen paternalismes..

En fi una imatge impagable…

 

Alfonso Guerra: Com una veu d’ultratomba aquesta setmana hem sentit algunes perles :

Nadie en 1981 hubiera aceptado que el Gobierno dialogase con los golpistas, Tejero, Milans del Bosch o Alfonso Armada. “¿Diálogo con los golpistas? No, hombre, no, la república lo resolvió mejor”,

“La gente se escandaliza de las cargas policiales porque mentalmente aún viven en la dictadura. El Estado sólo usa su fuerza legítima”

“El discurso del Rey me pareció impecable”

“Los diputados socialistas tienen que reprobar a los golpistas y no a la vicepresidenta del Gobierno”

“En Cataluña hay un golpe de Estado y hay que actuar contra ellos, no se puede negociar con golpistas”

“Todos los fascismos han nacido siempre de un movimiento nacionalista”.

En fi, al refranyer hi trobem la resposta.

Ningú no en parla de merda, més que aquell que n’està brut.

Pets de matí, bon dia tindrem avui.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s


%d bloggers like this: